Ian Vougioukas Galatasaray Liv Hospital'da!

Vasfi Vural

ɯҽ Ⴆҽʅιҽʋҽ ιɳ ɠαʅαƚαʂαɾαყ
GalataSarayı Efendileri
B_20985_vougioukas_B.jpg

Ian Vougioukas Galatasaray Liv Hospital'da

Galatasaray Liv Hospital, Ian Vougioukas ile 1 senelik anlaşmaya varmıştır.

lan Vougioukas
1985 doğumlu oyuncu son olarak Unics Kazan forması giydi. Geçtiğimiz sezon Rusya temsilcisiyle Eurocup'ta finale yükselme başarısına ortak oldu ve organizasyonu 11 sayı ortalama ile tamamladı. 2011'de Panathinaikos formasıyla Euroleague şampiyonluğu yaşayan Vougioukas daha önce Olympiakos forması da giymişti. Spanoulis, Printezis, Papanikolaou gibi isimlerin de kazandığı Yunanistan Ligi en iyi genç oyuncu ödülünü 2008'de elde etti. Saint Louis Universitesi mezunu olan oyuncu 2,11 metre boyunda olup pivot pozisyonunda görev alıyor. Tecrübeli uzun İspanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda ülkesinin 12 kişilik kadrosunda kendisine yer bulmuştu.

Bunun orta mesafe şutu ve bitiriciliği yoktu değil mi ,
yoksa en iyi yaptığı şeylerden biri orta mesafe ve bitiricilik miydi _?

Bütçe kısıtlaması yapmamıza rağmen geçen sene kadar hatta daha iyi kadro kurduk.Özellikle kısa oyuncularımız çok iyi

Küçülme haberlerinden sonra kadromuz kötüleşecek diye korkuyordum,buna rağmen güzel bir kadro kuruldu daha cüzi miktarlara.
Ian Vougioukas hayırlı olsun takımımıza :)

4-5 gün önce Transfer Nöbeti Basketbol adı başlığında Vou gereksiz olur demiştim çünkü muazzam bir kısa rotasyonumuz var ve yapbozun uygun parçaları için kaliteli uzun oyuncuların olmasını yazmıştım. Vou asla kötü bir oyuncu değil. Ama çapı Euroleague için yeterli değil. EuroCup da değil. EL-EuroCup arasında. Bize Euroleague çapında bir uzun gerekirdi. Ayrıca orta mesafesi de yoktur. Var diyeniniz çıkarsa bana youtube veya herhangi bir maçtan orta mesafe atışını göstersin. Yok yani anlatabiliyor muyum Yok ! Ve pota altı için savunması kötü bir oyuncu. Yumuşak kalıyor pota altında.

Gerçekten son yıllların en iyi kısa rotasyonlarından birini yaptık belki de en iyisini yaptık ama uzun oyuncular olmadı. Kerem Gönlüm'e bakıyoruz 37 yaşında. Bu adam +65 maç kaldırabilecek mi ? Jawai geçen sene Olympiakos maçı dışında iyi bir maçı olmamasına rağmen ve ayrıyetten ölümden dönmesi rağmen sözleşmesini uzattık. Şu an bütün maçlarının geniş özetini izlemiş biri olarak vasatın altında oynuyor. Az olan savunmasını daha da geriye çekmiş. 4 Eylül'deki Avustralya-Angola maçında savunduğu adam 38 sayı 15 ribaundla oynamış düşünün yani. Erceg deseniz geçen sene bilen biliyor onun hakkında yine yorum yapmayacağım. Geriye bir Furkan kalıyor o da istikrarlı değil pek. Yani kaliteli bir uzun oyuncu alınmalıydı. Gustavo Ayon-Haddadi gibi NBA kariyerli bir center da alınabilirdi.

Kısaca özetlemek gerekirse Vou kötü transfer değil ama level atlayacak bir oyuncu da değil. Daha iyisini beklerdim.

Daha iyisi her zaman olabilir, ama ben memnunum genel olarak.

Jawai'yi 20 dakika oynatamazsın, ama 6-10 arası oynadığında tüm oyunu onun üzerine kurursan sana 5-8 sayı, 3-5 ribaund'luk katkı verir her türlü.

Vuyukas'da bence yararlı olacaktır.

Ayon ve Haddadi'yi almak kolay değil demek ki şu aşamada.

Kimsenin kötülediği yok bu sene zaten. Küçüleceğiz diyip büyüdük resmen :)

Ayon ve Haddadi'yi almak tabii ki kolay değil. Ayon Avrupa'ya döneceğini söylemişti halen geçerli mi bilmiyorum. Haddadi de İran'da bir takımda oynuyor. Ve İran'da milyon euro'lara oynadığını sanmıyorum.

Harika kadro kuruldu kim ne derse desin..Yabancıların hepsi belli bir standartın üstünde..Hepsi ligdeki her takıma karşı en azından çift haneli sayılara ulaşabilecek potansiyelde..Eğer sakatlık yaşanmazsa Galatasaray maçların genelinde etkili oyununu sürdürür..

Arroyo
Pocius
Nolan Smith
Micov
Erzeg
Jawai
Vaugioukas

Harika kadro kuruldu kim ne derse desin..Yabancıların hepsi belli bir standartın üstünde..Hepsi ligdeki her takıma karşı en azından çift haneli sayılara ulaşabilecek potansiyelde..Eğer sakatlık yaşanmazsa Galatasaray maçların genelinde etkili oyununu sürdürür..

Arroyo
Pocius
Nolan Smith
Micov
Erzeg
Jawai
Vaugioukas

+ Aradori

Çok iyi bir 5 numara arkası dönük oynar pozisyonlari genelde bitirir.orta mesafedende fena atmaz.ama eksilerinden bi tanesi ribaund konusunda biraz eksik ama buna rağmen takımın birinci 5 numarası olur.Arroyo-Pocius-Micov-Erceg-Vou hem ligde hem avrupa da is yapar.

Kısaca özetlemek gerekirse yi bir pota altı skorerinin yapabildiği her şeyi yapabiliyor Vougioukas(low/high post-p&r bitiricilik) . 2010 yılında Panellinios formasıyla gecirdiği müthiş sezon ve bu meziyetlerinin Obradovic'in dikkatini çekmesi sebebiyle koç onu takımdan ayrılan Pekovic'in yerine düşünmüş ve takıma monte etmişti. 2 sezon üst üste F4 yapıp birinde şampiyonluk yaşayan bu takımda fena olmayan 2 sezon gecirdi. Özellikle geldiği yıl efsane Barcelona serisinin son macında oyunda olduğu her dakika müthiş verim vermişti. 2.yılında da ilk yılına nazaran daha cok süre aldı ve yine playoffta Maccabi'ye karsı oyunda kaldığı süre harika işler yapmıstı. Aynı sezonun yazında Yunan ve İspanyol takımlarında patlak veren ekonomik kriz sebebiyle koçu Obradovic gibi o da takımdan ayrıldı ve ilgimizin olmasına rağmen Rusya'ya Kazan'a transfer oldu. 2 sezon kaldığı Rusya'da ilk yılında cok iyi bir sezon gecirsede 2.sezonda takıma Mckee,Goudelock gibi önemli skor opsiyonlarının transfer olmasıyla hücumdaki rolü azaldı. Kazan'da gecirdiği süre zarfında bizim en fazla anımsadığımız, İstanbul'da bize karşı oynadıkları macta bütün uzunlarımızı(o zamanki uzun rotasyonumuz malum) denize döküp takımına macı kazandırmasıydı.

Transfer için öngörüm, yaz döneminde ilgilendiğimiz Bourousis,Maric,Sofo gibi isimlerden anladığımız kadarıyla koç savunmada yapacaklarından cok hücumda yapacaklarıyla fark yaratabilen bir uzun düşündü. Yarı sahada Arroyo'nun yükünü hafifletmek ve iyi spacing yapan bir takım yaratmak istediği malum. Gerek bizim bütcemiz, gerekse oyuncunun yetenekleri itibariyle takım için bence uygun parça. Jawai ile beraber transfer olması ve taraftarın bahsi gecen her oyuncunun savunmasını sorgulaması gibi gereksiz takıntılarından dolayı savunması cok merak ediliyor ama ben o konuda teknik ekibe güveniyorum. Oyuncuların zayıf yönlerinden gelecek zararı minimize edip güçlü yönlerini daha fazla ön plana cıkarmak konusunda teknik ekibin basarısı malum.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt