İbrahim Tatlıses'e Silahlı Saldırı

Cevap: Son Dakika | İbrahim Tatlıses'e Silahlı Saldırı

Alper kardes, hos degil böyle seyler, ben ibo'yu zerre kadar sevmem, sanatciligina lafim yok, ama kisisel olarak hic sevmem ancak sonucta isin ucunda yasam mücadelesi var. Düsmanim olsa istemem böyle bir olayin basina gelmesini ve bence eger cok cok hasas olunacak bir konu varsa bu da sagliktir, bence böyle konularda saka yapmak, ironi yapmak, marc wahlberg'in resmini koymak, her ne kadar masumane bir yaklasim olsa da iyi degil, hos degil, yeri degil burasi bence.

Neyse arkadaslar, insallah sabah kalktigimda iyi haberler alirim, hepinize iyi geceler diliyorum, kendinize iyi bakin, acil sifalar diliyorum Ibo'ya...görüsmek dilegiyle..

uzatmanın manası yok bende ölmesinden yana değilim.bu şekil ölürse bazı kesimler kahraman ilan edeceklerinden dolayı...hayırlıgeceler

Adamin yanindaki elemanlarin soyisimi Cakici vs..

Ordu gibi korumalarla geziyor. Tv'de tum ulkenin onunde kisilere meydan okuyor, ona buna pzvnk diye hitap ediyor. Bacagindan vurdurmadigi bir ben kaldim..

Sonra bu olay olunca sanki cok surpriz bir olay oldu gibi sasanlar varya, asil ben buna sasiyorum..

Alper kardes, hos degil böyle seyler, ben ibo'yu zerre kadar sevmem, sanatciligina lafim yok, ama kisisel olarak hic sevmem ancak sonucta isin ucunda yasam mücadelesi var. Düsmanim olsa istemem böyle bir olayin basina gelmesini ve bence eger cok cok hasas olunacak bir konu varsa bu da sagliktir, bence böyle konularda saka yapmak, ironi yapmak, marc wahlberg'in resmini koymak, her ne kadar masumane bir yaklasim olsa da iyi degil, hos degil, yeri degil burasi bence.

Neyse arkadaslar, insallah sabah kalktigimda iyi haberler alirim, hepinize iyi geceler diliyorum, kendinize iyi bakin, acil sifalar diliyorum Ibo'ya...görüsmek dilegiyle..

Ne sanati arkadasim. Sor bakalim Ibo'ya sanat nedir diye sana tarifini yapabiliyor mu..

Bu adama sanatci diye hitap etmek gercek sanatcilara buyuk ayip. Simdi olum doseginde diye her turlu duygu somurusunu dinleriz bugunlerde.. Cok iyi bir insandi, karincayi bile ezemezdi falan diyenlerde cikar..

Ates dustu yeri yakar.

Bu ülke de çoğu sanatçıya bu tarz saldırılar yapılmıştır. Örneğin,

Ferhan Şensoy'a, "Muzir Müzikal" isimli yazıp oynadığı oyundan dolayı İran'dan bile tehdit mektupları almış, günün birinde oyun sonunda tiyatro şaibeli bir şekilde yanmıştır. (Raporlar da kundaklandığı belirtilmiştir)

Okan Bayülgen, bundan bir kaç sene evvel, gene çok azıttığı bir dönem de, ayağına kurşun yemiştir.

Vs vs.

Hepsine de çok üzülmüştüm. Ancak İbrahim Tatlıses'e üzülemiyorum bile. Çünkü çok karanlık bir adam. Bu kadar net. Haydan gelen huya gider.

Oha!

Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu, silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan İbrahim Tatlıses'in hayati tehlikesinin devam ettiğini ancak sanatçının, hastaneye ilk geldiği noktadan daha iyi durumda olduğunu bildirdi.

Çuhadaroğlu ve ameliyatı gerçekleştiren doktorlar, hastane girişinde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Tatlıses'in beyin zarında ve beyninin içinde yaralanmadan dolayı kanama meydana geldiğini belirten Çuhadaroğlu, ilk önce bu kanamayı durdurduklarını, daha sonra da bir bütün halinde operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kurşunun, Tatlıses'in başına arkadan girip önden çıktığını ve sağ kafa kemiğinde kırık oluşturduğunu kaydeden Çuhadaroğlu, sanatçının vücudunun bir bölümünün felç kalabileceğini belirtti.

Çuhadaroğlu, sanatçının son durumunun değerlendirilmesi için ilerleyen zamanda tomografisinin çekileceğini ifade ederek, şu anda kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını kaydetti.

Sanatçıya kaç kurşun isabet ettiğinin Adli Tıpın incelemesinin ardından ortaya çıkacağını dile getiren Çuhadaroğlu, Tatlıses'in 24 saat süreyle uyutulacağını, durumunun bu şekilde değerlendirileceğini söyledi. Çuhadaroğlu, Tatlıses'in burun bölgesinde de kurşun izleri olduğunu kaydetti.

Tatlıses ile aynı araçta bulunan basın danışmanı Buket Çakıcı'nın da ameliyat edildiğini belirten Çuhadaroğlu, Çakıcı'nın sağlık durumunun Tatlıses'e oranla çok daha iyi olduğunu bildirdi.

Kurşunun, Çakıcı'nın boğazından girdiğini belirten Çuhadaroğlu, yüz kısmında da yaraların olduğunu anlattı.

Tatlıses ve Çakıcı'ya plastik cerrahi müdahale yapıldığını ifade eden Çuhadaroğlu, ikisinin de sağlık durumlarının izlendiğini sözlerine ekledi.

Hayati tehlike devam ediyor - Hürriyet Gündem

Ibo Show var mi bu hafta?

Enteresan.

Geçmiş Olsun...

İbonun beslediği kargalar tarafından gözü oyuldu...

Geçmiş olsun. Acı bir durum.

ALLAH belanı vermesin...

Hayri kardes... :)

Boldlamamissin

sana hic yakis tiramadim

Telefondan giriyorum ondan kardes :(

Cevap: İbrahim Tatlıses'e Silahlı Saldırı

Telefon (eski tip)

Telefon birbirinden uzak yerlerde bulunan kişiler ve düzenekler arasında bilgi alışverişini sağlayan elektrikli ses alıp verme aygıtıdır. Telefonun çalışmasında ana ilke ağızdan çıkan ses dalgalarının önce elektrik sinyallerine çevrilmesi, bu sinyallerin çeşitli gönderme yöntemleriyle uzağa iletilmesinden sonra, bu defa elektrik sinyallerinin yeniden kulakla duyulabilecek ses dalgalarına çevrilmesidir.

Önce kentlerde kurulan telefon şebekeleri daha sonra kentlerarası, uluslararası düzenekler durumuna dönüşmüş ve uydular aracılığıyla dünyanın her köşesinin birbiriyle iletişimi sağlanmıştır.

Telefon

Konu başlıkları

[gizle]

Türklerde ilk telefon Osmanlı Devleti'nde 1908 yılında uygulanmaya başlandı. Kadıköy ve Beyoğlu santralları 1911 yılında hizmete açıldı. İlk otomatik telefon santralı cumhuriyet döneminde Atatürk'ün emriyle 1926 yılında Ankara'da kuruldu. Ardından diğer il merkezlerinde de telefon santralları kurulmaya başlandı. Kısa bir süre sonra kurulan santrallar aracılığıyla bütün iller arası telefon haberleşmesi başlamış oldu. PTT'nin 1970'lerden sonra yaptığı çalışmalarla telefon, Türkiye'de geç olmakla beraber, süratle yayılmaya başladı.

Türkiye'nin milletlerarası telefon santralı İstanbul'daki Tahtakale Telefon Santralıdır. Bu santralın diğer milletlerarası telefon santrallariyla irtibatı 1985 yılı itibariyle altı yoldan olmaktadır.Bunlar:

1. Edirne (Bulgaristan) hattı,

2. İzmir (Yunanistan) hattı,

3. Antalya (İtalya) hattı,

4. İskenderun (Suriye) hattı,

5. Diyarbakır (Irak) hattı,

6. Ankara (Rusya)hattı.

Diyarbakır'dan Bağdat'la görüşecek bir abone önce Tahtakaleyle irtibatlanır daha sonra Diyarbakır radyolinkiyle Bağdat'a ulaşır. İleriki senelerde uzaya gönderilecek Türk uydularıyla (Türk-Sat) milletlerarası santral hatlarında artış beklenmektedir (1994).

Teknik [değiştir]

Bir ev telefonu

Bir elektrik devresi üzerinden bir telefon konuşmasının yapılması sırasında meydana gelen olaylar şöylece sıralanabilir:

1. Ses enerjisi mekanik enerjiye dönüşür.

2. Mekanik enerji elektrik enerjisine dönüşür.

3. Elektrik enerjisi nakledilir.

4. Karşı tarafta elektrik enerjisi manyetik enerjiye dönüşür.

5. Manyetik enerji mekanik enerjiye dönüşür.

6. Mekanik enerji ses enerjisine dönüşür.

İki telli konuşma devreleri uzak mesafelerde kayıplar çok arttığı ve kanal sayısı sınırlı olduğu için şehir içi dağıtım sistemi dışında kullanılmaz. Muhabere sistemleri radyo yayınlarından istifadeyle kapasite ve kalite yönünden çok gelişmiştir. Telefon konuşmaları hem doğrudan analog sinyal olarak hem de bu analog sinyalin sayısal sinyal haline çevrilmesinden sonra yayınlanarak yapılabilmektedir. Analog sinyal de yankı problemi ve sinyal gürültü seviyesi yüksek olduğu için terk edilmiş sayısal sinyal sistemine geçilmiştir.

Sayısal sinyal sistemlerinde, analog sinyal dilimlere bölünerek düzgün palslara ayrılır. Bu palslar daha sonra kodlanarak verici anteninden '0', '1' sayısal yayın olarak gönderilir. Kodlanma işlemi her konuşma için ayrı ayrı yapılabildiği için bir antenden aynı anda binlerce sayıda konuşma palslar halinde yayınlanabilir. Alıcı telefon, istasyondan alınan bu binlerce yayın tekrar kod çözücüde çözümlenerek, audio sinyal haline çevrilerek santral mantık devresinden geçerek abonelere ulaşır. Kodlanmış palslar antenden yayınlanabildiği gibi koaksiyel kablolardan da gönderilebilir. Koaksiyel kablolarda kayıplar çok azalır. Koaksiyel kablo yerine bundan daha süratli yüksek kapasiteli ve kayıp oranı çok düşük optik fiber kablolar da kullanılabilir. Optik fiber sisteminde kodlanmış sayısal sinyaller optik sinyallere çevrilerek gönderilir. Karşı santralde optik sinyaller önce elektronik sinyallere daha sonra da odyo analog sinyale çevrilerek lokal santral mantık devresinden abonelere ulaştırılır.

İki telli muhabere sisteminde aynı anda bir konuşma yapılır. Halbuki pals kod modüleli sayısal radyo link muhabere sisteminde 30 kanal mevcuttur. Koaks kablolu sayısal radyo link muhabere sistemiyse en az saniyede 30 megabit bilgi gönderme kapasitesine sahip olup, 1920 kanallıdır. 1985 senesinde F. Almanya'da hizmete girmiş olan böyle bir sistem saniyede 565 mbit kapasiteye; bir başka ifadeyle aynı anda 7680 konuşma veya bilgi aktarmaya müsaittir. Fiberoptik sistemler 140 mbit/saniye ve daha yukarı kapasitede görev yapmaktadır. Fiberoptik muhabere sistemi kapasite yüksekliği, montaj kolaylığı, bakım istememesi, yüksek kaliteli bilgi göndermesiyle mevcut sistemlerin en mükemmelidir.

Özet olarak telefon santrallarının isimleri şunlardır: Elektromekanik telefon santralı, elektronik telefon santralı, otomatik telefon santralı, şehirlerarası telefon santralı, transit telefon santralı, yarıelektronik telefon santralı, yarıotomatik telefon santralı, mahalli (yerel) telefon santralı... olmak üzere çeşitleri vardır (1994).

Telefonun tatbikatta sağladığı en büyük fayda muhaberenin süratli bir şekilde yapılmasıdır. Fiberoptik, koaksiyel kablo ve elektromanyetik yollarla uydulardan yansıtılarak yapılan telefon görüşmeleri dünyanın her köşesini birbirine bağlamıştır. Telefon sistemlerinin kanal kapasiteleri her geçen gün artmaktadır. Kanal sayısında artışlar telefonu daha da pratik bir hale sokmaktadır. Telekomünikasyon arasındaki önemli gelişmelerden biri de, telsiz telefonun ortaya çıkmasıdır. Kısa dalga radyo alıcı--vericilerin normal telefon sistemine bağlamasıyla hareket halinde telefonla konuşma imkânı ortaya çıkmıştır. Bu sistemle bölgeler arası kesintisiz bağlantı olduğu gibi, çok uzun menzilli yolculuklar yapan bile istediği yeri anında arayabilir.

Bu mu?...

Caglar renkdas...

Cevap: İbrahim Tatlıses'e Silahlı Saldırı

Atalarimiz Hincal Uluc'a telif hakki icin dava acacak. Her vurulma, olum aninda Hincal Uluc akillara geliyor. Hincal Uluc'la ozdeslesti neredeyse bu deyim.

Bu arada Ibrahim Tatlises'e gecmis olsun.

Geri
Üst Alt