Arif Çelik
Hocaların Hocası
- 18 Temmuz 2014
- 50.415
- 28.998
- 2.993
mauro icardi: “sevgili maestro gheorghe hagi,
size, yüreğimde derin bir minnetle ve devlerin ayak izlerinde yürüdüğünü bilen birinin tevazusuyla yazıyorum.
bugün birçok kişi rekorlardan, sayılardan, istatistiklerden bahsediyor. ben ise çok daha büyük bir şeyden söz etmeyi tercih ediyorum: MİRASTAN.
sizin rekorunuzu geçmek, sizi geçmek anlamına gelmez. çünkü siz sadece goller bırakmadınız; kimlik, karakter ve gurur bıraktınız. galatasaray’ın kendini büyük, korkulan, saygı duyulan bir kulüp olarak görmesini sağladınız. bir ülkenin tamamının bu kulübün sonsuza dek sevildiğini anlamasını sağladınız.
hepimizden önce metin oktay vardı.galatasaraylı olmanın ne demek olduğunu öğreten isim. bu formayı onura, tutkuya ve kadere dönüştüren kişi.
siz bu mirası aldınız ve onu bambaşka bir boyuta taşıdınız. ve bunun sayesinde, sizden sonra gelenler şunu anladık: burada sadece futbol oynanmaz, burada bir tarih savunulur.
bugün bana türkiye’nin idolü olduğum söyleniyor. beni oynarken izlediği için galatasaraylı olan çocuklar olduğu söyleniyor. bu formayla futbola yeniden aşık olan yetişkinler olduğu söyleniyor.
ama size çok basit ve çok samimi bir şey söylüyorum, bana inanın: bu sevgi benimle başlamadı. metin oktay ile başladı, sizinle büyüdü. ve onu sürdürme onuru bana nasip oldu.
ben bu tutkuyu yaratmadım, onu miras aldım. en büyük sorumluluğum; onu korumak, onurlandırmak ve yeni nesillerde büyütmekti.
bugün bir nesil “ben galatasaraylıyım” derken gurur duyuyorsa, bu; sizin gibi devlerin bu armayı yalnızca yetenekle değil, karakterle ve ruhla savunmayı önce öğretmiş olmasındandır.
idol olmak, sadece önemli goller atmak değildir. idol olmak, insanların hafızasında kalmaktır. ve bu konuda da, maestro, siz de sonsuza dek var olmaya devam edeceksiniz.
bugün adım sizinkinin yanında yazılıysa, bunu büyük bir onur olarak görüyorum.çünkü sizin gibi bir efsaneyle aynı sayfayı paylaşmak kutlanan bir şey değil; şükran duyulan bir şeydir.
geçmişte yaptığınız ve temsil ettiğiniz her şey için teşekkür ederim.bugün hala taşıdığınız değerler ve duruş için teşekkür ederim.ve bugün yürümek ayrıcalığına sahip olduğum yolu inşa ettiğiniz için teşekkür ederim.hayranlık, saygı ve sonsuz minnetle,
mauro icardi