Ice Bucket Challenge Çılgınlığı

Galiba dün milliyette okudum. (Burcu Esmersoy'un haberinde).

Haberin kaynadığını net olarak milliyet de duyduğumu söyleyebilirim.

Burada da bir kaynak var,

Biz #iceBucketChallenge’ı Biraz Yanlış Anladık GalibaAristolog

Bence herkes bunu yanlış anlamış durumda dikkat ederseniz bu meydan okumalarda şöyle birşey diyor meydan okuduğum kişi 24 saat içinde karşılık vermezse 1000 dolar yatırmak zorunda gibi birşey diyor yani 24 saat içinde karşılık verdiği taktirde para ödeyip ödememek o şahısa kalmış durumda yani anlatmak istediğim kafasına su döken herkes para yatırdı demek değil.

Ayrıca şunuda eklemek lazım bu ALS hastalığını bilen biliyordu ve bana kalırsa bilmeyen herkes hala bilmiyor araştırıp bu neymiş dediklerini sanmıyorum.

Bence herkes bunu yanlış anlamış durumda dikkat ederseniz bu meydan okumalarda şöyle birşey diyor meydan okuduğum kişi 24 saat içinde karşılık vermezse 1000 dolar yatırmak zorunda gibi birşey diyor yani 24 saat içinde karşılık verdiği taktirde para ödeyip ödememek o şahısa kalmış durumda yani anlatmak istediğim kafasına su döken herkes para yatırdı demek değil.

Ayrıca şunuda eklemek lazım bu ALS hastalığını bilen biliyordu ve bana kalırsa bilmeyen herkes hala bilmiyor araştırıp bu neymiş dediklerini sanmıyorum.

Anlıyorum seni bununda böyle olduğunu biliyorum. Ama benimde anlatmak istediğim olay tamamen ALS hastalığına dikkat çekmek sosyal sorumluluğu yerine getirmekten ziyade olayın şova dönüşmesi. Sen ünlü ve zengin bir insansan buna dikkat çekersin ama gizlide olsa yardımını yaparsın en temelde burada yardım bekleyen hastalar var ama bizimkilerin tek derdi reklam başka birşey değil.

Umarım bunu yapanlar yardım ediyordur aynı zamanda.

Yoksa benim açımdan gösterişten başka bir şey olmaz.

Ya işin gösteriş, şov kısmı olmasa zaten bir anlamı olmaz. Suyu çıktı, hani yardım falan gereksiz bence, olayın özü zaten, işi popüler bir şova dönüştürerek farkindaligi artirmak.

Yardım edelim diye kampanya yapsanız, 5 birim yardım toplayacakken boyle 6 birim bile topluyorsaniz kardır. Varsın bu arada insanlar eglensin, geyige vursun +1 geldi mi geldi. Önemli olqn o.

-Tapatalk-

Bence gusel bisey.

Farkindalik inanilmaz artti.

Maddi olarak da gecen yila gore 22 kat daha fazla para toplanmis.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ya işin gösteriş, şov kısmı olmasa zaten bir anlamı olmaz. Suyu çıktı, hani yardım falan gereksiz bence, olayın özü zaten, işi popüler bir şova dönüştürerek farkindaligi artirmak.

Yardım edelim diye kampanya yapsanız, 5 birim yardım toplayacakken boyle 6 birim bile topluyorsaniz kardır. Varsın bu arada insanlar eglensin, geyige vursun +1 geldi mi geldi. Önemli olqn o.

-Tapatalk-

Tamam işte abi geliyor mu önemli olan o. Gösteriş olan işe yarayacaksa olmalı zaten.

Ama farkındalık artınca yardımın da artması gerekiyor ki ben arttığına inanıyorum.

Arkadaslar ALSnin bir tedavisi yok, uzun bir sure daha bulunamayacak gibi cunku hastalik anlasilamiyor. Bu organizasyondaki amac ALS olan kisilerin moralini yuksek tutmak, emin olun bu saatten sonra onlara yapilacak en buyuk iyilik ALS nin ne oldugunu bilen bir topluluk olusmasi.

Yarın bizim burda Ankara-batıkentte Als hastalığı için su savaşı yapılacakmış 1250 katılımcı görünüyor facebook'da Allahım bu insanlar neden bukadar Gerizekalı ? Hadi erkekler neyse tacize kız tavlamaya giderde,ulan sen kızsın sen neye gidiyon erkeğimi taciz edeceksin ?

Şimdi kadın-erkek eşitliğine karşı geldiğimi falan sanıp alıntılamayın arkadaşlar,o anlamda demiyorum

Eglenmeye? Olm size bi zarari yoksa niye bu kadar mesele yapiyorsunuz? Orada onu goren 3 adam olay ne diye sorsa ogrenseler o da bir kazanctir.

Arkadaslar ALSnin bir tedavisi yok, uzun bir sure daha bulunamayacak gibi cunku hastalik anlasilamiyor. Bu organizasyondaki amac ALS olan kisilerin moralini yuksek tutmak, emin olun bu saatten sonra onlara yapilacak en buyuk iyilik ALS nin ne oldugunu bilen bir topluluk olusmasi.

Zaten tedavisi yok ama uzatılabilir ya da daha rahat yaşatılabilir hastalar.

Bu şekilde bir video vardı ALS hastası bu kampanyaya destek vermiş.

Yarın bizim burda Ankara-batıkentte Als hastalığı için su savaşı yapılacakmış 1250 katılımcı görünüyor facebook'da Allahım bu insanlar neden bukadar Gerizekalı ? Hadi erkekler neyse tacize kız tavlamaya giderde,ulan sen kızsın sen neye gidiyon erkeğimi taciz edeceksin ?

Şimdi kadın-erkek eşitliğine karşı geldiğimi falan sanıp alıntılamayın arkadaşlar,o anlamda demiyorum

Adamin kafa direk tacize gidiyor :D

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ali Dinçer parkında mı olacakmış ? Kışları kartopu savaşı olurdu ama yağmaz oldu kar :dispirited:

Geri
Üst Alt