içi patates kızartması dolu olan dürümün yanında patates kızartması yemek

Orijinal hatay soslu dürüm iyidir btw, içinde patates de olmaz benim bildiğim.

Alman döneri döner değil kebap diye geçer, sebzeli olur ve çok karışımlıdır, Avrupa’da çoğu ülkede tavuk ve et fiyatı aynıdır dönerde.

Türkiye’de iyi et dönerde sos minimum olur zaten dönerine güvenen öyle verir, 3-5 mekan var bayağı iyidir.

Tavuk dönerde iyisini bulmak zordur ama iyi yapanlar var yine de, Hatay sosun boku çıktı ondan herşeyi aynı sanıyor insanlar.

Alman dönerini farklı ülkelerde yedim btw hala gemüse kebap önde bence.

İstanbul’da da haus açıldı, ben onu da başarılı buldum ama gidip yemek lazım, sipariş verilince soğuyor.

Gelelim patso olayına, Türkiye zengin bir ülke değil, nüfusu fazla olduğu için çok harcama yapılan bir ülke, mesela İstanbul’da 1 milyon insan sokağa çıkınca her yer dolar, trafik pert olur, o 1 milyon bayramda falan başka yere gider toplu taşıma bedava olur bu sefer başka 2 milyon sokağa çıkar ama trafik olmaz, sokakta İstanbul’un yarısını asla göremezsiniz, zor geçinirler çünkü.

Bu şartlarda ucuz yemek bir tercih haline gelir, arz da zaten taleple oluşur, 150 gr et koyunca 500 lira olan tavuk dönere 80 koyulur 250 liradan satılır, insanların çoğu onu alır.

Yoksa kaliteli ürün satmak en kolayı, insanlarsa daha çok ucuz ürün satmayı/almayı seçiyor.

Almanya'da döner kıyası çok yapılır Türkiye'de.

Her zaman gittiğim mekanda aldığım ürünlerin görselini paylaştım. Fiyatlar:

Ekmek arası yaprak döner - 7,50 euro
Teller döner yani tabakta - 13,50 euro

Ekli dosyalar

• unnamed.webp
    unnamed.webp
    91,4 KB · Görüntüleme: 10
  • unnamed (2).webp
    unnamed (2).webp
    144,8 KB · Görüntüleme: 10
  • unnamed (1).webp
    unnamed (1).webp
    120,8 KB · Görüntüleme: 10
en büyük sıkıntıda fiyatlar sürekli artıyor kalite sürekli düşüyor

Keramettin abi de mesaj yazdı bu konu hakkında. Bence durumu gayet güzel özetlemiş. Avrupa'da doğup büyüyen bir insan olarak Türkiye'de herşeyin daha iyisinin olmasını dilerim ama ekonomik ve toplumsal konular burası ile çok farklı

Böyle giderse mabadımıza özempic iğnesi saplayacağız
+ @Ege Can Erbay karbonatlı su kısa süreli olarak fayda ve rahatlatma sağlar. Ama sonrasında uygun beslenme ve hareketlilik olayı da şart. Yoksa kısa süre sonra karbonattan da vazgeçip eski hale geri dönersiniz. Zamanında yaşamıştım.

Amerika'da Alman donercisi var la. Komik.

Doner gercekten eskisi gibi degil. Iyi yerde yemek lazim.

Almanya'da döner kıyası çok yapılır Türkiye'de.

Her zaman gittiğim mekanda aldığım ürünlerin görselini paylaştım. Fiyatlar:

Ekmek arası yaprak döner - 7,50 euro
Teller döner yani tabakta - 13,50 euro

Almanyanin neresinde yasiyorsun? Bizim burda yaprak Döner genelde 9 Euro oluyor

eskinin tostlarini ve tavuk donerlerini cok aradim ama bulamadim
tostu evde yapiyoz hadi de tavuk doner cok buyuk bir kayip

Sacma sapan bir uygulama. Zaten ekmegin/pidenin icine konan kizartma patatesin tadini da dogru duzgun alamazsin. Haslama patates gibi birsey olur.

Geri
Üst Alt