IFAB, Yeni Hakemlik Kurallarını Onayladı

Ulaş Metin

Tecrübeli Üye
IFAB, 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni hakemlik kurallarını onayladı.

İşte önemli değişiklikler:

1. Kalecinin Zaman Kaybetmesi Kuralı - Topu sekiz saniyeden fazla tutan kaleciler artık rakip takıma köşe vuruşu kazandıracak.

2. Kaptan-Hakem İletişimi
- Sadece takım kaptanının hakeme yaklaşmasına izin verilecek.

3. Topu Bırakma Prosedürü - Oyun ceza sahası dışında durdurulduğunda, topa açıkça sahip olan veya sahip olabilecek olan takım için top bırakılacaktır.

4. Dışarıdan Müdahale - Yedek oyuncu, takım görevlisi veya saha dışındaki bir oyuncu oyundan çıkarken topa istemeden dokunursa, yeniden başlatma disiplin cezası yerine endirekt serbest vuruş olacaktır.

5. VAR Anonsları - Hakemler artık şeffaflığı artırmak için VAR kontrolünden sonra kararları açıklayabilecek.

6. Yardımcı Hakem Pozisyonu - Penaltı vuruşları sırasında yardımcı hakemler, ofsayt çizgisi olarak kullanılan penaltı işareti hizasında pozisyon almalıdır.

7. Hakem Vücut Kameraları - FIFA, oyuncu davranışlarını iyileştirmek ve eğitim materyali sağlamak için FIFA Kulüpler Dünya Kupası 2025 gibi müsabakalarda hakemlerin vücut kameralarını test edecek.

2. kuralda bizim mal hakemler sarı verir kalecisi kaptan olan takımlara. şu anda verdikleri gibi.

1. kuralın uygulanacağını pek sanmıyorum.

arkadaşlar konu şu an twitterda çoğu kanalda yok. Lütfen GSC kalitesinin farkını takdir edin.

habere bu kadar hızlı ulaşabilme ayrıcalığı bambaşka.

Kuralları uygulamak.mecburimi acaba çünkü turkiyede hiçbiri uygulanmaz

Kuralları uygulamak.mecburimi acaba çünkü turkiyede hiçbiri uygulanmaz
2024/2025 yılı IFAB kurallarının orijinal Türkçe çevirisi var TFF sitesinde. Benim anladığım bu değişiklikler FIFA'nın da desteğiyle hayata geçiyor. IFAB tek başına yetkili değil. Yine iyi bilen arkadaşlar varsa aydınlatırsa sevinirim.

PDF kurallar kitabı 230 sayfa:
TFF Kaynak

saçma sapan yeni ofsayt şeyini dahil etmemiş olmaları güzel

1. kural tam anlamiyla sayac gibi bir sey kullanilarak tavizsiz olarak uygulanmayacaksa cok fena suistimale acik. Tam fb'ye uygun bir kural olur.

1. kuralı yine bizim üzerimizde tatbik ederler.

Geri
Üst Alt