ifab

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
uluslararası futbol birliği kurulu (kısaca ifab), futbol oyun kurallarını belirleyen bir kurumdur.

ifab, taçların ayakla kullanılmasına yönelik deneme teklifini kabul etti. (guardian)

ifab, taçların ayakla kullanılmasına yönelik deneme teklifini kabul etti. (guardian)
ekstra duran toplar ha...

Bence aslında güzel kural denenmesi zevkli olabilir - defans oyunucusu garantici taca atma olayını keser mesela ama her taç atışında hakem köpük işareti mi koyacak mesela. +10 dk uzar maçlar

Hollanda'da denenecekti bu önümüzdeki sezon yanlis hatirlamiyorsam. Bir yerde okumustum ama simdi tam hatirlamiyorum birinci lig icin de gecerli mi yoksa alt lig'de mi.

Hollanda'da denenecekti bu önümüzdeki sezon yanlis hatirlamiyorsam. Bir yerde okumustum ama simdi tam hatirlamiyorum birinci lig icin de gecerli mi yoksa alt lig'de mi.
o haber yalan cikmisti diye biliyorum ama evet oyle seyler konusuluyor, daha cok 3. lig icin.

ifab, kalecilerin penaltı atışını geciktirerek penaltıyı atan oyuncunun dikkatini dağıtmasını yasakladı.

• kaleciler, penaltılar öncesinde direklere de dokunamayacak.

kaleciler artık aşağıdaki haklara sahip olmayacak:

- bir penaltı atıcısı ile alay ederek, itibarsızlaştırma "yani vuruşu yapan oyuncunun dikkatini haksız yere dağıtması"

- penaltıyı geciktirici hareketler yapması

- kale direklerine veya ağa dokunmadan, yüzü vuruşu yapacak oyuncuya dönük olarak kale çizgisinde kalmalıdır.

ifab, bu kuralların 1 temmuz 2023'ten itibaren geçerli olacağını duyurdu.

su içmek yasak mı

IFAB, penaltı kullanan oyuncunun topa iki kez dokunması durumunda penaltının tekrarlanacağını açıkladı.

Geri
Üst Alt