Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Okay'ı mı 5 milyon euroya alıp yedek bırakacağız? Oyuncunun potansiyeli var hoca oturup konuşacak senden şu şekilde faydalanıcam diye oyuncu da buna göre davranacak. Ligde öyle başka alternatif de yok belki Tolgay olurdu o da son dönemde kötü hem de sözleşme uzattı.

Yedek oturacak daha iyi adamlar bulmamız pek olası değil.
O konuda haklısın ama yedek yerliyi bulmanın vakti şu an olmamalı zaten. Sıkıntı orada yani. Selçuk'u gönderemedikleri için tazminat ödemek yerine faydalanmak istiyorlar ama futbolla alakası kalmamış, mental olarak bitmiş. Kaliteli yerli bulup rotasyonu derinleştirmek yabancı transfer etmekten 2 kat daha zor çünkü iyi yerlilerin sayısı sınırlı. Ya almanya, hollanda, belçikada türk pasaportu olan yetenek avcılığına çıkacağız ya da kendi alt yapımızdan birilerini çıkaracağız. Sinan'ın mental problemleri olmasa iyi bir noktaya gelebilirdi mesela ama workrate sorunu var çocukta. İlla kendi altyapımızdan çıkarmak zorunda değiliz bu gençleri ama scouting çok iyi olmalı ve bu potansiyelli çocukları keşfedip yönetime aktarmalı bunların şartlarını. Şu an yapılacak en makul iş bu olacaktır. Yani Okay'a 5 milyon verip kenarda tutmaktansa potansiyelli bir kaç çocuk bulup onları oturtmak çok daha mantıklı olacaktır. Ama bu potansiyelli dediklerim 15-16 yaşında değil, olabildiğince 20 yaşa yakın, biraz futbolu olgunlaşmış isimler olmalı. Tamamen macera olmamalı yani.

Ilk on bir beklentisi kimsede yok ama Kayseri macinda oyuna Selcugu alacagima genclerden birini alirim.
Bu isi ne kadar cok yaparsan bu oyuncularin sansi o kadar yüksek olur.
Hocam oyunu tutmak ise mesele, valla TR'de ondan iyisini bulamazsınız. :asd22: Adam oyunu soğutmanın, faul almanın kitabını yazmış artık qwsqwsqwsqws.

Bu acidan baktigin zaman haklisin.
Bir baska boyut ise Selcuk yedek olmayi kabul edip, gitmeyi kabul etmedigi halde uslu duracak mi?

Bence Selçuk hiç bir zaman Arda gibi bir oyuncu olmadı, bazen o tip adamların gazına geldi o kadar ama takımı örgütlediğini falan hiç sanmıyorum. Selçuk'u bitiren Aysal'ın yaptığı o sözleşme oldu ve yeterince çalışmaması. Selçuk kariyerinin en iyi dönemlerinde bile çabuk ve tempolu bir adam olmadı en iyi özellikleri pasları ve duran toplardaki becerisiydi. Hiç bir zaman öyle çok iyi top kapan çalım atan bir adam da olmadı nedense taraftar Selçuk'un yaşı dolayısı ile kendisine iyi bakmadığı için bu durumlara düştüğünü göz ardı ediyor.

1.5 milyon euro alıyor olsa hiç bir zaman bu kadar sert tepkiler gösterilmeyecekti zaten.

Ha kıyas yapıyorum Oğuzhan iki senedir ne yapıyor? Maç mı kazandırdı ya da top mu oynadı niye hele de bu yaşta bu adama kimse bir şey demiyor?

Arkadaşlar sakin olalım Kenan Ünal arkadaşımıza fazla yüklenmeyin :) Adam geçmişte yapılanları unutmadan temkinli yaklaşıyor olanlara; aslında doğru olanı yapıyor. Galatasaray taraftarı iki galibiyetle geçmişi unutan taraftar değil. Ama bariz bir şekilde iyileşme varken geçmişteki hatalara takılı kalıp yıkıcı eleştiri yapan bir taraftar da olmamalı. Adam elendiğimizde derdini bize anlatana kadar ağlayacaktı neredeyse. Derdini o gün anlamadık ama bugün anladık.

Tebrik edelim. Sıkıntıları tespit etti, ona göre kadro kurdu. Ayakta alkışlayalım. Bu kadroyla devam edip edemeyeceğine de ilerde göreceğiz. Tudor geçmişi olmayan bir adam sürprizlerle dolu o yüzden bu sene bizi çok şaşırtacak.

Bu gençleri çok abartıyorsunuz bence. Bizim gençlerden bir halt olmaz hedefleri olan kaliteli Avrupa takımlarına kiralamadıktan sonra. Hazırlık maçında Recep 1 devre oynadı, tamam top gelmedi de, arkadaş bana öyle bi şans gelse kıçımda terlemeyen kıl kalmayana kadar koşar, mücadele eder, topu ben almaya çalışırım. Bunlar bekliyor ayağına top gelsin. Kafaya baksana. Böyle iş mi olur. Daha futbol eğitimlerini almamış 17-18 yaşındaki çocuklar 11'e monta edilmez hocam. Futbol namına hiçbir şey bilmiyorlar ki bu da öyle 11 oynamak ile çözülecek bir şey değil.
Kendi altyapımızdakiler yeterli değilse başka altyapılara bakmak için bir engel var mı? Türk pasaportu olan tüm yetenekleri takip etmeliyiz. Alt yapıdan gelen oyuncu sayısı şartını sağladığımız müddetçe en azından yedek klübesini besleyebilecek sayıda böyle isimleri kazandırabiliriz takıma. Ama bu 1-2 ayda olacak iş değil. Bunların izlenmesi ve raporlanması için nereden baksan en az 5-6 ay süre gerekecektir.

Arkadaşlar sakin olalım @Kenan Ünal arkadaşımıza fazla yüklenmeyin :) Adam geçmişte yapılanları unutmadan temkinli yaklaşıyor olanlara; aslında doğru olanı yapıyor. Galatasaray taraftarı iki galibiyetle geçmişi unutan taraftar değil. Ama bariz bir şekilde iyileşme varken geçmişteki hatalara takılı kalıp yıkıcı eleştiri yapan bir taraftar da olmamalı. Adam elendiğimizde derdini bize anlatana kadar ağlayacaktı neredeyse. Derdini o gün anlamadık ama bugün anladık.

Tebrik edelim. Sıkıntıları tespit etti, ona göre kadro kurdu. Ayakta alkışlayalım. Bu kadroyla devam edip edemeyeceğine de ilerde göreceğiz. Tudor geçmişi olmayan bir adam sürprizlerle dolu o yüzden bu sene bizi çok şaşırtacak.
Tesekkür ederim ama ben öyle algilamadim, yazan arkadaslar gayet düzgün yaziyorlar.
Forumun tamaminda böyle olsa bence forumda kavga diye bisey kalmaz.

Bence Selçuk hiç bir zaman Arda gibi bir oyuncu olmadı, bazen o tip adamların gazına geldi o kadar ama takımı örgütlediğini falan hiç sanmıyorum. Selçuk'u bitiren Aysal'ın yaptığı o sözleşme oldu ve yeterince çalışmaması. Selçuk kariyerinin en iyi dönemlerinde bile çabuk ve tempolu bir adam olmadı en iyi özellikleri pasları ve duran toplardaki becerisiydi. Hiç bir zaman öyle çok iyi top kapan çalım atan bir adam da olmadı nedense taraftar Selçuk'un yaşı dolayısı ile kendisine iyi bakmadığı için bu durumlara düştüğünü göz ardı ediyor.

1.5 milyon euro alıyor olsa hiç bir zaman bu kadar sert tepkiler gösterilmeyecekti zaten.

Ha kıyas yapıyorum Oğuzhan iki senedir ne yapıyor? Maç mı kazandırdı ya da top mu oynadı niye hele de bu yaşta bu adama kimse bir şey demiyor?
Zaten Selcuk bugün hala o paslari atabilse bu aldigi paraya ragmen kimse bisey demeyecek.
Oguzhan kocaman bir balon.

Kendi altyapımızdakiler yeterli değilse başka altyapılara bakmak için bir engel var mı? Türk pasaportu olan tüm yetenekleri takip etmeliyiz. Alt yapıdan gelen oyuncu sayısı şartını sağladığımız müddetçe en azından yedek klübesini besleyebilecek sayıda böyle isimleri kazandırabiliriz takıma. Ama bu 1-2 ayda olacak iş değil. Bunların izlenmesi ve raporlanması için nereden baksan en az 5-6 ay süre gerekecektir.
O iş TR'de olmaz yav ki dediğin gibi çok iyi bir yapılanma gerekiyor.

Şu Oğuzhan 150 milyon len geyiği ne yahu, geçen yıl hiç takip etmedim Beşiktaş'ı sadece bizim maçlara bakıyordum.

Hocam oyunu tutmak ise mesele, valla TR'de ondan iyisini bulamazsınız. :asd22: Adam oyunu soğutmanın, faul almanın kitabını yazmış artık qwsqwsqwsqws.
Bak bu dogru iste ama insan sasiriyor.
Evet Keramettin hakli Selcuk hic bir zaman calim atan, topu alip giden bir oyuncu olmadi, zaten benimde beklentim bu degil.
Ayrica ikili mücadele konusunda yine fena degildi ama benim icin o paslari atsa bile yeter sonradan oyuna girdikten sonra.

Son düzenleme:
Bu gençleri çok abartıyorsunuz bence. Bizim gençlerden bir halt olmaz hedefleri olan kaliteli Avrupa takımlarına kiralamadıktan sonra. Hazırlık maçında Recep 1 devre oynadı, tamam top gelmedi de, arkadaş bana öyle bi şans gelse kıçımda terlemeyen kıl kalmayana kadar koşar, mücadele eder, topu ben almaya çalışırım. Bunlar bekliyor ayağına top gelsin. Kafaya baksana. Böyle iş mi olur. Daha futbol eğitimlerini almamış 17-18 yaşındaki çocuklar 11'e monta edilmez hocam. Futbol namına hiçbir şey bilmiyorlar ki bu da öyle 11 oynamak ile çözülecek bir şey değil.

Her genç oyuncudan müthiş topçu olacak yanılgısına düşülüyor maalesef. Arda, Emre B. nasıl çıkıp oynadıysa yetenekli topçu kendisini belli eder, oynar abi bu kadar basit.

Bu baskılı ve etkili oyunu sezona yayma gibi kuşkular var değil mi? İkinci yarıdan sonra yorgunluk ve sakatlıkların olmasından endişe ediliyor.

Öncelik ile fizik durum daha da yükselir kanimca oyuncularin sezon gittikce. Sezon sonlarina dogru bir azalma meydana gelebilir, bu ne derece olur, ve ne derece etki eder sorusu, olayin bam telidir. Soru isareti tabi birde oyuncularin motivasyonu, ne derece ayni seviyede tutabilir Tudor. Bunlar hep hoca faktörüne bagli olaylar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt