Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bi futbolcu nekadar profesyonel olursa olsun içinde bulunduğu sonsuz disipline sahip ortamda salar. bugün talisca diyoruz mesela yalan yok bende çok beğeniyorum fakat şu ortamda bizde olsa soytarı olur çıkardı. o yüzden belli bi noktadan sonra ben futbolcuyada bişey diyemiyorum adam salar çalssada parasını alıyor çalısmasada nasılsa. benzer durum ersun zamanında fenerde de vardı ersun çok disiplinli bi hoca demem asla ama şuna bir bak anlatmak istediğime sadece bir örnek

images

bukadar şey anlattımda asıl gelmek istediğim nokta en başından beri keşke o eleştirilen 20 yıl öncesindeki kafada alman td lerden bi tane bulabilsekte çalışmaktan koşmaktan saha ortasında alayı kusa kusa bayılsa. tabii önce işe beyni olan bi başkan bulmakla başlamak lazım
birinde suçlu fotosu çekimde ki gibi, diğerinde gay gibi durmuş

30 senedir cok hoca gordum Galatasaray'in basinda.

bunlarin bir surusude kotu hocalardi.

ama bu hocalardan kimisi iyi 11 kurardi. ama oyuncu degisikligi yapamazdi. kimisi dogru oyuncu degisikligi yapardi ama ne bileyim oyunculari idare edemezdi. kimisi oyunculari idare eder ama iste yanlis taktik verirdi, vs. vs.

yani genelde kotu hocalar bazi seyleri iyi yapip bazi seyleri kotu yaparlardi ve bu yuzdende kovulurlardi.

ulan bu herif hic bir seyi dogru yapamiyor.

ne dogru kadro kurabiliyor, ne dogru oyuncu degistirebiliyor, ne dogru taktik verebiliyor, ne oyuncu idare edebiliyor, vs.

yuh yani. bu ne lan.

evet asil sorun dursundur bunu herkes biliyor.

ama bu herifin hocalikla uzaktan yakindan alakasi yok.

Çomar oğlu çomar bu herif. Önümüzdeki sene bunla başlarsak yandık.

Otoriteden bahseden herifin vazgeçilmez oyuncusu yıl içinde 2 kez kadro dışı kalan yasin..

Bruma kasımpaşa maçında savunma yap dediğinde umursamadı diye oyundan çıkaran adam. Bu zihniyetle geleceğe umutla bakıyor ve şampiyon olacağınınıza inanıyorsanız desteklemeye devam edin.

rikerik'in hakkı yeyildi.

aslında karabük macında koptu hersey, yasin karsı karsıya 2'yi atsa olay bitmisti. bir mac bazen bir sezonun kaderini etkliyebiliyor.

tabi daha öncesi josue'nin bjk deplasmanında karsı karsıya atamadıgı..

umarım seneye kaliteli bir hoca ile kaliteli bir kadro olurda ah vah demeyiz, buldugumuz atar hesabı keseriz.

Garip bir herif, Barcelona'nın başına geçse ilk işi Messi'ye savunma yap demek olur herhalde.

tapatalk

Oyuncular rahata alismis cok belli..riekerink doneminde yatmaya antreman yapmamaya alisan topcular tudoru sabote ederler tabi.tudorun da hatalari var yildiz egolarini kaldiramiyor gibi gozukuyor..en bastan revizyon sart dursunundan igoruna sneijderinden selcuguna kadar..yoksa gelecek sene de bosa gider

En son Messi ve Ronaldo farklı bir oyuncuydu diye hatırlıyorum ama yine de sen bilirsin.

tapatalk
Messi ve Ronaldo stil olarak farklı oyuncular ama konu bu değildi ki. Konu daha önce defans nedir bilmeyen Ronaldo gibi bir oyuncuya bile defans yaptırabiliyorsun, demek ki doğru yönetince, doğru idare edince oyunculara istenileni yapıyorlar, dikkat çekmek istediğim nokta buydu.

Messi ve Ronaldo stil olarak farklı oyuncular ama konu bu değildi ki. Konu daha önce defans nedir bilmeyen Ronaldo gibi bir oyuncuya bile defans yaptırabiliyorsun, demek ki doğru yönetince, doğru idare edince oyunculara istenileni yapıyorlar, dikkat çekmek istediğim nokta buydu.
Ronaldo'nun defans yapmasında absürd bir şey yok ki. Zaten fizik olarak makine gibi bir herif ve ayrıca zorlu maçlarda skor üstünlüğünü alınca eskiden de defansa yardım ediyordu. Messi'nin en stresli maçlarda bile bir kere geri döndüğünü hatırlamıyorum.

tapatalk

Ronaldo'nun defans yapmasında absürd bir şey yok ki. Zaten fizik olarak makine gibi bir herif ve ayrıca zorlu maçlarda skor üstünlüğünü alınca eskiden de defansa yardım ediyordu. Messi'nin en stresli maçlarda bile bir kere geri döndüğünü hatırlamıyorum.

tapatalk
Doğru dönmüyor ve evet doğru skor üstünlüğünü alınca Ronaldo eskiden de defansa dönüyordu ama hatırladığım kadarı ile skor kritik durumda iken. Ancak adam artık bir taktik, takım işleyişi çerçevesinde, skordan bağımsız bile takım defansına katkıda bulunuyor hemde az buz değil.

Doğru dönmüyor ve evet doğru skor üstünlüğünü alınca Ronaldo eskiden de defansa dönüyordu ama hatırladığım kadarı ile skor kritik durumda iken. Ancak adam artık bir taktik, takım işleyişi çerçevesinde, skordan bağımsız bile takım defansına katkıda bulunuyor hemde az buz değil.
Son zamanlarda Bayern maçı hariç hiçbir Real maçını izlemedim; ama ben Ronaldo için şaşırmıyorum işte o herife yaptırabilirsin. Messi'ye kralı gelse yaptıramaz.

tapatalk

florya tesislerine giderken hanımını kuaföre

bırakmış !

Son zamanlarda Bayern maçı hariç hiçbir Real maçını izlemedim; ama ben Ronaldo için şaşırmıyorum işte o herife yaptırabilirsin. Messi'ye kralı gelse yaptıramaz.

tapatalk
Bende Real Madridi fazla takip etmem, sadece son izledigim bir kac macinda dikkatimi cekti, bir ara sasirdim noluyor falan dedim.
Bildigim kadari ile Alper Altun Madridi takip eden bir renktasimiz.

Sezon sonuna kadar idare etse, önümüzdeki sene için kendi kadrosunu kurma, kendini gösterme fırsatı vardı. Ancak gelir gelmez saçma sapan ego kokan hareketler, kadro dışı bırakmalar, otorite kurma çabaları, sırtını yönetime dayayıp futbolculara karşı tavır almalar falan olan kredisini iki günde tüketti. Kısaca "yüz verirsen ayıya, gelir s.çar halıya" durumu oldu. Tam bir çomar malesef. İtalya'ya gitsin. Orada Lecce, Pescara, Empoli falan çalıştırır işte. Büyük takımlara çapı yetmez.

Evet, ama konu nedir cozemedim? :)
Konunun temeli, oyunculari yönetebilirsen, bir Ronaldo bile taktik anlayis icinde, eskiye nazaran takim defansina daha fazla yardim ediyor olmasi.
Ben son maclarda izledigim kadari ile bu kadar cok defansa yardim etmesine inanamadim.
Zidane bunu basarmis, Real Madrid gibi bir takimda, o takimin stari nezdinde.
Tabi Ömer renktasin söyledigide ihtimal dahilinde, Messiye bunu hic kimse yaptiramayabilir.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt