Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bakın Tudor net olarak yetersiz teknik adamın önde gideni. Karakteri oturmamış, ergen gibi davranıyor.

Ancak bu sene oluşan kadro banko Tudorun istediği oyunculardan oluşuyor. Hepimiz biliyoruz ki iş özbeklere kalsa Donklar, Jemler, Serdar Azizler, Tolgalar,Carolelar, Linnesler, Gross lar, Cavandalar, De jonglar la doluyordu.

Şimdi bu hiç GS a yakıştırmadığım Tudorun ısrarla istediği kadroya bakalım.

-----------------------Muslera------------------------------

Mariano-------Maicon--------Acerbi--------Asamoah

------------Fernando----------Imbula-------------------

Fegh---------------Belhanda------------ ??????

-----------------Gomis-------------------

Adamın bir tek sol açık tercihini bilemiyoruz. Onu Gary ile belki Yasin ile idare edecekti. Şimdi başkan şirinlik amaçlı Arda muhabbetlerine girdi.

Bakın bu kadar birbirlerini tamamlayan oyuncular topluluğu 2000 den bu yana hiç görmedik malesef.

Bu kadronun 2 temel özelliği var.

1. si Takım inanılmaz hızlı oyuncularla dolu. İleri geri çok hızlı hareket edebiliyorlar.
2. si Takımda nerede ise herkes o camia olarak çok sevdiğimiz rakibe baskı konusunda çok üst düzeydeler.

He tabi bu kadrodan Acerbi ve Imbula olmadı malesef. Imbula yerine ndiaye geldi , Acerbi yerine de arıyorlar. Ama hep aynı amaca uygun. Stoperi bile sol ayaklı arıyor Tudor.

Şimdi bu takımın bu 2 temel özelliğinin 2 sine de tam zıt olan Arda denen magazin çocuğunu getirip kadro yapısına, kimyasına dinamit koymak için uğraşan bir de sözde başkana sahibiz malesef.

Yapmayın etmeyin. Ardayı bu takımdan uzak tutun. Bir çuval inciri berbat edersiniz.

Diğer taraftan Tudor bu takımdan bir şekilde yollanacak ama inşallah bu dursun gidene kadar takımda kalır diyorum artık. Çünkü Dursun mutlaka başkanlıktan tekmeyi yemeli Mayısta. Bu başlı başına GS için bir bayram olacaktır. Ve bırakalım yeni başkan ve yönetim, bu kadroyu yönetecek doğru adamı kendileri getirsin.

Çünkü bu kadro bu ligde herzaman çok iyi iş yapacaktır. 1-2 takviye ile hep zirvede olabiliriz. Tudora da bu kadro hatrına bu sezon sonuna kadar katlanalım çok extra hatalar yapmazsa. Çünkü FT gelmez dursunun yanına. Abdullah avcı da gelmez. Gider bu başkan bozuntusu birtane çok pahalı yabancı teknik adam alır bu sefer onu yollamak için uğraşırız tazminatla sene sonunda.

O yüzden çok extrem hatalar olmazsa bu yıl bu kadro hatrına katlanalım bu adama derim.

Belhanda ile Sneijder'i kıyaslamak zaten saçma. Sneijder en az 2 gömlek üstün adam.

Arda ile Sneijder de keza öyle. Sneijder topla birlikte en zeki adamlardan biri. Yetenek olarak Arda üstün olsun istediği kadar formda olduğu zaman topu bu kadar hızlı döndürüp, skoru tek şut ile değiştirebilen adam çok azdır dünyada.

O zaman Arda ile Sneijder´i neden kiyasliyorsun ? Olabilecek kadar farkli tipte adamlar. Arda´nin savunma yönü de cok daha iyi sneijderden, yada bunu inkar mi edeceksin ki tartismasi gereksiz ? Arda kadar rakibine arkadan yaklasip, kayarak, tereyagdan kil ceker gibi, top calabilen cok az oyuncu gördüm. Bunun icin hem beyin, hemde fiziksel kapasite gerekiyor.

Arda´nin Barca maclarinin bir bölümünü izledigim icin yaziyorum. Merkezde nekadar hantalsa, kanatlarda okadar hareketli oynuyordu. Yani fiziksel olarak ikisini kiyas etmek yersiz.

Bir seneligine gelecegini var sayarsak, avrupadan gelen adamlarin en az bir iki sene ligin üzerinde fizige sahip olduklarina da deginmek gerekir.

Benim Arda konusunda tereddüt ettiren tek olay, saha disinin, saha icine yansitmasi.

Aynı fikirdeyiz. Ama Kendimizi kandırmayalım. Arda saha dışını sahaya yansıtmayacak profesyonellikte değil. Bu yüzden Arda gelmemeli.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ben fizik ve profesyonel yapısını kıyasladım. Bunu anlamamış numarası yapma :)

Hakancim, bos tartisma icindesin. Sneijder´in tek sorunu fizik, ve profesyonelligi mi ? Kötü oynamasinin en önemi sebeplerinden biri, bu vücut yapisindan da kaynaklaniyor. Kisa boylu, ve patlayaciligi yok, kani gibi oluyor kilo alinca. Sneijder ile ilgili aylar önce de yazdim, velev ki göbegi var, göbekli sergen kadar oynasin diye. Sergen kilosunu bile saha icinde, avantaj olarak kullaniyordu. Sneijder kilolu oynayamiyor ama. Dönemiyor bile... Bastan itibaren ikisinin fiziksel kapasitesini karsilastiramazsin. Lawal´da mesela öküz gibi göbek varken bile, 20 metre arasi, ari gibi gidip geliyordu. Sneijder´in ise stoper arkasindayken, bom bos kaleye kosamadigi maclari gördük. Bunu Arda´da düsünebiliyormusun mesela ?

Arda´ya gelirsek, detaya girelim. Barca´da salmasinin nedeni, oradaki rahatliktan kaynakli da olabilir. Kendisini dissiplin edebilen bir oyuncu hic olmadi. Ama bu adam kosu manyagi simone ile yillarca oynadi, hic de sorun yasamadi. Ki Siimone hala geri alabilir... Buraya gelirse ise, elinde sopasi ile Tudor bekleyecek. O sopayi kimler yemedi, daha bir kac ay icinde ? Yani illaki burada calisacak, sansi yok. Galatasaray´da bile rahat ortamlara gelemiyordu zaten.

Arda gelirse, ve performansi kötü olursa, göt göbek dolasirsa... Sneijder ile ilgili ne söylediysek, arda icinde odur.

Son düzenleme:
Adem seni bulmuşken sorayım hani diyordun ya Nice'in Belhandayı alacak parası yok yoksa alırlardı diye.

Ben de demistim o kadar parası olsa bile vermezlerdi buna diye.

Adamlar Saint-Maximin'i aldı 10 Milyona. Demek ki para varmış, ama Belhanda ya yatırmadılar. Hani şu Nice de çok iyi sezon geçirmiş Belhanda ya.

Sakın Maximin daha genç falan deme. Isteselerdi rahatça verebilirlerdi Belhanda ya ama vermediler çünkü o paraları etmez hele hele 1 sene kontratı kalmış ve gittiği neredeyse hiç bir yerde tutunamamış bir adam.

Adamlar gitti bedava senin yetersiz bulduğun ve nefret ettiğin pardon beğenmediğin Sneijderi aldılar yerine.
sent via GSC

Belhanda´nin maasi 5 Milyon avro... Nice yarisini ödedi sadece... Maxime kac ödüyorlar bilmiyorum, ama elbette ki yasi, piyasa acisindan cok önemli.
Ama sunu net söyleyebilirim, Belhanda bedava ve 1.8 milyon avroya oynasaydi, onu sneijderden önce kaparlardi. 4 Milyon yillik istemese, suudi arabistan arap cocugu alacaklardi sneijder yerine zaten. Belhanda´nin hem bonservisi, hemde yillik ücreti pahali...

Hee nefret ediyorum sneijderden tabi... Cünkü terim istemedi degil mi... Ama Terim ile kanli bicakli Arda konusunda nedense etkilemiyor... :)

hep farazi konuşmalar yaparsa ederse geçmişte yapmıştı bırak abicim bu işleri rezillik.

Git-Logo-2Color.png

Fatih Terim'in gönderilmesinden sonra gelen teknik direktörlerimizin arasında bence takıma en iyi teşhisi kendisi koymuştur.Yaptırdığı transferleri de göz önünde bulundurursak tedavi de iyi gidiyor,en azından transfer dönemi bitene kadar sabredilmesi gerektiğini düşünüyorum.

beklentilerimi karşılayamadı geçtiğimiz sezon görev yaptığı süre boyunca

ama teşhis ve tedavisi mükemmel oldu kadro planlaması olarak

İlk 3 haftada oynanacak Kayseri,Osmanlı,Sivas maçlarında 3te 3 yapabilirsek Tudor'un üzerinden tüm baskı kalkar. Bunu da yapabilecek kapasitedeyiz. Kayseri,Sivas içeride oynanacak.

Osmanlı maçı ise geçen seneki gibi karlı,buzlu değil Ağustos ayında ve çok daha güzel zeminde oynanır. Bu maçlar atlatılırsa; Tudor baskıdan kurtulur,transfer dönemi kapanır,oyuncular birbirine daha iyi alışır,taraftar daha fazla kenetlenir.

Bu üç maç sonrası zorlu fikstür başlıyor. Bu yüzden sezonun ilk üç maçı belki de sezonun kaderini belirleyecek.

sonu perreira gibi olacak bence.
başarılı olmasını isterdim ama daha yolu var Tudor'un.

3. aldığı takımı 4. bıraktı diye,Temmuz'da uyduruk bir ekibe elendi diye.

bu sezon devam edebilecegi oyuncuları görmek icin degisik oyuncular ile maclara cıktı, degisik formasyonlar uyguladı.

en azından 4-2-3-1 veya 4-3-3'te karar kılmıstır ve gecen sezon ki oyuncu grubundan cacık olmayacagını anlamıstır.

herkes bir merkez beklerken 2 tane aldırdı, sırf selcuk'u kesmek icin. şans verilmeli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt