Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence herkes istedigi seyi yasamakta özgür olmali. Neyden hoslaniyorsa veya ne türlü yasamak istiyorsa öyle yasamak hakkidir insanin.

Herkesin kendi tercihi. Tercihlere saygi duymak gerek.

JS87607155.jpg

Hayatımda bu zamana kadar "B Planı yok" kadar saçma bir eleştiri görmedim. Her takımın sistemi bellidir zaten. Barcelona,Real Madrid,Chelsea her maç farklı planla mı oynuyor?

Aksine ne güzel sistemimiz ve kadromuz çok kısa sürede oturdu diye övgüler dizilmesi lazım. Fenerbahçe hala ne kadrosunu, ne sistemini kurabildi.
İyi de B planı her maç farklı planla oynamak değildir ki. A planın işlemediğinde devreye soktuğun plandır. Antalya maçında son derece etkisiz olduğumuz halde ilk yarıda herhangi bi değişiklik yapmadı (oyuncu olarak değil, oyun olarak). Mesela o saydığın takımlar bizim Antalya karşısındaki durumumuzda belki 15. dakkada farklı şeyler denemeye başlarlardı. Tudor 60'ta oyuncu değişikliği yapana kadar bekledi o maç.

Sistem ve kadromuzun oturması çok iyi. Ama böyle kilitlenen maçlarda oyuncu değişikliğine mecbur kalmadan da farklı taktikler deneyebilmeliyiz.

İyi de B planı her maç farklı planla oynamak değildir ki. A planın işlemediğinde devreye soktuğun plandır. Antalya maçında son derece etkisiz olduğumuz halde ilk yarıda herhangi bi değişiklik yapmadı (oyuncu olarak değil, oyun olarak). Mesela o saydığın takımlar bizim Antalya karşısındaki durumumuzda belki 15. dakkada farklı şeyler denemeye başlarlardı. Tudor 60'ta oyuncu değişikliği yapana kadar bekledi o maç.

Sistem ve kadromuzun oturması çok iyi. Ama böyle kilitlenen maçlarda oyuncu değişikliğine mecbur kalmadan da farklı taktikler deneyebilmeliyiz.
Millet oyunlarda bile oyuncu değiştirmeden maç içinde 3-4 defa taktik değiştiriyor

Eğitim şart

Millet oyunlarda bile oyuncu değiştirmeden maç içinde 3-4 defa taktik değiştiriyor

Eğitim şart
Aynısı aklıma geldi yazarken. Ben bazen FM'de üşengeçlikten 60'a kadar bekler, 60'ta değişiklik yaparak gol bulmaya çalışırdım. Hatta 3 değişikliği de o dakikada yaptığım da olurdu. :D

Aynısı aklıma geldi yazarken. Ben bazen FM'de üşengeçlikten 60'a kadar bekler, 60'ta değişiklik yaparak gol bulmaya çalışırdım. Hatta 3 değişikliği de o dakikada yaptığım da olurdu. :D
Ben FM oynamam ama mesela FIFA'da yeri geldiğinde rakibe göre custom tactics ve player instructionslarda değişiklik yaparım daha ilk yarının ortalarında. Bazen 2-0 öndeyken bile rakibi büyük heyecanla darmadağın edeyim diye taktiğimi değiştirip farka gitme isteği oluşur pressure ve aggression 80-90 filan yaparım. Bazen fazla saçmalarım ve sonuç hüsranla biter

Eğitim şart

Bana kalirsa bir B-Plani var, ama A-Planindan daha zayif, ve iyi bir plan degil. Oyunumuz cok degismiyor, ama lig icin daha deuzavantajli bir hal aliyor. Fernando yu stoperlerin arasina sokup, dizilisin saha icinde degismesini, oyuncularin biraz daha farkli yayilmalarini uygulatiyor zaman zaman. Belhanda sola daha yakin, ortaya tolga felan geciyor. Rod, Gomis´e yaklasiyor. Daha defansif oynuyoruz. Ancak oyunumuzun temelinin asimetrik olmasindan, simdiye dek vazgecmedi. Son macin 15 dakikasina kadar.

Bana kalirsa Feghouli ile kartlar yeniden dizilebilir. Asymetrik sistem simdiye dek meyveleri vardi, ama sikisan maclarda illaki fegin gelmesi ile iki kanat, yada zaman zaman cift forvete de dönmesi lazim. Gomis ve Eren´e orta acmak, bu ligde bedava gol.

Bana kalirsa bir B-Plani var, ama A-Planindan daha zayif, ve iyi bir plan degil. Oyunumuz cok degismiyor, ama lig icin daha deuzavantajli bir hal aliyor. Fernando yu stoperlerin arasina sokup, dizilisin saha icinde degismesini, oyuncularin biraz daha farkli yayilmalarini uygulatiyor zaman zaman. Belhanda sola daha yakin, ortaya tolga felan geciyor. Rod, Gomis´e yaklasiyor. Daha defansif oynuyoruz. Ancak oyunumuzun temelinin asimetrik olmasindan, simdiye dek vazgecmedi. Son macin 15 dakikasina kadar.

Bana kalirsa Feghouli ile kartlar yeniden dizilebilir. Asymetrik sistem simdiye dek meyveleri vardi, ama sikisan maclarda illaki fegin gelmesi ile iki kanat, yada zaman zaman cift forvete de dönmesi lazim. Gomis ve Eren´e orta acmak, bu ligde bedava gol.
Bunu Kasımpaşa maçında yaptığında şaşırdım. Belki de Antalya maçından sonra ders çıkardı, bilemem. Bunu Antalya maçında yapmamış olması da bence büyük bi eksi.

Feghouli gelince değişecek takım bence de. Garry de sola geçer, orda daha rahat oynuyor zaten. Ve böylece maç içinde değişiklikleri daha rahat yapabilir belki de. Göreceğiz.

Hocam şu maçı al. Feneri beşiktaşı trabzonu yen ilk yarı. Şu taraftar seni imparatudor yapar hadi aslan hocam.

Yarın ki maçta takımı evimizde oynadığımız gibi oynat.Saçma sapan işlere girişip Selçuk sabotajcısını oyuna alma.Başarılı ol ve paratör denilen şahsın ismini duymayalım.

korkak tavuklar gibi takımı geri çekme . keneyi oyuna sokma arenadaki gibi topunu oynat . mutlaka kazanırız.

Fırsat ayağımıza kadar geldi. Yarın elinle maçı verirsen sana olan tüm inancımı kaybederim. Şaşırt bizi lütfen. Yarın şampiyonluk yolunda en önemli virajlarımızdan birine çıkıyoruz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hoca bak yarın 6 puanlık bir maça çıkıyoruz. Lütfen saçma sapan tercihler de bulunma ! Akılcı ve ileriye dönük futbol oynat. Defansa çekme takımı ne olursun.

hocam taraftarı dınleme sen herşeyin dogrusunu bılıyorsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt