Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Harbi tuhaf insanlarsiniz yaw

Takimin basina yilmaz vural bile gelse desteklenir sahip cikilir normal degil mi,alt Yapi hocasina sahip ciktik.

Hamzaoglu Sneijder'in iyi durumda oldugu bir turnuva da ileri geri salladi ardindan takimin basina gecti herseye ragmen taraftar destek verdi sahip cikti

Art niyetli olmaktan vaz gecin en kötü teknik direktör gelse bile Galatasaray'in cikarlari icin destek verilir,basari gelmezse yeni bir arayis icine girilir bu is avrupa da böyledir

Barca örnegi verelim,luis enrique efsane oyunculardan biridir takimin basina gecti destek verildi ama bir sonraki sezon basarisiz olunca taraftar istemedi dogal olarak

Bazilarinin amaci farkli,inat ugruna kendi egolarini tatmin etmek icin art niyetli yorumlardan vaz gecin,elestiri herzaman olacak ama düsmanca elestiri olmayacak.

Dogru duymussun ben de o tarz seyler hatirliyorum. Ama bahane degilse ne? Peki eleyememis olmamizin sebebi ne? Madem bahane degil bu soruya aciklik getirdi mi?

SM-N920I cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Orası büyük bir muamma ve sır olarak kalacak! Bana göre 4 ihtimal var:

1. ihtimal: Bugün takımda olmayanların maçı sabote etmesi. Tudor'u istemeyen oyuncuların oyunu kasıtlı olarak kötü oynaması.

2. ihtimal: Kadro yetersizdi. (bana göre en geçersiz ihtimal)

3. ihtimal: (en uçuk ihtimal) Tudor yetersiz gördüğü o oyunculardan daha kolay kurtulmak için kasıtlı olarak takımı kötü yönetti. Yani Tudor oyuncuları sabote etti. Zira iyi oynayan tu getiren takımı dağıtmak kamuoyunda kolay bir iş değildir.

4. ihtimal: (bu ihtimal bugünkü şartlara göre çok da geçerli değil; şimdilik; bugün itibariyle) Tudor yetersiz bir teknik direktör.

Özgüvenli, karakteri sağlam, otoritesi yerinde. Taktik olarak her geçen maç gelişiyor. Geleceğin büyük TD lerindem biri gelişiyor. Tadını çıkarın.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Kenan Ünal ben biraz okudum. Aşık @Adem Çakar da çok güzel giydirmiş hocaya :D

Benim hala Tudor ile ilgili mac iclerinde, sonlarinda yaptiklarim elestirilerim var. Elestiriler iyi niyetli olmadigi vakit, elbette ki bazen ekstra koruma altina almak gerekiyor hocayi, ama yanlislari da dile getirebilmek lazim. Tudor´un hala bazi sorunsallari var ki, bukadar iyi bir is cikarirken, bosu bosuna kendini yakabilir. Cünkü egri oturup, dogru konusacaksak, resmen sifir bir kredisi var. Ard ardina gelen maglubiyetler sonrasi da millet asla iyi yapilanlara, ilk haftalara, revizyona bakmaz, sadece negatif yönlere bakar. Gecen sezonun sonuclarina, Östersunds maglubiyetlerine felan.

Tudor icin olabilecek en iyisi oldu, hemen oturtabildi kadroyu ve kazanan bir oyunu kurdu. Bu bukadar hizli gerceklemeseydi, olmadigi kredisinden dolayi dursun hemen satardi kendisini. Bunu bilmemek icin, saf olmak lazim.

Gecen sezon ben inanmiyordum, Tudor´un arkasinda durulacagina. Ama devam etme karari dogruydu, Türkiye icin uygun hoca bulmak cünkü cok zor. Alismak icin süresi oldu ve bir cok dogrulari yapti. Tudor´un dissiplin anlyasindan dolayi da, kulübün futbol anlamda tamamen profesyonellesmesi icin, kendisinin uzun süreli kalmasi oldukca önemlidir.

O yüzden Tudor basaramaz ise, hayal kirikliligi olur benim icin. Yine yap boza döneriz.

Dogru duymussun ben de o tarz seyler hatirliyorum. Ama bahane degilse ne? Peki eleyememis olmamizin sebebi ne? Madem bahane degil bu soruya aciklik getirdi mi?

Bahane tabiki, acikcasi Talha ben simdiye kadar bu konuda kivraklik yapmayan hocayi hatirlamiyorum. Bu konuda sunu yazabilirim, bir hoca kötü kaybettikten sonra, ne derse illaki taraftara batar. Benim hatam özür dilerim, derse de batar, bahane üretirse de batar.
Mac sonlari sonuc anlamda hocalar politik konusuyor. Bunun sucu üzerine alsa da, üzerinden atsa da, hep politik bir yani var.

Hamza mesela özür diliyordu, ama bu da politik bir aciklamaydi. Yani özüründe samimi degil, mütevazi görünmek icin stratejik aciklama.

Mesela Tudor galibiyetler sonrasinda da, bazen sucu üzerine aliyor, oyunu elestiriyor. Bunlarda hep politik. Gercekten oyunu kötü buldugunu, yetersiz buldugunu düsünmemek lazim.

Kätü Kaybettigi vakit, basin toplantisi bana kalirsa dünyada tüm hocalar icin, en felaket an. Ne desen artik yanlissin zaten.

Son düzenleme:
Benim hala Tudor ile ilgili mac iclerinde, sonlarinda yaptiklarim elestirilerim var. Elestiriler iyi niyetli olmadigi vakit, elbette ki bazen ekstra koruma altina almak gerekiyor hocayi, ama yanlislari da dile getirebilmek lazim. Tudor´un hala bazi sorunsallari var ki, bukadar iyi bir is cikarirken, bosu bosuna kendini yakabilir. Cünkü egri oturup, dogru konusacaksak, resmen sifir bir kredisi var. Ard ardina gelen maglubiyetler sonrasi da millet asla iyi yapilanlara, ilk haftalara, revizyona bakmaz, sadece negatif yönlere bakar. Gecen sezonun sonuclarina, Östersunds maglubiyetlerine felan.

Tudor icin olabilecek en iyisi oldu, hemen oturtabildi kadroyu ve kazanan bir oyunu kurdu. Bu bukadar hizli gerceklemeseydi, olmadigi kredisinden dolayi dursun hemen satardi kendisini. Bunu bilmemek icin, saf olmak lazim.

Gecen sezon ben inanmiyordum, Tudor´un arkasinda durulacagina. Ama devam etme karari dogruydu, Türkiye icin uygun hoca bulmak cünkü cok zor. Alismak icin süresi oldu ve bir cok dogrulari yapti. Tudor´un dissiplin anlyasindan dolayi da, kulübün futbol anlamda tamamen profesyonellesmesi icin, kendisinin uzun süreli kalmasi oldukca önemlidir.

O yüzden Tudor basaramaz ise, hayal kirikliligi olur benim icin. Yine yap boza döneriz.

Östersunds maçından sonra niye kovulmadı peki,tamam Terim de Lucescu da olmadı ama gaz almak için kovabilirdi yine.

Harbi tuhaf insanlarsiniz yaw

Takimin basina yilmaz vural bile gelse desteklenir sahip cikilir normal degil mi,alt Yapi hocasina sahip ciktik.

Hamzaoglu Sneijder'in iyi durumda oldugu bir turnuva da ileri geri salladi ardindan takimin basina gecti herseye ragmen taraftar destek verdi sahip cikti

Art niyetli olmaktan vaz gecin en kötü teknik direktör gelse bile Galatasaray'in cikarlari icin destek verilir,basari gelmezse yeni bir arayis icine girilir bu is avrupa da böyledir

Barca örnegi verelim,luis enrique efsane oyunculardan biridir takimin basina gecti destek verildi ama bir sonraki sezon basarisiz olunca taraftar istemedi dogal olarak

Bazilarinin amaci farkli,inat ugruna kendi egolarini tatmin etmek icin art niyetli yorumlardan vaz gecin,elestiri herzaman olacak ama düsmanca elestiri olmayacak.

Sneijder Hamza ile cok iyi anlasti, herkes Mancini der, ama bana kalirsa Hamza Sneijder´i bizde en iyi oynatan hoca. Mancini döneminde Sneijder sahada fazla yoktu, skor katkisi yapiyordu sadece. Iyi yapiyordu, ama oyunu yöneten o degil di. Hamza ile takimin özellik ile sol yanini cok iyi yönetti, ve bir nevi Hamza takimin yumusakligini kompense etme caresini de buluyordu, ve takimin diger oyuncularinin da islemesini sagliyordu. Iyi pozisyon üretiyorduk, cok da fazla pozisyon vermiyorduk. Sneijder dozajini iyi ayarlardi, Riekerink ise bana kalirsa cok fazla inisyatif vererek sneijdere, dozajini kacirdi.

Hamza´yi yabanci düsmani lanse ederek istemeyenler de, bir nevi bu konuda Tudor ile papazi buldu. Hamza´da Riekerink´de oyuncularini poh poh layan, kendilerini fazla yormayan, ve özgürlükler veren hocalardi. Ikisi de oyuncularinin simarikliklarina da hep sahip ciktilar.
Bu tip hocalari topcular da hep sever, ama ayni zamanda da suistimal eder. Skibbe´de buna artik evrensel bir örnek.
Tudor´un Sneijder ile sorun yasamasi, bu tarz otoriter ve futbolun profesyonellik konusunda zirveyi görmüs, dissiplin abidesi olan bir hoca da sürpriz olmadi. Sneijder konusunda bizde sahip oldugu eksiklikleri, taraftar bastan itibaren dogru analiz etseydi, bana kalirsa Tudor´un kararini da bukadar yadirgamazdi. Türkiye´de cünkü art niyet araniyor hep kararin arkasinda, sportif nedene cok fazla bakilmiyor, yada kabul edilmiyor.

Bahane tabiki, acikcasi Talha ben simdiye kadar bu konuda kivraklik yapmayan hocayi hatirlamiyorum. Bu konuda sunu yazabilirim, bir hoca kötü kaybettikten sonra, ne derse illaki taraftara batar. Benim hatam özür dilerim, derse de batar, bahane üretirse de batar.
Mac sonlari sonuc anlamda hocalar politik konusuyor. Bunun sucu üzerine alsa da, üzerinden atsa da, hep politik bir yani var.

Hamza mesela özür diliyordu, ama bu da politik bir aciklamaydi. Yani özüründe samimi degil, mütevazi görünmek icin stratejik aciklama.

Mesela Tudor galibiyetler sonrasinda da, bazen sucu üzerine aliyor, oyunu elestiriyor. Bunlarda hep politik. Gercekten oyunu kötü buldugunu, yetersiz buldugunu düsünmemek lazim.

Kätü Kaybettigi vakit, basin toplantisi bana kalirsa dünyada tüm hocalar icin, en felaket an. Ne desen artik yanlissin zaten.
Genel anlamda katiliyorum. Ama OFK eslesmesi sonrasi hak verilmesini oek anlamiyorum. Elenmemize az cok hak verebilirim de onun disinda hayir.

Neyse geride kaldi zaten. Su ana kadar hoca iyi. FB macini da domine ederek yenersek imaji baya saglamlasir

Östersunds maçından sonra niye kovulmadı peki,tamam Terim de Lucescu da olmadı ama gaz almak için kovabilirdi yine.

Sürpriz oldu benim icin. Dursun biraz daha cenke mi insiyatif verdi, o da yeniden baslayacagimiza, devam mi edelim diye, bilmiyorum. Ama suna net olarak eminim, eger sezon basinda ilk maci dahi kaybetsek, kellesine sebep olabilirdi. Dursun zaten güvenilir olmadigi her daim gösterdi, ve bu ülkede Baskanlar reaksiyonel tepki vermek zorunda hissetikleri icin, cogu zaman arkasinda durmak istemelerine ragmen, hoca kovduklari olmustur. (Polat-Rijkaard)

Genel anlamda katiliyorum. Ama OFK eslesmesi sonrasi hak verilmesini oek anlamiyorum. Elenmemize az cok hak verebilirim de onun disinda hayir.

Neyse geride kaldi zaten. Su ana kadar hoca iyi. FB macini da domine ederek yenersek imaji baya saglamlasir

Östersunds maclarinin cünkü bir özrü yok ki. Bunun örnegini verdim mac sonunda, yada ilk mac sonunda. Birini Trömsü birini de Rijkaard dönemi yasadik ilginc bir isime sahip baska takima karsi. Birinden sonra rekor sampiyonluk, digerinden sonra, tarihin en kötü sezonlarindan birini yasadik.

Tudor´un basin toplantisinda sonra tek iyi buldugum noktasi, bir ay sonra hazir olacagiz ve herkesi öldürecegiz demesi. Bunu simdiye dek tutmasi da, olayi daha sexy yapiyor su an.

Bir hoca herseyi diyebilir, diyor da, ama bana kalirsa son yillarda gördügüm en kancik hareket, Aykut´un vardar ovasi macindan sonra, basin toplantisindan kacmasidir. Bu korkakliktir bana göre.

Asil sinavlar simdi basliyor. Hadi bakalim

tudor-igor-640.jpg

Hahaaaa

Güzel cevap olmuş

Fener, Başakşehir ve Trabzonu tokatla da içimizdeki İrlandalıları susturalım hocaaaam

Şimdiye kadar yanılttı, geçen seneki leş derbi performanslarından sonra benim için son sınavı Fenerbahçe karşısında olacak. Ayrıca her maç öncesi ve sonrası röportajları da çok iyi.
Geçen yıl sahamızdaji bjk ve fener maçlarında oyuna hakimdik. İki maçta da şanssız goller yedik. Derbilerde leş olan sadece Trabzon maçıydı

"17/18 sezonunda ilk 8 hafta her maçta kendisine yöneltilen farklı bir saldırıyı savuşturan hocamız.

-------------------------------------

6.hafta: bursaspor maçı

işte sezonun kilit maçlarından biri gelir. hem iyi bir takım olan bursaspor'a karşı, hem zorlu bir deplasman olan bursaspor'a karşı galatasaray nasıl oynayacaktır? 2 hafta önce antalya'ya deplasmanda puan kaybeden takımın bu maçta da puan kaybını bekler herkes.

maç bursa'nın önde baskısıyla başlar. ilk yarı iki takım da etkili pozisyonlar bulur ve devreye 1-0 bursa üstünlüğü ile gidilir. işte bütün çakalların salyaları akmaya başlar: tek maçla galatasaray'ın her şeyine saldırma imkanları doğar. ancak ilk yarıda karşı koymak için çok fazla efor sarf eden bursaspor 2.yarı yarı sahasından çıkamaz. galatasaray atak üstüne atak yapar ama harun'un üstün performansı skoru bulmasına engel olur derken benim daha önce hiç görmediğim tarzda bir değişiklik gelir tudor'dan: 2 beki çıkarıp 2 kanat oyuncusu almak. ancak bursaspor bir yere kadar direnebilir. galatasaray feghouli ve tolga'nın harika golleriyle maçı 2-1 kazanır. tudor ve takım bu maçta birçok soruya cevap vermiştir: 1.galatasaray deplasmanda nasıl oynayacak? 2.galatasaray iyi bir takıma karşı nasıl oynayacak? 3. galatasaray geriye düşerse nasıl reaksiyon verecek? 4.tudor oyunu değiştirecek hamleler yapabilecek mi? galatasaray sadece maçı kazanmaz. 2.yarı oynadığı oyunla ne kadar üstün bir fizik kapasiteye sahip olduğunu gösterir. 60.dakikada dili dışarı çıkan bursaspor takımına inat 20 dakika daha olsa oynayacak gibi bir izlenim verir.

bu da yetmez birilerine, bu kez de ''galatasaray zaten maçı alırdı hatta değişiklikler kötüydü'' denir.

Yazının tamamına katılıyorum ama şu kısımda art niyet aranmamalı. Özellikle Mariano yerine Yasin'in girmesi aşırı saçmaydı. Hatalar olur, hocamız da hatalarından ders çıkarıp kendini geliştiren bir hoca olduğunu gösterdi. İnşallah böyle devam eder..

Geçen yıl sahamızdaji bjk ve fener maçlarında oyuna hakimdik. İki maçta da şanssız goller yedik. Derbilerde leş olan sadece Trabzon maçıydı

Fener galibiyeti bizden çalmıştı. 70-80 dk. domine ediyorduk son dakikalarda gelen gol yüzünden kaybettik

Tabi o maçtaki oyuncu değişiklikleri farklı olsaydı belki o gölü yemezdik.

Çok ekstrem bir durum olmadığı sürece tüm derbiler ev sahibi adına böyle geçmiyor mu zaten? Derbide tek önemli olan skor benim açımdan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt