- 27 Ocak 2010
- 139.515
- 105.865
- 5.648
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Aslanım be. Sistem, taktik yok diyen çakalların gözüne sokmak lazım
![]()
Yüzde yüz olmasada kullanila bilir bence.Organize olmadığımıza ben de katılmıyorum fakat bu istatistikler antitez olarak kullanılamaz bence.
Umarım Tudor bir derbi kazan be kardeşim geyiklerine sebep olmaz da hafta sonu alır maçı.
Anadolu maçlarında bu puantaj ortalamasını devam ettireceğimizi bilsem aslında derbiye bile gerek kalmadan şampiyon olur derim bu takım.Ama illa ki takılacağız maalesef bir yerde.
Derbi kazanmamız şart, o 8 maçtan 12 puan almalıyız minimum, psikolojik açıdan çok etkiliyor o tip maçlar takımları.
Beşiktaş'ın Bilic döneminde çok iyi giderlerken hep biz koyup susturmuştuk hatırlarsan, sonra da belleri doğrulmuyordu.
Yedigimiz gollerin buyuk bir cogunlugu da duran top bunu da atlamamak lazim bence.Yüzde yüz olmasada kullanila bilir bence.
Misal Isabetli pas yüzdemiz, en cok olmasi degil de yüzde 84 gibi yüksek bir deger olmasi.
Bu biraz takim organisazyonu ile alakali, oyuncularin pozisyon almasi ile, top ayaginda olan oyuncunun takim arkadasinin nerede olacagini bilmesi ile alakali.
Yine topla oynama yüzdesi, topu pres ile kazanmak, kazandiktan sonra iyi bir organisazyon ile topun daha cok bizde kalmasini saglamak.
En az gol yiyen takimi olmasindan ziyade, sekiz haftada alti gol yememiz, yani mac basina bir golün altinda olmasi, takim savunmasi ile akalali bir durum oldugunu düsünüyorum.
Evet öyle ama duran top konusunda bile iyiye giden organisazyon konusunda parantez acmaliyiz.Yedigimiz gollerin buyuk bir cogunlugu da duran top bunu da atlamamak lazim bence.
Sanirim bir tek Bursa ve Karabukten yedik akan oyunda gol.
Onlar da bireysel hata idi.
SM-G935F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Evet öyle ama duran top konusunda bile iyiye giden organisazyon konusunda parantez acmaliyiz.
En son yedigimiz kafa golü antalya macinda ve o gol hazirliksiz yakalandigimiz icindi.
Galiba ya o mactan önce, yada iki mac öncesi baslamisti hava topu mücadelesinde iyiye dogru gitmemiz.
O macta bile o konuda cok iyiydik aslinda, rakip bir cok korner ve serbest vurus kullanmisti ve sadece o gol olan pozisyonda hazirliksiz yakalandigimiz icin gol yedik.
Onun disinda gol yemeyi gectim, hava topu kaybettigimizi dahi hatirlamiyorum duran toplarda.
Bunun sebebini de yeni organisazyonumuz da görüyorum.
Önceleri sadece alan savunmasi yapiyorduk, oyuncular alanlarini savunuyorlar ama ne topu ne de rakibi takip etmiyorlardi.
Oysa simdi hem alan savunmasi yapiyoruz, hemde kismen tehlikeli olabilecek oyunculara karsi adam adama markaj.
Bunun yaninda alan savunmasin da olan oyuncular cakili kalmiyorlar, savunmalari gereken alanda hareketli oluyorlar.
Bir yerde haklisin ama iste rakip akilli davrandi, hizli kullandi ve yedik golü.Yine de savunma takımıysan öyle goller yiyip öne geçtiğin maçta puan kaybetmeyeceksin.10 tane topu savuşturup 11. yi gol yiyorsan boşa çıkıyor bazı şeyler.1-0'a 0-1'e maç bağlamayı bileceksin yeri geldiğinde,her maç 3-4 tane atıp kazanamazsın 34 hafta boyunca.
Bir yerde haklisin ama iste rakip akilli davrandi, hizli kullandi ve yedik golü.
Hata olacak Sarper, hic hata olmasa sezonu hic gol yemeyip hic puan kaybetmeden kapatiriz.
Önemli olan hatalardan ders cikarmak ama bak ders cikarmana ragmen böyle bir golü yine yiyebilirsin.
Ama hata baska, takimin hava topu mücadelesin de ki, takim savunmasin da ki gösterdigi cok iyi gelisim baska.
Ben sahsen artik yan toplardan korkmuyorum ama tekrar ediyorum, bu yan toplardan artik hic gol yemeyecegiz anlamina gelmez.
Bir yerde haklisin bu tezi bende savunurum ama mesela Karabük macinda kayip olsaydi beni daha cok üzerdi.Benim düşüncem net,öne geçtiği maçlarda hiç kaybetmeyen veya olabildiğince az puan kaybeden takım şampiyon olur.O gün gününde değilsindir,1-0 2-0 kaybedersin anlarım ama öne geçiyorsan o skoru tutacan abi olabildiğince.En nefret ettiğim puan kayıpları öne geçtiğin maçlarda puan kaybetmek.Şampiyonluk getirir şampiyonluk götürür o tarz kayıplar.
Bir yerde haklisin bu tezi bende savunurum ama mesela Karabük macinda kayip olsaydi beni daha cok üzerdi.
Cünkü Antalya macinda hic bisey oynamadik ama asil önemli olan yapilan degisiklikler di, oradan sonra basimiza bisey gelecegi belliydi.
Ama bu durum baska, hatalar olacagi baska.
Hatalar hep olacak, en az hatayi yapan ise sampiyon olacak.
Iste her maci hic bisey yapmadan 1-0 bitiremezsin, öyle bir futbol dünyasi yok.Hiçbir şey oynamadığın maçlarda 1-0,0-1 kazanıp yoluna devam edebiliyorsan şampiyon takımsın demektir zaten.34 maçta 'iyi' addedilen oynayacağın maç sayısı maksimum 20'dir bana göre.