Igor Tudor

Tek planı koşmak ve baskı yapmak olan teknik direktörün büyük maç kazanamaması sürpriz değil. Tudor fanatikleri şaşırmış olabilir ama bazı şeyler gayet net ortadaydı. Büyük/hedef maç kazanmasını geçtim yenilmemeyi bile beceremeyen bir teknik direktörle şampiyonluk kovalıyoruz.

Oyun planımız yok, organize hücum etmiyoruz, dağınık oynuyoruz diye eleştirdiğimde “8 puan fark atmış teknik direktörü nasıl bu şekilde eleştirirsin” diye saldıran moronlar vardı. Alın size puan farkı. Şimdi neden “siz” diyorsun diye konuyu başka yerlere çekmeye çalışanlar çıkar. Siz = Tudor’a laf söyletmeyen, eleştirenlere saldıran, saçma sapan argümanlarla savunan sivri zekalılar

Bu adam geçen sezon fb’nin üstünde şampiyonluk yarışı içinde aldığı takımı 2 maçta yarıştan koparıp ligi fb’nin altında bitirmeyi başardı yahu. Beden hocası diye dalga geçilen Riekerink’ten bile daha geriye götürdü oyun olarak takımı. Üstüne sezon başı Östersunds’a elendi. Tüm bunlara rağmen Tudor’a güvenmeyenlerin Galatasaraylılığından girildi art niyetinden çıkıldı. Memnunlardır eminim şimdi.

Bu arada hiçbir şey yapmadan arkasına bu kadar fanboy alması takdirlik. Bunun sebebi de Sneijder’in gönderilmesinde rol oynaması ya neyse.

İyi forumlar

bazıları hala hayal dünyasında sezon başı da söylemiştim çakma conte bu takımı ilk 2 ye sokamaz boşuna inat etmeyin yoksa ilerde kıvırmanız zahmetli olur. bu takım 8 de 7 yaptıysa yapılan yeni transferlerin kaliteli,uyumlu olması ve başarıya aç bi şekilde sezona girmesidir ki kazandığımız maçlarda bile aklı başında bi çok yorumcu bu skorların takımın iştahından kaynaklandığını takımın taktik disiplininin hala muamma olduğunu belirttti ve nitekim dedikleri de ilerleyen haftalarda ortaya çıktı. tudorun takımı hala lider argümanına gelirsek o teneke bağladığınız riekerink de bu takımı baya bi hafta lider olarak taşıdı ama devamı ne oldu, işte bu tudorda da aynısı olacak gerçek kabak gibi ortada. yine söylüyorum tudorla bu takım sezon sonu ilk 2 ye Gİ-RE-MEZ

Son düzenleme:
Boşuna zaman kaybediyorsun laf anlatacağım diye :D

5 gol yedirtti Aydın.
Savundugumuz Tudor öylece izledi.

Derbilerde ve Trabzon Basaksehir maçlarında 30 gol yedirdigi 2-3 gol attırdı.
Tolgadan sol kanat Ndiaye den sağ kanat yapmaya çalıştı.
Fernando stoper oynadı
Feguli 10 numara
Lato ısrarı
Vsvsvsvsvsvsvsv

Sıçarım böyle hocaya

Buyuk ihtimal bjkye yenilcez o macta derhal yollanmasi lazim.terimden baskasi da su takimi adam edemez.geriye kalan 3 macta hoca takimi tanir devre arasi 1 ayda takimi oturtur sampiyon oluruz.

bu adam Galatasaraya ihanet ediyor,işleyen düzenin içine çomak sokarak.defolmalı artık.

İgor Tudor un düne kadar hep kalması tarafında yorum yapmıştım. Dünkü skordan sonra artık Tudora olan güvenim kalmadı gibi birşey. Ben FT nin sezon ortası geleceğin isanmıyorum. Dursun yoklayacaktır FT yi ancak o iş yaş bence. Tudor kalıcaksa beni ve diğer taraftarları affettirmesinin tek yolu. 5 de 5 yada 5 de 4 yapması. Beşiktaş maçında ise güzel bir oyunla sonuca gitmesidir.

Neyi bekliyorsunuz ya, Beşiktaş'a karşı da mı rezil olmamız lazım bu adamı kovmanız için? Yeter rezil ettiğiniz Galatasaray'ı.

korkakliktan vazgececekse ewt
vazgecmeyecekse hayir
bu kadar basit tartismaga gerek yok yani

Bu adam 2 sorunu çözse rahat şampiyon oluruz; kalemize gelen duran toplar ve maçlara kanatsız çıkmamak. Birincisi için direklere birer adam bile konabilir, isteyen gülebilir. Yediğimizi gollerin %70'i duran top ben buna bakıyorum. Ayrıca Muslera lütfen gerekirse boşa çık, ama nooolursun yan toplara çık. İkincisi bu takım gerekirse forvetsiz çıksın ama kanatsız çık-ma-sın. Mancini zamanında da aynı şey olmuştu Sneijder solda, Burak sağda, Drogba önde. Sonuç: şampiyonluk kaçtı. Çünkü kimse yerinde oynamadı. Şimdi de Tudor aynı şeyi yapıyor. Fegholi var kanatta değil saçma sapan yerlerde oynatıyor (sağ iç, forvet arkası...) Feghouli cezalı tek işe yarar kanat oyuncumuz Garry kulübede. Dün Yasine bile razıydım ben. Doğru düzgün gelen ilk kanat ortasıyla golü bulduk. Bundan sonra bile uyanmadı Tudor. Çok mu zor herkesi yerinde oynatmak. Tolga oynayacaksa orta saha oynasın, Garry varsa kanat oynasın, Latovlevici kötüyse Linnes oynasın. Dün sahada kanat yok ama çift forvetle çıktı futbol dehası. O forvetlere kim top taşıyacak. Mecbur Mairano ve Latovlevici ileri çıktı sık sık ve onların boşalttığı alanlara da Elia ve Visca sızdı. Kaç pozisyonda Maicon, Marianonun yerine Elia'yı karşıladı. Bunu görmek çok mu zor. Hadi hoca kör, bu Ayhan Akman ve diğerleri ne halta yarar. Niye bi uyarmaz hocayı. Hayır bunlara rağmen yine yenilebilirdik Başakşehire ama 2-1 yenilmek başka 5-1 yenilmek başka. 5-1 bütün özgüveni bitirir. Taraftar artık takıma inanmaz, futbolcu kendine inanmaz. Bir diğer sorunda hâla kulübe çok zayıf. Serdar aziz-Feghouli cezalı ve yerine oynatacak aynı kalitede adam yok. Başakşehirde bile Elia var, Kerim Frei var, M.batdal var, Napoleoni var, Mevlüt var, Tunay var, Da costa var. O çapta bi kulüp için müthiş bir şey.

DHA tudorla devam dedi lakin yarınki toplantıyı bekleyelim bakalim. Az da olsa umudum var.

Tudor yüzünden daha bu takımın tam sisteminde göremedik mesela feghouliyi ligde oynadığı tüm maçlarda tam sağ çizgide kullanmıyor fener maçında hatta gizli santrafor gibi oynattı adam maç boyunca kayboldu sonra ki trabzon maçında da aynı şekilde kullandı biz geldiğinde seviniyorduk yıllardan sonra sağ çizgiyi çok iyi kullanan kanadımız oldu diye fakat gel gelelim tudor sağ çizgi hariç her yerde kullanmaya çalışıyor. Bu adamı sağ çizgide özgür bıracaksın ki çizgiye inip orta yapsın ya da ceza sahasına yönelsin sen adama gomis arkasında gizli forvet ol dersen adam da maç içinde tamamen kaybolur performansı %70-80 düşer.

Belhanda özeline gelirsek kanatsız sistem de rakipler merkezi çok adamla tutuyorlar çünkü sol taraftan hücum etkinliğimiz kalmıyor ve sağ tarafa önlem aldıklarında yaratıcılığımız yok olur o zaman da belhandanın performansını düşürüyor adam 1-2-3 kişiyi geçse sağ veya sola oyunu açacak veya çizgiye inecek kanat oyuncumuz yok o yüzden çoğunlukla oyun merkezde kitleniyor. Bursa maçında sol forvet oynadı konya maçında sol kanat oynadı daha bu adamı tam 10 numara ve kanatlı sistem de izleyemedik. Eğer kanatlı sistem de oynuyor olsaydık oyunu yatayda daha geniş oynayacağımız için defans arkasına 3 adamın kaçma ihtimali olacaktı(sağ kanat, forvet, sol kanat) ama adamı sadece 3 kişinin tuttuğu gomise asist yapmasını bekliyoruz ki burada hem gomisin performansı düşüyor hem de belhandanın gerçek performansını göremiyoruz. Ne zaman 2 tane gerçek kanatla oynarız ki oynadığımız maçlarda belhanda şov yapmıştır gene şovunu yapar ne zaman deplasmanlarda orta sahayı kalabalık tutarsak pozisyon sayımız ciddi bir şekilde azalır.

Ndiaye özeline gelirsek bir takımda çok hızlı bir oyuncu varken onu defansif yönden tutmak bu takıma zarar verir 8 numara dediğin adam defans yapar fakat hücumsal olarak tudor orta sahayı geçmesine izin vermiyor ki fernando 3'lü ye dönünce 6 numara olarak ndiaye kalıyor böylece 100'lük gücü 30-40 performansla kullanıyoruz.

Genel olarak net 4-1-4-1 oynamalıyız özeline gelirsek fernando - ndiaye - belhanda gibi pas yeteneği ve adam eksiltme özelliği olan 3 oyuncudan 2'sini defansta tutarak rakiplere iyilik yapıyoruz. Bu 3 oyuncu kendi aralarında verkaçlar yaparak çok rahat ileri çıkabilecekken saçma sapan işlerle adamların özelliklerinin yarısını kullanmasını istemeyen bir teknik direktör anlayışına sahibiz. Ne zaman bunları yaparsak o zaman bizi kimse durduramaz.

------------------Muslera---------------
Mariano---Maicon---Serdar---Linnes
-----------------Fernando---------------
Feghouli--Belhanda--Ndiaye--Garry
-------------------Gomis----------------

Son olarak da bu takım çift organizasyon yaptığı zaman hem merkez hem kanat rakip kim olursa olsun cezasını keseriz rakip sahada merkezde sıkışmak yerine yatayda rakibin ceza sahasında çizgiye inip ceza sahasına çevirmeli ya da merkezden gelip kenara oyunu açmalıyız hatta oyun çeşitliliği artarsa merkezden gelip merkezden bitirme opsiyonlarımız da olur. Ama tek bir opsiyon olarak sadece rakibi durdurmak olarak çıkarsak çoğu büyük maçta aynı sonuç olacaktır. 1 opsiyonlu takımlar bu gibi sonuçlara maruz kalır neden başakşehir etkili çünkü hem merkezden gelip çizgiye iniyorlar hem bekleriyle gelip çizgiye iniyorlar hem de merkezden gelip bitiriyorlar neden beşiktaş başarısız çünkü tek opsiyonları sadece orta açmak anlamsızca orta açıyorlar. Ne zaman bu hatayı düzeltir 2-3 opsiyonlu hücum planımız olur işte o zaman açık ara şampiyon oluruz.

Prandelli gidince her şey düzelecekti,Hamza gidince her şey düzelecekti,Denizli gidince her şey düzelecekti,Ataman gidince her şey düzelecekti,Riekerink gidince her şey düzelecekti...

Sonu hep hüsran. Terim diyelim, bu sene takım çalıştırmam,yorgunum dese ne yapacağız?

Yıllardır gitmeyen Sabri,Semih,Balta gitmiş,Selçuk'u yedeğe çekmiş,Sneijder'i göndermiş, taş gibi kadro kurmuş. Ligin lideri ama sabır yok bizde. Şu performansı sene başı söyleseler anında herkes kabul ederdi. Feghouli daha devreye girmedi,Sol bek yok,stoperler sıkıntılı. En iyi kadro "bana göre" bizde değil.

Merak etme liderligi de kendi eliyle altin tepsi de verecek 2 hafta ya.

-----------------------------------muslera----------------------------

mariano--------------maicon--------------serdar-----------------linnes

------------------------badou----------------fernando----------------

feghouli--------------------------tolga----------------------------garry

------------------------------------gomis----------------------------------

ŞU KADROYLA ÇIK ARTIK

TV KARŞISINDA KENDİNE SÖVDÜRTMEYİ BIRAK

KENDİNİ HOCA SANIP 3LÜ DEFANS 5Lİ FORVET 4 LÜ HÜCUM BEK GİBİ SAÇMALIKLAR YAPTIĞIN İÇİN EN AZ 7-8 PUAN KAYBETTİK

allahın hırvat köylüsü kondisyoneri

Geri
Üst Alt