Tudor taktiksel konularda ve oyuncu seçimlerinde hatalar yapıyor. Büyük maçlarda sıkıntı yaşatıyor doğru. Hatta bunu daha geçen sene dillendirenlerden biriyim. Dün yaptığı açıklamada ergence. Bunların hepsini kabul ediyorum ama gelin elimizi vicdanımıza koyup birkaç noktayı beraber düşünelim.
1. Kadroda devrim yapılması. Daha önce Mehmet Arslaner abinin dediği gibi bu konuda aslan payını yönetime verelim. Tudor sadece %30 etkili olmuş olsa bile bundan önce denenen hocalara göre fark yaratmış olmaz mı? Hadi olmaz diyelim. Peki ya oyuncu seçimleri? Mesele sadece takımı değiştirmeye karar vermek değilki aynı zamanda doğru planlama ve doğru oyuncu tercihleri yapmak. Fenerbahçe az mı transfer yaptı? Beşiktaş az mı adam aldı? Hayır. Ama oynamak istediğin oyuna doğru adamları seçmek de Tudor'un bir başarısı.
2. Takımın fizik gücü. Sın 1-2 haftadır sezonu erken açmanın olumsuz etkisi hissedildi ama yine de fizik olarak çok kötü gözüktüğümüz dakika sayısı çok azdır. Hele geçen seneye göre çok iyi durumdayız. Bu kadar dar kadronun getirdiği 13 hafta fizik olarak hazır görüntü çizdi. Bu konuda eleştirilecek nokta yedeklerden yeterince verim almamak ama Tudor'a bu kadar yüklenen renktaşlar ben Antalya maçı sonrası Selçuk tepkisi yanlış, O da Yasin de, Sinan da ve Eren de kazanılmalı dediğimde bu oyunculara demediklerini bırakıyordu. Oysa bu oyuncular çok iyi olmasalar da 34 hafta içinde mutlaka ihtiyaç duyacağımız oyuncular.
3. Kazanılan ve kaybedilen maçlar. Evet Tudor büyük maçları şu ana kadar iyi idare edemedi ama ligin genelinde Trabzonspor ve Başakşehir maçlarını deplasmanda kaybetmek puan olarak çok büyük eksiklik değil. Tabiki oyun olarak rezaletti ama sonuçta 13 haftada ligi domine etmiş, en çok atan, 1 maç dışında en az yiyen, en çok pozisyona giren takımlardan biri olan, akan oyunda en az pozisyon veren takımlardan biri olan bir ekip var karşımızda. Sizce bu konuda hocanın hiç mi katkısı yok?
4. Gönderilme konusu. Tudor kötü hoca, gelecek vadediyor ya sa etmiyor diyebilirsiniz ama gelen hocanın daha büyük risk taşıdığı barizken, mevcut yönetim her defasında hoca tercihinde kötü kararlar alırken ve 6 ayı kalmışken neden lider takım taraftarı bu kadar ağır konuşur? İsterseniz, CL için yetersiz derseniz sene sonunda şampiyon yapsa bile gönderelim isterseniz ama ligin ortasında hoca değişikliği felaket ile sonuçlanıyor büyük oranda.
5. Fatih Terim mevzusu. Galatasaray'ın yaşayan hatta bana göre gelmiş geçmiş en büyük efsanesi. Ama artık yetmez mi her gelen hocanın başının üstündeki Terim kılıcı? Dün Latovlevici ıslığı yapan grup o arada gol yesek eminim ilk iş olarak imparator Terim tezahüratları yapacaktı. Neden mi bı kadar eminim? Çünkü daha önce aynı senaryoyu gördük. Mancini bana göre başarı ihtimali en düşük hocalardan biriydi bugünden bakınca. Ama ismi büyüktü. Ama o isme bile daha ilk maçlarında Terim tezahüratları yapıldı. Terim boşta olmasa şu anki tepkinin yarısı olmaz biliyorum. Bakınız Terim'e demediğini bırakmayanlar bile Terim diyor şimdi. Üstelik Terim de şu an gelmez büyük ihtimalle.
Bu şartlar altında şunu söyleyebilirim ki evet şu an rakiplerin hocaları Şenol Güneş, Abdullah Avci Tudor'un önünde. Ama bizim takımda öyle veya böyle lider ve kesinlikle burada fırtınalar koparıldığı kadar da kötü değil. Gelin şu adamı sene sonuna kadar rahat bırakalım. Başarısız olursa zaten yönetim ile beraber gider. Başarılı olursa dahi yeni yönetim devam etmeyebilir. Sanki bizim takım ligin alt sıra takımlarına puan kaybetmiş, liderin 6-9 puan gerisine düşmüş gibi dabranmayalım.. İlk defa lider takımın hocasına maç başlığında küfredildiğini gördüm. Yapmayın etmeyin.