Il Capitano Olacak Çocuk: Semih Kaya

Halit Bozkurt

Büyük Kaptan

Lakabın sahibi Fabio Cannavaro. Bizim sarı oğlanın yaşındayken Napoli’den Parma’ya yeni transfer olmuş, dünya devlerini peşine düşürmeye hazırlanıyordu. 2011’de futbolu bıraktığında ise bizimkinin yaşı kadar top peşinde koşmuştu. Yetenek olarak Sarı’nın ondan eksik kalır yanı yok. Ama derler ya, esas mesele yeteneklerinin onu götürdüğü yere gitmeye cesaretinin olup olmaması. Elimizi korkak alıştırmaya gerek yok. Karşınızda Il Capitano olacak çocuk; Semih Kaya.

Antrenman çıkışı geldi, yorgun ama güler yüzlü. Yeni hoca defans hattını yarım saat fazladan çalıştırıyor, şikayetçi değil. ‘Bugün yemek kötüymüş bir şeyler yiyebildin mi?’ diye sordular, ‘Onu da bulamayanlar var’ diye mırıldandı. Genç yaşta bu kadar çok para kazanan, bu kadar başarılı olmuş bir adamdan duyduğum ilk cümle, tesislerde çıkan yemeğe şükredişiydi. O mırıldanma sonrası röportaj boyunca söyleyeceklerinin pek de bir önemi kalmadı.

Birkaç gün sonra fotoğraf çekimi için buluştuk. Stüdyoya geldiğinde herkesin erken gelip hazırlıkları tamamladığını ve kendisini beklediğini gördü. ‘Durun ben size bir çay demleyeyim’ diyerek mutfağa yöneldi. ‘Sen dur biz hallederiz’ diyenleri duymamazlıktan geldi. Çaydanlığı çalkaladı, eliyle koymuş gibi buldu çayı. Demlenmesini bekledi, beklerken çay bardaklarını sıcak su ile ısıttı. Güne elinden çay içerek başladık. O kare, fotoğraf çekimi boyunca birbirinden havalı kıyafetlerle vereceği pozlardan çok daha fiyakalıydı.

Semih Kaya genç ve yetenekli bir futbolcu. Pes etmek nedir bilmeyen bir sporcu.

Kadir kıymet bilen bir evlat. Tanımadan sevebileceğiniz bir adam.

Samimi ama saygılı tavırlar. Mahcup bakışlar.

Bir şükrediş. Bir bardak demli çay.

Bunlar da konuştuklarımızdan aklımda kalanlar..

Pınar Bekbölet'in Semih Kaya röportajını GQ Türkiye Şubat sayısında okuyabilirsiniz. | TribünDergi'den alıntıdır.

Röportaj ilgimi çekti, Pınar Bekbölet çok ilginç yerlerden yakalıyor röportajlarında genelde insanları.

Alıp okuyacağım mutlaka.

Köylü adam her zaman çalışmayı çok sever ve azimlidir mücadeleyi asla bırakmaz şımarık değildir semih'in bir avantajıda bu istanbuldaki torpilli oyunculardan farkı...

Son zamanlarda alt yapımızdan çıkan en adam gibi adam Semih. Diğerleri halen çocuk gibi.

Bir röportajında köye gittiğimde yerde yatıyorum demişti.Hatta yerde yatmayı özledim demişti.Çok efendi,çalışkan ve zerre egosuz bir kardeşimiz.

Sesi ve yüzü biraz daha uyumlu olsa il capitano da olur, le capitaine da.

Bir röportajında köye gittiğimde yerde yatıyorum demişti.Hatta yerde yatmayı özledim demişti.Çok efendi,çalışkan ve zerre egosuz bir kardeşimiz.

Evet onu ben de görmüştüm.Traktörle filan gezdirdi spikeri hatta.Adam gibi adam, saha içinde yanlış bir hareketini de hiç görmedim.

tatilde millet bodrum çeşme akarken semih köyünde traktör akıyordu tarlada :D içimizden biri semih

Gelecekteki kaptanımız olur umarım.Yıllardır bizde oynuyor ama yaşı daha 22 bir stoper için çok mükemmel bi durum ayrıca karakteri de muazzam

Karakterli biri, bu Türk futbolcularda pek rastlanmayan bir özellik, röportajı merak ettim.

Olgun biri ama bu hızla gelişmeye devam ederse Sabri v2.

İnşallah futbolu bizde bırakır.Bizim semih gibi adamlara ihtiyacımız var.

Çoğu kişi beğenmesede bana göre savunmamızdaki en iyi oyuncu semihtir genç yaşına rağmen

Takimimizdaki en cok sevidigim adam, gerek kisiligiyle, gerek futbolculuguyla, gerek mütevaziligiyle. Umarim bir gün o lakabi kullaniriz senin icin. O kaptanlik pazubandi cok yakisir sana. Adam gibi adam Semih Kaya. Ama daha erken kaptanlik, zamani var

Bu arada: Ya arkadaslar ben bu GQ dergisini nereden bulacagim almanyada. Röpörtagi baska türlü okuyabilmem mümkün mü?

şu an savunmamızdaki güvenebileceğim tek adam.

Futbol olarak eksik yönleri çok fazla ama takımda kaptan olmayı hakeden tek Türk. Bana sorarsanız kaptan Melo-Semih olmalı.

Kaliteli ligde oynamaya hakeden biri.

Keske altyapidan 2-3 böyle oyuncular çiksa pek sorun yasamayiz Sabri, Eboue, Emre Ç gibi berbat oyunculari oynatmaya gerek kalmaz.

Geri
Üst Alt