ilac yutamama sorunsali

Recep İçfındık

Büyük Kaptan
kullandigim yaklasik 10-12 civari ilaclardan kapsullu olanlari icerken yasadigim durumdur.

internette arastirdigimda bu dertten muzdarip cok kisi oldugunu gorunce sevindim.

genellikle kutle olarak buyuk ya da kapsullu ilaclarin yutulmasinda gucluk cekmek olarak tanimlanabilir.

bu kisilerin çoğu farklı sıkıntılar yaşıyor da olabilir ses teli nodülü,farenjit ve guatr gibi.

Aynı ilaçların şurup veya suda eriyen tablet türevleri varsa ilaç kullanan kişinin işini kolaylaştırabilir.

Büyük bardağı su ile doldur fazla su içtikce gider bi şekilde.

bende zorlanıyordum bir ara 2 3 ay felan hap kullandım kullanırken bugunu buldum su ile öyle yürüdüm gittim :D

kullandigim yaklasik 10-12 civari ilaclardan kapsullu olanlari icerken yasadigim durumdur.

internette arastirdigimda bu dertten muzdarip cok kisi oldugunu gorunce sevindim.

genellikle kutle olarak buyuk ya da kapsullu ilaclarin yutulmasinda gucluk cekmek olarak tanimlanabilir.

10-12 ilaç derken ?
Bukadar ilaç mi alınır?

Kadının Biri majezik mi neydi hatırlamıyorum suda eritip içiyor sonra beyin kanaması mi ne geçirmiş sanırım.

bu tur vakalar cok fazla. paroldan da bi adam beyin kanamasi gecirmisti

mide de ya da bagirsaklarda erimesi gereken ilaclar var. bu yuzden kapsul ya da cesitli kaplamalar koyuyorlarki erimesi gerektigi yerde erisin diye. ilaclari agzinizda eritşrseniz tukruk bezleri araciligiyla kana karisiyor. bu da beyin kanamasina neden olmakta.

Bu konuda uzman değilim ama Piskolojik bence korkuları yenmek lazım bende zamanında yutamıyordum ama insan zamanla alışıyor

bir yudum kola ile yapiyorum ben hep

Dilinin altına koy ilacı kafanı yukarı kaldırıp su ile birlikte yut.

Susuz yutuyorum ben.

Üzerine büyük bardak su mis.

Bazı ilaçlar suyla eritilerek içmeye uygun değildir. Çünkü eritildiğinde dil altından emilme özelliği kazanırlarsa eğer direkt kana karışırlar. Normalde ağız yoluyla alınan ilaçla karaciğerde metobolize olur ve konsantrasyonları düşer veya başka maddelere dönüşerek etkili olur. Dil altından emildiğinde etkisiz olabilirler veya tam tersine (majezik gibi) istenilenden fazla doz alınmasına sebep olabilir. Eczacınıza danışmadan bu yöntemi uygulamayın renkdaşlar.

Hapi dilinin üstüne koy, Yutmadan önce 1-2 saniye suyla agzinda calkala öyle yut. Kiz arkadasimda ayni sorun vardi bu yöntemle giderdik. Bence tamamen pskolojik bir durum..

Geri
Üst Alt