İlk 11'miz Belli Oldu

zaten o nedenle 5 orta saha koydum ve defansı daha sağlama almayı düşündüm.bence ontivereo bu tarz maçları kaldırabilecek kapasitede bir oyuncu gibime geliyor.oyuncuya güven ve şans vermezsen kendini geliştirme noktasında sıkıntı yaşar.2 sene önce semih ile emreç fenev derbisinde oynamışlardı pat diye ve müthiş bir maç çıkarmışlardı.tabi yine de üzerinde uzun uzadıya konuşulması gereken bir konu.ancak ne olursa olsun ben kanatta hajro dan daha fazla verim verebileceğini düşünüyorum.

bende umutluyum kendisinden gelecek sezon için. bence 5'liden sadece melo defansif anlamda etkin olabilir onuda şuan daha ofansif kullanmak daha yararlı görünüyor.

Beklenen kadro. 4-4-2 yerine Hajrovic-Umut değişikliği ile 4-5-1 'de başlayabilirdik...

Bir tek Burak-Hayroviç değişikliği olabilirdi.Onun dışında normal kadro.

Gol atamayız. Umut 1 yılda 2 süper lig golü attı o da oynadığı son 2 maçta. Hajrovic şutları dağlara taşlara vuruyor geldiğinden beri. 90 dakika da 1 ara pası atacak diye oynatamayız.

Ulan be Muslera-Veysel-Chedjou-Semih-Hakan-Yekta-Melo-Sneijder-Hajroviç-Telles-Burak kadrosunu kurman tek forvet oynaman çok mu zordu ??????

Bence bizi uzun süre taşıyacak sistem hem avrupada hem türkiyede budur, yani 4-4-1-1 sistemi..

Eğer bu sistemi her maça uygulayıp bi oturtabilseydik, şimdi kaç puan farkla öndeydik kim bilir..

Oyuncu tercihleri arada değişebilir ama temel sistem bu olmalı, buna alternatif sistem de 3-4-1-2 olmalı..

Çift forvetli düzen ola ki geriye düştüğümüz maçlarda alternatif sistem olarak her zaman cepte durmalı..

Burak 2 Tane Wesley 1 Tane Sallar 3-0 Kazanırız. Haydi Artık Maça Gidiyorum,Havaya Girmek gerek. Saldır Galatasarayım ! Allahına Kurban Olayım.

Florya'nın girişinde, "Bu takımda çift santrafor dışında bir sistemle oynanmaz" gibi bir ifade mi yer alıyor? Koca sezon bitti, 3-0'lık Eskişehir maçı dışında tek santrafor ile oynadığımız maç yok.

diziliş tahminen

------------------------------------Muslera-----------------------------------------

---Veysel Sarı--------Aurelien Chedjou---Semih Kaya----------Alex Telles-------------

---------------------------------Yekta Kurtuluş--------------------------------------

-------------------------Felipe Melo---------Selçuk İnan-----------------------------

---Umut Bulut-----------------------------------------------Wesley Sneijder---------

-----------------------------------Burak Yılmaz--------------------------------------

böyle olur.

4-3-3

--

muhtemelen olabilecek diğer diziliş.

--------------------------------------Muslera---------------------------------------

---Veysel Sarı----------Aurelien Chedjou-----Semih Kaya-----------Alex Telles---------

-----------------------------------Yekta Kurtuluş------------------------------------

-------------------------Felipe Melo----------Selçuk İnan----------------------------

----------------------------------Wesley Sneijder----------------------------------------

--------------------------Umut Bulut---------Burak Yılmaz----------------------------------

4-3-1-2. her açıdan iyi kadro.

veya 3-4-1-2

cedju yekta semih

veysel melo selcuk telles

sneijder

burak umut

Umut yerine Hajro oynayabilirdi deplasmanlarda çift forvet berbat oluyor..

Güzel ve mantıklı bir kadro sürmüş sahaya Mancini. Umut deli gibi pres eyler Burak 1 Umut 1 2. yarı Hajro atar en fazla 2 yesek 3-2 alırız.

Bari Sneijder forvet oynasin daha iyidir, adam solda oynadiginda hic verim alamiyoruz.

Kadro iyi ya. Tek tartışılan komu hayroviçmi umutmu .

Bu maç en doğru 11'dir.

1.Sneijder gerçek mevkisinde. Kötü oynama lüksü yok.

2.Burak en iyi anlaştığı arkadaşı ile forvette.

3.Umut pres yaparsa defansı rahatlatır. Ama 1 yıldır hep yedek çocuk, şimdi iyi olmaz burada linç ederler.

4.Yekta iyi oynarsa Melo daha efektif çıkar. Selçuk'ta daha etkili olur. (2.YARI Chelsea maçı gibi)

O zaman sorun nerede.

alpay bey aslında önemli olan sistemden ziyade oyuncu tercihleri, bazen öyle saçma tercihler yapıyor ki mancini hangi sistemle oynatsan oynat hikaye kalır, bence bugünki tercihler doğru, en beğendiğimiz oyuncuları seçmiş..

Ya maç başlasın orada anlarsınız 4-3-3 mü yoksa 4-1-2-1-2 mi olduğunu...

Boş konuşuyorsunuz şimdiden...

top kontrolü ve pas nedir bilmeyen forvetler ile maç izlemek işkence (gibi).

alpay bey aslında önemli olan sistemden ziyade oyuncu tercihleri, bazen öyle saçma tercihler yapıyor ki mancini hangi sistemle oynatsan oynat hikaye kalır, bence bugünki tercihler doğru, en beğendiğimiz oyuncuları seçmiş..

10 maçtır oynayan Ceyhun bütün takımın iyi ve Bursa'nın kötü olduğu Bursa maçı dışında hangi maçta faydalı olmuş mesela. Bunu sorgulayan bile yok.

Mancini'de bir boy takıntısı var. Takımın boyunu uzattıkça havadan daha az sıkıntı yaşayacağını ve duran toplarda etkili olacağını düşünüyor herhalde. Ama hava toplarında Drogba ve Chejdou dışında etkili bir isim bile yok oynattıkları arasında. Burdisso'yu bile bu sebeple okeylemiş gibi.

Eğer bu kadar basite inerek tercih yapabiliyorsa cidden zahmet etmesine gerek yok. Çünkü ben bu adamları görünce Yekta'nın, her şeye rağmen Emre Çolak'ın suçu ne diyorum.

Umarım rte askerleriyiz bilmem ne dinlemeyiz ama dinleceğiz gibi .

Geri
Üst Alt