ilk 7 haftada 8 gol yemiş olmamız

Geçen sezonun 2.yarısından beri çok geçiş yiyoruz boey in gitmesi de çok etkili oldu bunda..Rakipler ya pozisyonları atamadı çapsızlıktan ya da final paslarını iyi atamadılar..Mesela 3-0 lık demirspor maçı,2-1 kazandığımız antalya maçı,3-2 kazandığımız gümrük maçı,3-1 lik istanbul maçı,yenildiğimiz fb maçı..Hepsinde geçiş hücumu yiyip durduk...

Geçen sezon yediğimiz gol biraz aldatıyor o yüzden..Bu seneki daha gerçekçi

dünkü maçı çıkarırsan, 6 haftada 5 gol yemiştik.

bir tane antep maçı 50 metre'den atılan inanılmaz gol. (extreme)
bir tane fb maçı olmayan penaltı.
bir tane ads maçı olmayan penaltı.

dünkü maçı istatistik dışı değerlendiriyorum çünkü ortada bir gs falan yoktu. okan hoca tarafından bir anda 4-4-2'ye çevrilmiş, orta sahasında 6 numara bulunmayan, sanchez'siz, torriera'sız, zaman zaman jelert'in sol açık falan oynadığı, çorbatize edilmiş bir gs kadrosu vardı.

dünkü maçı çıkarırsan, 6 haftada 5 gol yemiştik.

bir tane antep maçı 50 metre'den atılan inanılmaz gol. (extreme)
bir tane fb maçı olmayan penaltı.
bir tane ads maçı olmayan penaltı.

dünkü maçı istatistik dışı değerlendiriyorum çünkü ortada bir gs falan yoktu. okan hoca tarafından bir anda 4-4-2'ye çevrilmiş, orta sahasında 6 numara bulunmayan, jelert'in sol açık falan oynadığı, çorbatize edilmiş bir gs kadrosu vardı.
en doğru yorum

geçen yılın tamamından iyi top oynuyoz young boys maçlarından beri. osimhen eyvallah iyi oldu allah razı olsun da o olmasa da ligin en iyi takımı biz oluruz yunus'un sol kanat forvet olması ve sara gibi kolay top kaybetmeyen bir king eklemesiyle. şu an tam kadrolarla osimhen sayesinde 2 kademe üstteysek o olmasaydı oyun farkıyla 1 kademe üstlerinde olurduk.

tek sıkıntımız barış alper'in oyun zekasının biraz noksan kalması şu aşamada. kanat forvetten ziyade kanat bek gibi oynadığı için arkasında oyuncuyla daha uyumlu olması mühim bi olay. onu da yapabileceğini düşünüyorum, olmazsa da sallai var tabi.

geçen sene şampiyon olurken bile memnuniyetsizliklerimizi dile getiriyorduk, şimdi ilk puan kaybında takımın ve hocanın doğrularını söylemezsek de ayıp kaçar. dün başta hoca, sonra oyuncular kaynaklı bi yol kazasıydı bi daha olmamasını umarız. bir müsibet bin nasihattan iyidir demişler. geçen yıl fener maçında orta saha ezildi oraya kral topçu aldık, young boys maçlarında oyun tarzı sırıttı orda değişiklik yaptık, dün de bizi abartıılı rotasyon öldürdü ordan ders aldık. her şey düzenine oturunca 2 sene önceki gibi makine düzeninde takım olacağımızı ümit ederim.

bindik alamete gidiyoz kıyamete

Yenilen gol sayısından bağımsız çok daha basit geçiş hücumları ve pozisyonlar yediğimiz kesin. Yani genel olarak takım savunması problemi sezon başından beridir mevcut. Sanchez olmadığında takım eleğe dönüyor zaten

mail atıp okan hocaya sorun o da maili direkt forward eder tff mhk rakipler dış gücler,benle alakası yok der

Fenerbahçe’ye 3.5 xG vermiştik kazanınca unutuldu.

Fenerbahçe’den de kötü bir skorla ayrılabilirdik..
o maçtaki olmayan uyduruk penaltı da xg'ye +1 yazılıyor.

sonuçta deplasmanda bir derbi oynuyorsun, illaki rakip 2-3 pozisyona girecektir 90 dk boyunca. sonuçta kliteli oyunculara sahip, bir de ev sahibi takım. peki ya senin girdiklerin?

yanlış anlama, genel olarak özellikle sanchez olmadığında ve torriera yorulduğunda çok ciddi açıklar verdiğimizin farkındayım ama "xg" dediğimiz veri yanıltıcı olabilir onu demek istiyorum.

jakobs-sanchez ve osimhen geldiğinden beri oynadığımız maçlarda pozisyon vermeyi azaltma konusunda bariz gelişme var yanlız.

bir de sağ bek işiniz çözebilirsek devre arasında tadından yenmez.

o maçtaki olmayan uyduruk penaltı da xg'ye +1 yazılıyor.

sonuçta deplasmanda bir derbi oynuyorsun, illaki rakip 2-3 pozisyona girecektir 90 dk boyunca. sonuçta kliteli oyunculara sahip, bir de ev sahibi takım. peki ya senin girdiklerin?

yanlış anlama, genel olarak özellikle sanchez olmadığında çok ciddi açıklar verdiğimizin farkındayım ama "xg" dediğimiz veri yanıltıcı olabilir onu demek istiyorum.

jakobs-sanchez ve osimhen geldiğinden beri oynadığımız maçlarda pozisyon vermeyi azaltma konusunda bariz gelişme var yanlız.

bir de sağ bek işiniz çözebilirsek devre arasında tadından yenmez.

Geçen sezon şampiyonluk maçında 70 dk 10 kişi oynayan fenere isabetli şut çekememişti bizim takımımız.

Penaltıyı yok saysak bile 2.5 xG çok fazla.

Geçen sezon şampiyonluk maçında 70 dk 10 kişi oynayan fenere isabetli şut çekememişti bizim takımımız.

Penaltıyı yok saysak bile 2.5 xG çok fazla.
o maçta öyle oldu şimdi ne yapalım? :) aynı sezon kköy'deki maçta fb şut çekememişti.

her derbinin parametreleri farklıdır.

ben diyorum ki bir derbide, ev sahibi takımın 2-3 pozisyon bulması kadar doğal bir şey yoktur. ev sahibi takım 50-60 bin kişinin desteği ile, beklentiyle oynuyor. haa pozisyon vermezsen süper bir şey tabiki ama vermen normaldir yani.

sadece bunu diyorum. gs savunması süper falan demiyorum.

Sanchez olsun olmasin onune gelen sut atiyor kalemize. Biri girmez ikisi girmez digerleri girer. Onde kapamadigin her top Sara ile Torr'un arasindan rakip forvete atiliyor. En salak td bike bunu gordu artik. Ortaya bir ucuncu sahis sart.

Boey-Sanchez olursa şansımız da varsa yemeyiz
Ama bunlar yoksa yemeye devam edeceğiz
Çünkü bu hocanın oyunu başka oyuncularla kapatamıyoruz
Defalarca gördük
Hoca hoca olmadığından fantazi dünyasında yaşıyor ve kovulana kadar uyanamaz

Geri
Üst Alt