İlk Yaratılan Erkek mi, Kadın mi?

Ersin Şen

Tecrübeli Üye
Basit bir soru.

Allah-u teala once erkegi yaratir sonra erkegin kaburgasindan kadini..

Nisa Sûresi 1. "O insandan eşini vücuda getirdi."

Eger ilk yaratilan erkekse, nicin erkegin memesi var?

Forumun en sevdiğim yönü bu işte.. Beyin fırtınası yaparak yeni şeyler keşfediyoruz..

Açıkcası kuyruğumuz gibi mememiz de körelmiş olabilir.

bu yeni kesfedilmis birsey degil. en azindan bazilarimiz icin

- - - Flood Önleme Sistemine yakalandınız :) - - -

Forumun en sevdiğim yönü bu işte.. Beyin fırtınası yaparak yeni şeyler keşfediyoruz..

Açıkcası kuyruğumuz gibi mememiz de körelmiş olabilir.

ahaa. erkeklerin daha dolgun memisleri oldugunu mu soyluyorsun onceden.

Basit bir soru.

Allah-u teala once erkegi yaratir sonra erkegin kaburgasindan kadini..

Eger ilk yaratilan erkekse, nicin erkegin memesi var?

Erkeğin memesi yoktur meme ucu vardır.

Erkekte sonrada meme bezleri gelişebilir bu duruma jinekomasti diyoruz ve istenmeyen bir durum.

İster evrim isterse yaratılış teorisi olsun vücutta bazı işlev göstermediğini sandığımız organların sonradan işlevlerini yada yedek organ gibi bazı hastalıklarda kullanılabildiğini keşfediyoruz.

Yaratılışa göre gidersek neden meme uçlarıyla yaratılmışız , belki yaratan iki cinsiyet arasında bir empati ve benzerlik olsun iştemiştir , felsefik bir konu ..

ahaa. erkeklerin daha dolgun memisleri oldugunu mu soyluyorsun onceden.

Terapide tanıştığım bir arkadaşım vardı.. Kendisi eşinin yemeklerine, kasıtlı olarak doğum kontrol hapı atması sebebiyle avuç içlerim kadar memelere sahip olmuştu.

@Melih Peker in erkeğin memeleri yoktur demesi biraz egoist bir yorum..

Erkeğin vucut biçimi bence kadınlara göre memeye daha müsait..

96005d1457249647-iskeletin-erkek-veya-bayana-ait-oldugunu-tespit-etme-ff2a67684e8940dc6c0ae80a7714jpg

Erkeğin kaburgaları 6 şar kiloluk, iki memeyi de rahatlıkla taşıyabilir.. (memenin ortalama kilosu nedir, hiç bir fikrim yok.)

Erkeğin memesi yoktur meme ucu vardır.

Erkekte sonrada meme bezleri gelişebilir bu duruma jinekomasti diyoruz ve istenmeyen bir durum.

İster evrim isterse yaratılış teorisi olsun vücutta bazı işlev göstermediğini sandığımız organların sonradan işlevlerini yada yedek organ gibi bazı hastalıklarda kullanılabildiğini keşfediyoruz.

Yaratılışa göre gidersek neden meme uçlarıyla yaratılmışız , belki yaratan iki cinsiyet arasında bir empati ve benzerlik olsun iştemiştir , felsefik bir konu ..

haaa. o zaman simdi bir yere geliyoruz..

Demek grand plan'da her zaman kadinda varmis..

Yoksa meme ucu iki cift arasinda benzerlik olsun diye yaratildi teorisi haliyle curur.

Arti bilime gore memenin temel gorevi erkeklere lolipop olsun diye degil, yavrulari sutle beslemek.

memenin temel gorevi yavrulari beslemek ise o zaman yaratan ne yaptigini bilmiyor diye bilir miyiz?

Ben bir yaratıcıya inanmıyorum. İlk organizmalı canlıya kadar dayanır bu soru. Ancak ilk dişi ve erkek okyanusta yaşayan bir balık türünde meydana gelmiştir. Zaten daha sonra o balık türü karaya çıkarak dinozorları ve çeşitli hayvanları oluşmurmuştu evrimleşerek. Sonra meteor saldırıları oldu, insan dediğimiz canlı önce maymun, sonra milyonlarca yıl içinde kendini yenileyerek insan oldu. Bilim bunu söylüyor en azından.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Nisa suresine gore kadinlar yan sanayi

Boyle yan sanayiye can kurban

giphy.gif

haaa. o zaman simdi bir yere geliyoruz..

Demek grand plan'da her zaman kadinda varmis..

Yoksa meme ucu iki cift arasinda benzerlik olsun diye yaratildi teorisi haliyle curur.

Arti bilime gore memenin temel gorevi erkeklere lolipop olsun diye degil, yavrulari sutle beslemek.

memenin temel gorevi yavrulari beslemek ise o zaman yaratan ne yaptigini bilmiyor diye bilir miyiz?
bu kadar kapsamlı bir planda bunu söylemek biraz cahillik olur bence , çünkü bilginin tamamına hakim olan bir varlık değiliz.

Evrim ekseninde yada yaratışış teorisinin içerisinde evrime izin veren görüşlerde bakarsak bu benzerlikler zaten mantık içerisindedir.

Sadece yaratılış açısından bakacak olursak belki de ilerde erkekler de emzirebilsin diye bir potansiyel olarak verilmiş olabilir , gelecekte ne olur bilemeyiz.

Terapide tanıştığım bir arkadaşım vardı.. Kendisi eşinin yemeklerine, kasıtlı olarak doğum kontrol hapı atması sebebiyle avuç içlerim kadar memelere sahip olmuştu.

@Melih Peker in erkeğin memeleri yoktur demesi biraz egoist bir yorum..

Erkeğin vucut biçimi bence kadınlara göre memeye daha müsait..

96005d1457249647-iskeletin-erkek-veya-bayana-ait-oldugunu-tespit-etme-ff2a67684e8940dc6c0ae80a7714jpg

Erkeğin kaburgaları 6 şar kiloluk, iki memeyi de rahatlıkla taşıyabilir.. (memenin ortalama kilosu nedir, hiç bir fikrim yok.)
erkeklerde meme yokturdan ziyade meme bezleri yktur dedim.Ancak hormal uyarımda gelişebiliyor yani ele gelecek kadar bir doku yok ama dormant halde uyarılmayı bekleyen bir doku vardır diyebiliriz.

Ben bir yaratıcıya inanmıyorum. İlk organizmalı canlıya kadar dayanır bu soru. Ancak ilk dişi ve erkek okyanusta yaşayan bir balık türünde meydana gelmiştir. Zaten daha sonra o balık türü karaya çıkarak dinozorları ve çeşitli hayvanları oluşmurmuştu evrimleşerek. Sonra meteor saldırıları oldu, insan dediğimiz canlı önce maymun, sonra milyonlarca yıl içinde kendini yenileyerek insan oldu. Bilim bunu söylüyor en azından.

Bilimin insanın maymundan geldiğini söylediği yok. Evrim teorisi, isminden anlaşıldığı gibi teoridir, kanun değildir.

Bilimin insanın maymundan geldiğini söylediği yok. Evrim teorisi, isminden anlaşıldığı gibi teoridir, kanun değildir.

Artık kanun gibi bir şey çünkü çok ciddi kanıtlar var süreçle ilgili. Genel anlamda kanun olmasa bile birçok ciddi bilim insanı evrim teorisini savunuyor. Aksini söyleyeni fazla görmedim.

doku konusu neyse ama evrimi inkar etmen, tepki çekebilir :asd22:

daily-morning-awesomeness-38-photos-5.gif
bu bir teori , bilimsel olarak oturup uzun uzadıya tartışabiliriz ama bir yerde tıkanırız , çünkü ne benim ne de burda başka birinin bu konuda yeterli bilgi birikimi olduğunu sanmıyorum , hiçbirimiz moleküler biyoloji alanında ihtisas yapmadık , varsa yapan saygı duyarım.

iBen her zaman evrim teorisi mümkünse bir yaratılış teoremi içerisinde kabul edilebileceğini savundum.

Kur'an'da biz tüm yaratılanları zonk diye dünyaya ışınladık demiyor , yaratılışın süreçleri ayrıntısıyla yazmıyor.

Ölünce haklı olup olmadığımızı ya öğreneceğiz ( yaratıcının varlığı kesinse ) yada hiçbirşey öğrenemeden yok olup gideceğiz. Belki de bu acı fark insanı inançlı olmaya daha çok itiyor olabilir.

Sonuçta umut herşeyden üstündür, bir insan cehenneme gideceksin ama var olmaya devam edeceksin yada varoluşun ölünce sona erecek ve bilişsel düzeyde artık varolmayacaksın yaşadıkların ve anıların hepsi hiç yaşanmamış gibi kaybolup gidecek diye seçim sunsan hangisini tercih eder sence?

Cehennem bile bu teoride daha cazip gelmiyor mu? Belki affedilirim umudu ile..

bu bir teori , bilimsel olarak oturup uzun uzadıya tartışabiliriz ama bir yerde tıkanırız , çünkü ne benim ne de burda başka birinin bu konuda yeterli bilgi birikimi olduğunu sanmıyorum , hiçbirimiz moleküler biyoloji alanında ihtisas yapmadık , varsa yapan saygı duyarım.

iBen her zaman evrim teorisi mümkünse bir yaratılış teoremi içerisinde kabul edilebileceğini savundum.

Kur'an'da biz tüm yaratılanları zonk diye dünyaya ışınladık demiyor , yaratılışın süreçleri ayrıntısıyla yazmıyor.

Ölünce haklı olup olmadığımızı ya öğreneceğiz ( yaratıcının varlığı kesinse ) yada hiçbirşey öğrenemeden yok olup gideceğiz. Belki de bu acı fark insanı inançlı olmaya daha çok itiyor olabilir.

Sonuçta umut herşeyden üstündür, bir insan cehenneme gideceksin ama var olmaya devam edeceksin yada varoluşun ölünce sona erecek ve bilişsel düzeyde artık varolmayacaksın yaşadıkların ve anıların hepsi hiç yaşanmamış gibi kaybolup gidecek diye seçim sunsan hangisini tercih eder sence?

Cehennem bile bu teoride daha cazip gelmiyor mu? Belki affedilirim umudu ile..

Yok olup gitme teorine katılmıyorum..

İnsanlar bu dünyada bir şekilde sınanıyor bence.. Bir şekilde büyüyoruz ve sonunda ise olgunlaşıp, hayatımızın en verimli ve en tecrübeli döneminde yok oluyoruz...

Bu bana hiç mantıklı gelmiyor. Bence bu dünyada, henüz bilmediğimiz bir olguya hazırlanıyoruz..

Geri
Üst Alt