İlk Yaratılan Erkek mi, Kadın mi?

Esas konu hakkında düşüncem: Meme güzel bir şeydir.

Metafzik, ruh vs konusundaki düşüncem; kafam karışık o konuda. Keskin ve net fikirlerim yok, biyolojiye (evrim vs ) dair kitap-makale vs okuduğumda ruh vs gibi şeyler anlamsız, lüzumsuz ve bu ruhun yokluğunda hayatın gayette mümkün olması sarsıcı gelebiliyor. Yine aynı şekilde nörobilimci Eagleman'in incognito kitabı ilk okuduğumda epey sarsmıştı beni, daha çok ''ruh'' ile ilişkilendirilen şeylerin gayette beyinde olup bittiğini çok net ve yalın bir şekilde anlatıyor kitapta.

Bir yanım kabaca yukarıdaki sebeplerden ötürü ''skeptik'' bir ateist. Diğer yanım ise maddenin canlanmaya karar verme sürecini (hayatın kökeni, türlerin değil) ''skeptik'' ateist bakış açısıyla algılayamıyor ve anlamdandıramıyor.

Bu sebeple de net bir şekilde inancım veya inançsızlığım şudur budur diyemiyorum. Çok yanlış zamanda doğmuşuz anasını satayım, gösterip vermeme dönemine denk geldik. Eskiden ne güzel kimse bir bok bilmiyordu mutlu mesut yaşıyordu, şimdi azcık köşesinden bir şeyler biliyorsun ama anlamlandırmana yetmiyor.

Kuran'da ilk insanın yaratılışı ifadesi Adem üzerinden anlatılmaz. Yaratılıştan, cinsiyet belirtmeden insanın yaratılışı olarak söz edilir.

Yani ilk yaratılanın Adem olduğunu söyleyemeyiz. Adem ilk seçilen peygamberdir.

Bir hata da şudur; kadın erkeğin kaburgasından falan yaratılmamıştır, bu eski ahitte geçen bir bilgidir. Erkek ya da kadının yaratıldığı o candan yahut hücreden eşi de yaratılmıştır. Bu bağlamda Nisa 1'deki çeviri hatalıdır.

Meme ise güzel bir şeydir.

Gençler ne değişik iş bu forum ne alaka galatasaray ile bu konu selçuk'a geçirebileceğim bir yer var mı dedim bir baktım alakasız başlık :) Sonra okudum islam şeriatına en uygun cevap buydu. Bunun üstünden ben de bir mücahit olarak iki kelam edeyim :) Renktaşlar kelamullah şöyle der;

Ey insanlar, sizi tek bir candan yarattı, o canın eşini de ondan yaratıp ikisinden birçok erkek ve kadın türetti.

Bunun nesi evrim ile filan çelişiyor?

Adem, insan demek ilk insanın adem ile havva kıssasındaki adem olduğuna dair en ufak bir ima bile yok. Batınilerin bu minvalde çıkarımı bile yok sadece hıristiyanlar misyonerlik faaliyeti kolay olsun diye katoliklerin inkültürasyon protestanların da contextualization dediği bir yöntem ile hedeflenen dinle hıristiyanlık arasında bağ kurabilmek için bir benzerlik ararlar bulamazlarsa da uydururlar. İslamiyette havva diye biri geçmez bu hıristiyanlık öğretisidir yok kaburga bilmem ne onun için de bilimsel bulgular şimdiki gibi olmadığından ensest ilişki gibi sapkın durumlara kılıf uydurdu nakşiler. Halbuki gidin endonezyaya pakistana adamın kellesini uçururlar hazreti ademin çocukları ensest ilişkiye girdiler derseniz zira kuranda böyle bir şey yok.

90ların başında neandertaller bulununca avrupada zaman içinde de bunların insanlarla eşleşebildiği ve bundan kısır olmayan üremeler çıktığı ispatlandı. Yani at ile eşşek çiftleşir doğurur da ama katır kısırdır gibi....

Yani evrim kendi içinde gerçekleşmiştir yani ilk insan eşşek de olabilir timsah da kuranı kerime göre bilemeyiz ama hazreti adem olan ilk peygamber çamurdan yaratılıp tek başına dünyaya gönderilmiştir islam şeriatına göre yani birden çok neandertel gibi homo sapiense yakın türle çiftleşmiş ve bunları adam etmiş medeniyet göstermiştir. Hermetikler bunun hazreti hermes olduğuna inanır ya da iş de siz daha rahat anlayın diye bilimkurgu filmlerinden pay biçin engineer filan ridley scottun. Yani Hazreti adem yazının icadından kısa bir süre önce yeryüzüne gelmiştir diyen yahudi rabaylarının eski ahit tarihi gerçek olabilir.

Ki neandertallerin de maymun gibi değil alet edavat kullandığı ortaya çıkmıştır. Ama bunu türkiyede üç beş hoca söyleyebilir zira ya hapse düşüyorlar ya zındık ilan ediliyorlar çoğunluk ise sürekli cinsellik ile ilgili vaaz veriyor :)

Geri
Üst Alt