GSC Haber İlkay: "Bunu sürdürürsek önümüzdeki maçlarda da puanlarımızı alırız"

Ata B. Oğuz

Flavius Claudius Iulianus
Yönetici
Süper Moderatör
Soru: Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde neler yapması mümkün?

İlkay Gündoğan: "Bunu söylemek zor. Liverpool maçı bir ölçüt oldu. Standardı belirledik ve bunun üzerine inşa etmek istiyoruz. Bunu sürdürürsek önümüzdeki maçlarda da puanlarımızı alırız." (Sky DE)

Soru: Şu anda Sané'yi biraz korumanız ya da savunmanız gerekiyor mu?

İlkay Gündoğan: "Onun ben tarafından savunulmaya ihtiyacı yok, çünkü o da neyi daha iyi yapması gerektiğini biliyor. Çok konuşuyoruz, o bunu biliyor, anlıyor ve bunun için çalışıyor. Bunu görmek mümkün.

Sonuçta o, takım için kendini feda eden bir oyuncu. Genellikle göz ardı edilen şey, onun defansif çalışması ve yaptığı sprintler. Böylesine statüye sahip bir oyuncu için bu pek de alışılagelmiş bir şey değil.

Benim için onun gol atmasından ya da asist yapmasından daha önemlisi, bu özverili isteği göstermesi." (Sky DE)

Leroy Sané'nin durumu hakkında İlkay Gündoğan:

"Ligdeki takım performanslarımıza bakarsak, puanları almış olsak da bu performanslar kesinlikle geliştirilebilir düzeydeydi. Bu durumda bazı oyuncular da iyi görünmüyor."

Soru: "Şu anki seviyenizden ne kadar memnunsunuz? Artık tam anlamıyla adapte oldunuz mu?"

İlkay Gündoğan: " Gittikçe daha iyi oluyor, fiziksel olarak da. Buraya geldiğimde iki ay boyunca 60, 70, hele ki 90 dakikalık bir maç yapmamıştım.

Bu kadar uzun süre oynadığım son maç Kulüpler Dünya Kupası'ndaydı. Bu biraz zaman aldı. Ama şimdi giderek daha fazla ritme girdiğimi hissediyorum.

Takım arkadaşlarımla uyumun da yerinde olması gerekiyor. Şu anda bunu optimize etmeye çalışıyorum. Tabii ki hâlâ geliştirilecek yerler var. Ama bu durum, takım arkadaşlarımla ve teknik ekiple yaptığımız konuşmalarla giderek daha iyi hale geliyor." (Sky DE)

Soru: "Liverpool maçında sahada neler hissettin?"

İlkay Gündoğan: İnanılmaz bir atmosferdi. Çok, çok iyi bir takım performansı sergiledik. Liverpool'u yenmek için ihtiyacımız olan bir takım performansıydı." (Sky Sport)

Soru: "Manchester City'nin eski bir oyuncusu olarak Liverpool'a karşı ekstra motive oldunuz mu?"

İlkay Gündoğan: "Hayır. Galatasaray ile Liverpool'a karşı oynamak benim için yeterli bir motivasyon ve çok özel bir şeydi."

Adam diye yazılır İlkay diye okunur.

Futbolu bulan adam olabilir. Saha içi saha dışı gerçekten kusursuz birisi. Çokta iyi bir hoca olacak.

Soru: Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde neler yapması mümkün?

İlkay Gündoğan: "Bunu söylemek zor. Liverpool maçı bir ölçüt oldu. Standardı belirledik ve bunun üzerine inşa etmek istiyoruz. Bunu sürdürürsek önümüzdeki maçlarda da puanlarımızı alırız." (Sky DE)
Aklın yolu bir

Bu ciddiyeti ve oyun anlayışını sürdürdüğümüz vakit çok daha fazlasını yaparız

umarım önümüzdeki yıllarda sportif direktör yada teknik direktör olarak takımda görürüz kendisini.

Soru: "Manchester City'nin eski bir oyuncusu olarak Liverpool'a karşı ekstra motive oldunuz mu?"

İlkay Gündoğan: "Hayır. Galatasaray ile Liverpool'a karşı oynamak benim için yeterli bir motivasyon ve çok özel bir şeydi."

Geri
Üst Alt