Illuminati

Cevap: İlluminati

illimunati kilise baskılarına karı aydınların kurduğu bir birlik değil mi? nasıl haçlı seferlerini düzenleyenlerden olsunlar ki :S

Sikkofield yine döktürmüş.O kadar emek veriyor,zilyon tane kanıt koyuyor önümüze hala ``Komplo teorisi yazıyor yhaaa XD`` diyen tipler var anasını satayım.Leş.

Komplo diyenler ilk önce çizgi filmlere koyulan alakasız horusun gözünü açıklasın.Mantıklı 1 tane açıklama yapsın,tamamen ikna olmaya hazırım.

illuminati abi sanki her cumaya giden yaşlı komşuya benziyor, illuminati abi diyesim geliyor

Yoksa :sad007:

mustafa-sarp_11522.jpg

yirtik formaya dikkatli bakin ben göz görbiliyorum :D

len mustafa arkandaki güc belli oldu :D

Biraz daha yazın gençler ciltleyip kitap yazacağım. Bu ne lan ? Bildiğin ansiklopedi olmuş yazılar. Derleyip topladım :D

Ne tezi neler oluyor ? (: Tez falan degil sadece Allah korkusu olmayanlarin køtuluk yapacagi vs. vs. uzerinden bunun tersi ørnekleri verdim. Din anlayisinin guclu olmadigi fakat buna karsin suc oraninin dini anlayisin ''Allah korkusunun'' fazla oldugu yerlerden daha az oldugu. Genelde Allah korkusu olmayanlar yapar deniyor yanlis bir mantik fakat tarihte genelde ølumlerin mesrulastirilmasi din uzerinden saglanmis. Mesrulastirilmasi din uzerinden yapmasina vurgu yaptim daha cok.

Egitim. Evet bir sebeptir ve egitimin niteligi de cok ønemli. Egitim kaynagini nerden aliyor. Dinsel kurallardan mi yoksa dunyevi kurallardan mi? Kaynagi kutsal kitaplar mi yoksa evrensel hukuk kurallari, insan haklari vs. vs. mi ? Egitim derken gene dunyevi birseye mi vurgu yapiyoruz yoksa kaynagini kutsal kitaplardan alan bir seye mi vurgu yapiyoruz ?

Kimliginde benimsemiyor olabilir. Ateistler tabiki melek degiller. Fakat genel olarak su anda daha bariscil ve insancillar dedim. Norvec olayinda evet dendi sorun neki evet bu ønyargi bununla beraber ateistler sunu yapar bunu yapar hepsi Islam dusmani ve neredeyse Hristiyanlari bile ateist yapan bir mantik ve ønyargi. Biraz da bunlar elestirilmeli.

Mesala cok basit bir ørnek ki gene din elestirisi gibi algilanacak dediklerim biliyorum. Allah'a sirk kosma, kisas kurallari ki affedilme de eklense de kutsal kitaba gene bireyin kararina bagli, isyan, bagy suclari, dinden dønenin cezalari vs. kadinin itaat etmesi ki etmiyorsa esine vurma hakki verilmesi ki bunda yavasca vurma ya da døvme vs. vs. tartismalari var biliyorum. Burda temel bir kural yok. Tarih boyunca farkli yorumlanmis. Bagy sucu kapsami genisletilmis bebekler bile øldurulmus Osmanli'da. Devlete isyan sucunun kapsami degismis Islam hukukunda surece gøre vs. vs. Arti hadis kurallari vs. vs.

Burdan gercek din egitimi derken ne kastetiliyor orasi da problem. Isgal altindayiz cihat denilebilir dinsel bunu gerekcelendirirsin hadisler ya da ayetlerden bir haklilik bulursun. Isyan bunla ilgili cogu seyi isyan kapsamina sokup cezalandirabilirsin hadisler ve ayetler bulursun konu uzerinde. Orda Yavuz ørnegini bilerek verdim. Veya Iran ve Osmanli savaslari. Iki tarafta birbiri icin karsi fetvalar aliyorlar ve aldiklari fetvalari dinsel hukuk olarak gerekcelendiriyorlar.Ortada bunlar var. Gercek dinsel egitim derken bireyin gørusunu baglar. Birey burdan su su Musluman degil der digeri de su ayetler ve hadisler gercek Musluman benim cihat yapiyorum der. Yorum ve bunun uzerinden ølumlerin mesrulastirilmasinda gene cogu zaman temel mesrulastirma araclarindan biri din. Birey bunlari yadsiyip hayir hepsi yanlis Muslaman degil diyebilir ki ne kadar otorite.

Yani temel problem gene duruyor. Egitimin kaynagi secularizmden mi geliyor yoksa dinsel kurallardan mi ? Ki hatirlarsin Ingiltere bir ara Islam hukukunu gundeme getirdi bazi davalarda problem cikti Muslumanlar icin gene Almanya'da benzer bir karar alindi kiyametler koptu.

Egitim derken gene secularizmi kaynak aliyoruz daha cok.

İyilik kötülük kavramı. Dunyadaki canlıların herbirinin karbon temelli olusu, fiziksel olarak hepimizin aynı seylerden zarar gordugu gerceğini ortaya cıkarmıyor mu ? hepimiz esit derecede ihtiyac sahibi değil miyiz ?

Kotuluk nedir ? En basit tanımlarıyla "eksiltmek", "kısıtlamak", "haktan mahrum bırakmak", "olan seye yok, olmayana var demek". Bunlar yapıldığında etki/tepki mekanizması sonucunda varlıklardan bir taraf zarar gorur. Bir varlığın hakkını sabote edersen, o varlığa kotuluk yapmıs olursun. Her canlı kendine gore bundan etkilenir, algılayıstan kastım bu. Ancak hepsi aynı zararı gorur. Sadece algıları, farklı yansıtır.

Bide tabi ayrıca, agac canlı bir varlık değildir. Canlıdan kastım sıcak kanlı, diri organizma, "self-aware" varlıklar yani burada. Yani bana bitki yada memeli olmayan balıkla, tavukla, bocukle gelmeyin demek istiyorum.. Elbet bu vicdani gerceklikler onlarıda etkiler ancak bunu algılayacak kapasiteleri yoktur. Algı yoksa, birsey yoktur.

Hepimiz icin esit olan kavramdan da kastım, herkes acı ceker, herkes kendi tamlıgına ihtiyac duyar. Bu konsept te baslı basına bir kavram degil mi ?

Dedim ya zaten algılar diye. Hırsız yaptığı seyin kotu olmadığını dusunebilir ama bu onun kotu olmadığını gostermez. Algısı bozuk olduguğundan sanrı icerisinde surdurur aktivitelerini. Orneğin Kanada'da beyaz fokları sopayla oldurenler varya, bu insanlar herhangi bir vicdan soz konusu değil mesela, algıları bozuk oldugu icin yaptıgı seyide idrak edemiyor dolayısıyla. Coğu "inanc" dediğiniz olgular da, dolayısıyla false belief olmaktan oteye gidemiyor. İnsan birseye inanmalıysa, yasadığı hayatı irdeleyip, dusunup, kendine verilen aklı kullanarak, gerceklikleri tartarak, zekası ile bir yol cizmelidir. Yoksa uygulama herzaman hatalı olur. O yuzden bir kimsenin inanclı yada inancsız olması iyilik yada kotuluk acısından terazi olamaz. Cunku kimin nasıl bir inanc sistemi oldugunu bilemezsin. Ancak hak hukuk gozetme bazında, diger canlılarla saygı en buyuk erdemdir burada, cunku onunda senin gibi evrende bir kutlesi ve hacmi vardır. Ona her hangi bir haksızlıkta bulunamazsın yada zulmedemezsin. Bulunursan bu kotuluktur. Zaten burada kastettiğim kotuluk, diger canlıların hakkını yeme olayı. Yoksa derinsel tanrı-insan arası iliskiler yine tanrı-insan arasındadır. Ama dediğim gibi, herkes inancını kendi icinde yasamalı ve baska bir varlıgın hakkına tecavuz etmemeli. Neyin iyilik (varlıgın ozu, molekullerin bir arada durması, tam olması gibi) neyin de kotuluk (varlıgın zıttı, molekullerin dağılması, eksilmesi, cekimin zarar gormesi gibi) oldugu zaten yasadıgımız uzay/zaman gercekliginde apacık belli. Burada gucu olanın tartı kapasitesine kalıyor durum.

ben parker'ın dedigi gibi : with great power, comes great responsibility.

iyiligin ozu : hak

kotulugun ozu : hakkı bozma

Kucucuk te bir ornek veriyim : bu acıdan, zengin insan kotudur. İyi olsa hak gozetir, cunku kendi tamlıgını saglayan sartlar bir baskasına saglanmamıstır. Onun sorumlulugu bu hakkı gozetmektir. Gozetmiyorsa, hak cigniyor demektir. He banane diyorsa da, bu neyi gosterir zati soylememe gerek yok..

Dünyanın ortak kabul ettiği ve temel aldığı birçok ahlak kuralının din kitapları temelinde oluşturulduğunun bilincindeyiz değil mi? Hristiyan geleneğinde heryerde sevişmek ahlaksızlık olarak nitelendirilmediği için mesela o ahlak kuralı konulmuş oraya. Ya da insanın yaşama hakkı dediğiniz şey din kitaplarının neredeyse tamamında da yazar.Eğitimin en önemli ibadet olduğu da yazar din kitaplarında.

Bu dünyada çoğunlukla din kullanılarak yapılan savaşlar olmuş olabilir elbet. Ancak Tanrı kavramının olmadığı bir dünyada insanların katledilmesinin sebebin -EĞİTEMEDİK o zaman Bilim adına KOBAY olarak bunları kullanalım- güdüsünde olmayacağının garantisini kim verebiliyor?

Dinler kötülüğü önleme ve toplumu kurallarla düzenlemek adına gönderilmiştir-oluşturulmuştur hangisini istersen. Yani senin hukuk kurallarından da farkı hiç yoktur. Bir ateist için cennet dediğin bu dünyadaki özgür olarak geçerdiği her bir gündür misal. Cehennem dediğin ise Müebbet yediği bir suçdan dolayı hapishanede ömrünü tüketmeye mahkum olmasıdır. Yani sonsuza kadar yanma olgusu 1 kere yaşama geldiğine inanan ve ölümden sonra yaşam olmadığına inanan kişi için o Hapishanedir.Sonsuza kadar cennet ödülü ise yine yasalara göre toplumda suç unsuru olan olaylara karışmazsan yaşayabileceğin özgür günler. Hukuk kurallarının çıkışı da din kurallarındandır yani. Hapishanelerin yapılış sebepleri de, bugün hakim dediğin adamın eski adı da kadıdır bizde. Bunları bilerek konuştuğuna eminim buradaki bilgili arkadaşların ama hatırlatayım dedim.

Şunu demeye çabalıyorum aynı zamanda inançsızlığın son 100 yılda-200 yılda gelip de tüm insanlık tarihinin ürettiği değerleri görmezden gelerek ve kendisinin eleştirdiği dinlerin, temelde tıpatıp aynısı şeklinde davrandığı gerçeğini de görmeden, aynı lafların daha süslüsünü kurabilme yeteneğiyle rol çalmasına pek saygım olduğu söylenemez.

Dinler öldürmeyi emretmez. Dinler cahilliği de övmez. Dinler gelişimin önünü de kapamaz. Dinler toplumları düzene sokar. Basit bir örnek vereyim hukuk kurallarıyla yönetilen bir ülkede bu hukuk kurallarını kaldırırsanız o ülke ama öyle ama böyle kendi din kurallarıyla yönetilmeye devam ededebilir. Peki inançsız olan bir ülkede hukuk kurallarını kaldırırsanız nasıl olur durum? Eğitimli olmanız paranızın bol olması ve inançsız olmanız artık alarm taktırmıyim eve dedirtir mi toplumca size?

Misal o ülkede bana birinin bir başkasını öldürmemek için onu engelleyecek 1 adet motivasyonunu söyleyin. Çok eğitimli paralı ve birsürü inançsızın aynı zamanda evlerinde ve arabalarında alarm sistemleri,şehirlerinde polisleri ve hapishaneleri de olunca, işin temelinde kocaman bi sakatlık olduğunu anlamamak biraz abes kaçıyor. Ha belki de eğitimsiz inançlı turistler mallarını çalmasınlar diye yapılmıştır bilmem o kadarını.

İnsan şartlara göre hareket eden bi yaratık. Şartlar gerektirirse hayatı boyu insan haklarını savunmuş bi adam 1 milyon başka insanın kafasına atom bombası atabilir. Ben bir inançsızın kendisinin yaşamı uğruna bir başkasını öldürmeyecek 1 tek mantıklı argüman bulamıyorum misal.1 kere ve tesadüf eseri gelmişsiniz bu hayata, buna inanıyor ve sonrası YOKLUK. Bakın sağlam bi inançsız bunun ne kadar ağır bir yük olduğunu iliklerinde hisseder-hissetmesi lazım en azından - İnsanın yaşama-hayatta kalma- içgüdüsünü de buna eklediğiniz zaman, şunu rahatlıkla kendi adıma söyleyebilirim; Ölmemek adına, 1 milyon kişiyi hiç düşünmeden öldürebilirdim. Öbür taraftan dininin kurallarına bağlı bi insana-cahiline değil, ölümden sonra yaşama inanan herhangi bir adam bunu asla yapmayacaktır.

Bu verdiğim örnek katı ve kişiden kişiye değişebilecek bir olgu da değil bana göre. İnsanları çok seviyorum onlar yok olacağına ben yok olayım Hollywood tarzı bi davranış, insanın yaşama güdüsüne ve inançsızlığına ters gelecektir.En azından bilim bunu söylüyor. Ve insanın yaşama güdüsünün önüne humanizm ahlak eğitim kuantum eşitlik para gibi kavramlarla set çekemezsiniz. Set çekebileceğiniz yegane şey ölümden sonra yaşam Tanrı ve onun kuralları kavramlarıdır.Kafanıza bi silah dayanmadığı için felsefeden ve ucu açık pratiği görülmemiş kavramlardan sallamak gibi geliyor bana ahlak üzerine eğtim üzerine para inançsızlık v.s üzerine dem vurmalarınız.

Herneyse diğer konular elbette kişiden kişiye göre değişebilir ama dünyanın kabul ettiği ortak ahlak ve insan hakları kitabı dediğinizde, içine bi zahmet inançsızlığın bunu getirdiği ve eğitimle herşeyin süper olabileceğini ilk siz bulmuşsunuz imasından ve tavrından vazgeçin.Zira dünya kurulduğundan beri insanlar şeytanından muzuna maymunundan ateşine ve birçok Tanrıya inanarak oluşturdular o genel ahlak kurallarını. İnançsızlıklarından değil. Savaşlarda tu ka ka demekte istatistik gibi sadece. 6 milyar ateist olsaydı suç oranları inançsızlar lehine olur ve savaşlar inançsızların başka kavramlarla yaptığı bir olgu olurdu son 2000 yıldır. Ha yok kesin olmazdı süper olurduk diyen varsa bugünden başlayıp inançsızlığın tavan yaptığı ülkelerde polisleri hapishaneleri falan kaldırmaya da başlasın bi görelim insanlık tarihinin en eğitimli beyinleri nasıl örnek olacaklar bizlere.

İlluminati konusu güçlünün güçsüzü yendiği bi sistemden dolayı eleştirlmiyor.Güçlü olacak tüm entstrümanlarınız olsa dahi o arkadaşların çıkarlarına uymuyor o kulübe üye olmak istemiyorsanız bi şekilde siliniyorsunuz. Gösterilmek istenen bu anladığım kadarıyla. Halbuki sistemde suyla çalışan araba yapsak çok zengin olabilir ve tüm dünya refaha kavuşabilir değil mi? İlginç neden yapamıyoruz acaba? Neden güneş enerji sistemlerini kuramıyoruz çat çat diye.Pazarda rekabet gücümüz müthiş artardı maliyetlerimiz inanılmaz düşerdi ve sistemde güçlü konuma bir anda geçebilirdik.Sistem bunu da söylüyor. Ama olmuyor bi türlü. Daha çok para kazanmak üzerine kurulu bir sistem var. Ama bu sizin için geçerli. Cebinde 80 milyar dolar olan Steve Jobs'un alamayacağı tek bir hizmet ürün bu dünyada yok iken bu insanların amacının sadece para kazanmak hissiyatı olduğunu söylemek ve kapitalizmle bunu formüle etmeye çalışmak biraz abes kaçıyor.

Neyse tabi hayal dünyasında yaşıyor da olabiliriz ben gibi düşünenler.Birleşip tüm inançsızlığımızla, eğitimlerimizi tamamlayıp sonunda YOK olacağımız bir dünyada diğer YOK olacaklar için ömrümüzü çok PARA kazanma güdüsüyle tüketebiliriz. Artık bi başkası ve birbirimiz için çabalamamız gereken o minik eğitimli çok paralı ve inançsız dünyada bunu neden yapmamız gerektiğini de bi kaç seksi kavram motivasyon uydurarak sağlarsınız inşallah.Ama mümkünse dinlerden kopya çekmeden bulun o kavramları.

Hadi iyi geceler.

Abraham sana cevap yazip bu konuyu kendi adima kapatacam. Cevap yazsan da bundan sonra cevap yok (:

Din kitaplarinin kurallarin olusmasinda etkisi var tabiki. Etki inkar edilmez konu bu degildi de her neyse. Bunun kadar ahlak kurallarinda simdi din disi øgeler de var. Tek Tanrili dinlerin getirdigi ahlak kurallarinin disinda da olusturulmus kaynagi secular ahlak kurallari var. Hristiyanligin genelinde her yerde sevismek ahlak kurali olarak nitelendirilmedigi icin de ne kastettin bilmiyorum da. Incil ve zina konusu:

27«`Zina etme' denildiğini duydunuz. 28Ama ben size diyorum ki, bir kadına şehvetle bakan her adam, zaten yüreğinde o kadınla zina etmiştir. 29Eğer sağ gözün seni günaha sokarsa, onu çıkar, at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, tüm vücudunun cehenneme atılmasından iyidir. 30Eğer sağ elin seni günaha sokarsa, onu kes, at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, tüm vücudunun cehenneme gitmesinden iyidir.

31«`Kim karısını boşarsa ona boş kâğıdını versin' denilmiştir. 32Ama ben size diyorum ki, karısını cinsel ahlaksızlıktan başka bir nedenle boşayan her adam, onu zinaya itmiş olur. Boşanmış bir kadınla evlenen de zina etmiş olur.

Bu ahlak kuralinin disinda gelisen ahlak kurallari var onun disina cikan Hristiyan toplumlarda. Kurtaj ve bosanma neredeyse yasak Vatikan'a gøre fakat cok islemez bu kurallar. Reform'dan beri kaynagini din disi seylerden alan gelisen bir hukuk søz konusu.

Dinler øldurmeyi emretmez. Hikaye anlatma burda iste.

O halde, dünya hayatını ahiret hayatı karşılığında satanlar Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, biz ona büyük bir mükafat vereceğiz ( Nısa Suresi )

Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı. (Nisa Suresi)

İman edenler, Allah yolunda savaşırlar. İnkâr edenler de tâğût22 yolunda savaşırlar. O halde siz şeytanın dostlarına karşı savaşın. Şüphesiz şeytanın hilesi zayıftır.( Nisa Suresi )

(Ey Muhammed!) Artık Allah yolunda savaş! Sen ancak kendinden sorumlusun! Mü’minleri de savaşa teşvik et. Umulur ki Allah inkar edenlerin gücünü kırar. Allah’ın gücü daha üstündür, cezası daha şiddetlidir. ( Nisa Suresi )

Savaş, hoşunuza gitmediği halde, size farz kılındı. Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz. ( Bakara Suresi )

Ey Peygamber! Müminleri savaşa teşvik et. Eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) yüz kişi bulunursa, inkar edenlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir kavimdir. ( Enfal Suresi )

Ey iman edenler! Kafirlerden (öncelikle) yakınınızda olanlarla savaşın ve sizde bir sertlik bulsunlar. Bilin ki Allah kendisine karşı gelmekten sakınanlarla beraberdir. ( Tevbe Suresi )

Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın. ( Tevbe Suresi )

Gerek yaya olarak, gerek binek üzerinde6 Allah yolunda sefere çıkın. Mallarınızla, canlarınızla Allah yolunda cihad edin. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır. ( Tevbe Suresi )

Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. ( Tevbe Suresi )

Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Ancak öldüren kimse, kardeşi (öldürülenin vârisi, velisi) tarafından affedilirse, aklın ve dinin gereklerine uygun yol izlemek ve güzellikle diyet ödemek gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra tecavüzde bulunana elem dolu bir azap vardır ( Bakara Suresi )

Bizim uğrumuzda cihad edenler var ya, biz onları mutlaka yollarımıza ileteceğiz. Şüphesiz Allah mutlaka iyilik yapanlarla beraberdir ( Rum Suresi )

Ey Peygamber! Kafirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacağı yer cehennemdir. Ne kötü varılacak yerdir orası ( Tahrim Suresi )

Allah’ın Resûlüne karşı gelerek (sefere çıkmayıp) geri bırakılanlar, oturup kalmalarına sevindiler. Allah yolunda mallarıyla canlarıyla cihad etmek hoşlarına gitmedi ve “Bu sıcakta sefere çıkmayın” dediler. De ki: “Cehennemin ateşi daha sıcaktır.” Keşke anlasalardı. ( Tevbe Suresi )

Mü’minlerden özür sahibi olmaksızın (cihattan geri kalıp) oturanlarla, Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad edenler eşit olamazlar. Allah, mallarıyla, canlarıyla cihad edenleri, derece itibariyle, cihattan geri kalanlardan üstün kılmıştır.Gerçi Allah (mü’minlerin) hepsine de en güzel olanı (cenneti) vadetmiştir. Ama mücahitleri büyük bir mükafat ile, kendi katından dereceler, bağışlanma ve rahmet ile cihattan geri kalanlara üstün kılmıştır. Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir ( Nisa Suresi )

Savaş taktiği olarak düşmanı vurmak için çekilme, ya da diğer bir birliğe katılmak durumu hariç- böyle bir günde her kim onlara arkasını dönerse mutlaka o, Allah’ın gazabına uğramış olur. Onun varacağı yer de cehennemdir. Ne kötü varılacak yerdir orası. ( Enfal Suresi )

Cok uzun olmasin. Diger dediklerine de cevap yazip kapatacagim cevap yazsan bile bundan sonrasi icin de cevap yazmayacagim. Gerci buna da yazmayacaktim da son olsun bu yazi artik. Diger dediklerinde ilgili de yazacagim.

Hukuk kurallari da niteligi ne ønemli olan o. Tabiki toplum yasantisini duzenleme gibi bir islevi var dinin. Fakat gunumuzde birinde hukukun kaynagi kutsal kitapdir digerinde hukukun kaynagi kutsal kitaplar degildir. Reform'dan sonra olusan o sureci gørmek gerekli. Binlerce yilin birikiminin sonucunda olusmus hukuk kurallari. Kendi icerisinde dinlerde bulunan calmayin, iskence ve zulum etmeyin vs. vs. gibi gelen kurallar da var. Fakat daha cok aklin kutsal metinler ve dinlere dayandirmadigi hukuk kurallari var. Cok mu dogru bu yønetmek ve toplum hayatini duzenlemek icin konulan kurallar. Degiller tabiki. Orda hukuk kurallari vs. vs. incelerken Ortacag feodalizm ve ona dayali hukuk sistemi ile ( yazili ya da søzlu bir sekilde geleneksel farketmiyor ) daha sonra kapitalizm egemenliginde olusturulan hukuk sistemleri tabi ki farkliliklar tasir ve tepedekilerin cikarlarini gøzetler.

Ateist olacak toplumlar bøcekler, cicekler savaslar bitecek haydi ateisme yuruyelim gibi bir mantik yok. Din oldu øldurmeyi engelleyemedik dini kurallar ile iste egitim ile de engellenmez deyip neyi dogruluyorsunki. Egitim bilmiyorum genel yazdin herhalde de egitim uzerinden ølumler vs. vs. bitmez. Ølumler din kullanilarak mesrulastirilir bak mesrulastirilir yaziyorum ki temel ønermem bu idi onun disinda milliyetcilik, emperyalizm, kapitalizm vs. vs. ugruna da ølumler olur. Sistemle de alakali ølumler sadece deginilen ølumlerin din uzerinden de mesrulastirilmasi idi ve egitim uzerinden ølumler falan da son bulmaz.

Dinler øldurmez vs. vs. zaten ustte ayetler var ki bunla ilgili savaslar icin fetvalar alinirken ki hadisler vs. vs. de var. Dinler toplumlari duzene sokar, kapitalizm de duzene sokar, feodalizm de fasizm de duzene sokar. Burda duzenin niteligi ønemli. Isvec'te de bir duzen var Arabistanda'da var Iran'da da var ve Kanada'da da var. Ve paratikte cogu kisinin secimi dinsel hukuk kurallarinin etkin oldugu Iran ve Arabistan degil de Kanada Avustralya Norvec'te falan yasamak olur yani hukuk kurallarini dine dayandirmayan toplumlar olur. Ki bu surec Turkiye'yi de buldu. Kemalist devrim sonucu kutsal kitap uzerinden degil de secularizm uzerinden hukuk kurallari ortaya koydular. Bir toplumdan hukuk kurallarini kaldirirsak din ile toplum yønetilir burda toplumun ne istedigi ønemli. Yønetirsin ama dedigim gibi bicimi ne olacak vs. vs. ve pratikte tercihin gene diyorum Avustralya olacak Iran yerine.

Alarm sistemi. Ilk ønce gene ørnek Arabistan ve Iran'da da var alarm sistemleri. Alarm sistemlerinin sebebi inancsizlik ya da inanctan falan daha cok sistem ile alakali. Arti deger sømurusu varsa birisi alarmli evde oturur digeri oturacak ev bulamaz. Hapishaneler ve polisler inanc ya inancsizliktan daha cok kapitalizm ile ilgili. Kapitalizmin ne oldugunu gørmeden inanc sistemi ortadan kalksa ne olur kalkmasa ne olur. Duzene sokar diyorsun fakat o duzen icin verdigin ørnekte mukemmellik yok orda da alarm sistemleri var. Temel yanilgi ateizm bir dusunce sistemi toplumlari yønetecek bir ideoloji falan degil. Kamu alaninin bicimlendirilmesine dair belirli søylemleri olsa da kamu alani nasil duzenlenmeli egitim nasil olmali vs. vs. uzerine bir konsensus yok. Ikisi karismasin bahsettigin sey hapishaneler, alarmlar falan daha cok yønetimsel birsey bir bir uretim tarzinin sonuclari. Abeslik ve isin basinda sakatlik oldugu Turkiye, Iran, Arabistan vs. vs. uzerinde alarm sistemi oldugundan dolayi belli oluyor ve gene diyorum ateizm farkli birsey kapitalizm, sosyalizm, fasizm sistemler farkli bir sey dediklerin daha cok sistemin yapisi ile alakali.

Mantikli neden gøremiyorsun atom bombasi atmasi uzerine ve filmlerde olur vs. varsayim uzerinden hareket ediyorsun. Bak digerinde gerceklik var. Atom bombasi atilmasi icin planlar yapan, emirleri veren ve uygulanan Japonya ørnegi ? Din bunu engelleyebilir diyorsun fakat engellemiyor pratikte. Yani bunu yapanlar mesala Irak'in Halepce katliami ve Iran ile Irak arasindaki savas en son Iran olaylarinda øldurulen onlarca kisi. Mantigin terse teper burda gene basa dønuyoruz din uzerinden mesruluk saglattirip ( din bunu emreder emretmez farkli bir tartisma biraz da ayetleri ve kutsal metni yorum meselesi ) 1 milyon kisiyi øldurmende de arac olabilir. Bu da bøyle bir varsayim.

Pratik uzerinden gittiginde gene temel ønermeye dønuyoruz. Su anda køtulukler, insan øldurmeler, suc oranlari nerelerde yuksek nerelerde az. Dinin bunu engelleyecegi birsey oldugunu suruyorsan engellemiyor iste. Diger az olan yerlerde ki sosyal adalet, demokrasi, insan haklarinin daha gelismis olmasi bunu engelliyor orda dinin yapamadigini yapiyor ve engelleyici oluyor køtuluk, hirsizlik, cinayet vs. vs. konusunda. Asla yapmayacaktir da emiri verenler uygulayanlar I. Dunya savasi binlerce ølumler vs. vs. Celiski cikiyor dediklerinde yapmaz diyorsun fakat pratikte oluyor yapiliyor ki gunumuzde bile yapiliyor.

Seni dinin engelledigini ki burda ahlaksal kurallarin cogunu dinin olusturduguna dair ønermenden dolayi bøyle dusunuyorsun ve yapmam diyorsun. Bu bireyle alakali. Bana hic kimse 1 milyon kisinin ustune bomba attiramaz ønermesinde øteki dunya gunah gibi seyleri kendine kalkan yaparsan inansiz birisi de kapitalizme ya da katliama asla teslim olmam diyerek bunu kalkan yapar ki bunun ørnekleri var kendini o sekilde motive edenler var. Bir motivasyon durumunda olasilik uzerine konusuyorsun. Seni alsak iskenceler yapsak vs. vs. yapmam dersin eminim baska inancsiz birisi de yapmam diyebilir ve diyorum pratikte ølen ( burda ahlaksal degerleri falan da var ) ateistler de var. Ikiniz esit kosullardasiniz en azindan digeri kendini din ile motive edip øldurmez. Birisinde direk yargiyi koyuyorsunuz birsekilde her turlu køtulugu yapar seklinde. Problem bu.

Hapishaneler, polisler zaten yazdim. Insanlik tarihinin birikimi ortada duruyor. Bilim, din, secularizm, sanat, tarih vs. vs. alanlarinda. Ve dedigim gibi Reform sonrasi olusan surecte cok yabana atilacak az bir surec degil. Demogoki seklinde bu cevap o dini anlayisin guclu oldugu ki Tanri korkusu ebedi dunya korkusu ( en buyuk korku degil mi ondan øtesi yok ) kaldirsin su cezaevleri ve polisleri gibi bir arguman da sunulur dediklerine. Ve tekrar diyorum dediklerin sistemle alakali ve ateizm bir sistem degil bir dusunce. Ideolojiler gibi algilanirsa yanlis olur. Ve gene pratik pratik tam tersini søyluyor su anda. Cezaevlerindeki kisi sayisi daha az. Suc daha az vs. vs. bazi ulkelerde.

Sebebi yazmistim gene yaziyorum Tanri korkusundan daha cok sosyal esitlik, demokrasi, yasam standartlarinin yuksekligi, sosyal devlet ve adalet vs. vs'den kaynaklanir yani temelinde az olmasinin sebebi Tanri korkusu degil.

Illuminati'ye gelince. Ben sistemin bir urunu olarak gøruyorum. Vardir yoktur uzerinde dønen efsaneler dogrudur yanlistir cok problem degil. Daha ønce de yazdim. Bataklik ve sinek meselesi. Illuminati sinek oluyor bu konumda. Kapitalizm, celiskiler vs. vs. zaten kapitalizm ve Illuminati onayladigim birsey degil ki biz de kulube katilalim zengin olalim vs. vs. sistemin pofpofladigi birsey. Bu konuda niye yaziyorumki kapitalizme karsiyim zaten direk cevap var bu Illuminati, guclunun gucsuzu yenmesi vs. vs. hakkinda. Otamatikten karsi olunuyor zaten Illuminati, guclunun gucsuzu yenmesi ve paranin egemenligi vs. vs.'ye karsi.

Selen selam,

Uzunca yazını okudum ve uzunca cevap vermem gerekli herbirine ve buna işin açığı yüreğim yetmiyor artık. Ben Kuran ayetlerinden habersiz değilim. İçinde savaş kelimeleri geçen ayetleri bulabilip ben de yazabilirim. O kadar yazmana gerek yoktu işin açığı Bugün savaşın bile belli ahlak kurallarında yapıldığı ve bunun uluslararası hukukla sağlandığı bir dünyada yaşıyoruz. Din kitabını açtığında esirlere nasıl davranılması gerektiğini de bulursun savaş için gerekli şartları da bulursun.

Din kuralları senin baktığın gibi moda mod hukuk kuralları değildir. Din'de içtihad denen olgu da vardır. Çağa göre yorumlamak diyelim. Tarih boyunca din kitaplarını okuyanlar'ın en azından senin sürekli suç attığın müslüman kesimin kitabının ilk KELİMESİ OKU dur. Bunları yapmamış ve dinin söylediklerini kavramak yerine onu kullanma adına yorumlar çıkartan insanları o DİN kitabı da o DİN KİTABINI indireni de O din Kitabının peygamberini de bağlamaz. Bununla ilgili ayetleri de kitaptan bulabilirsin.

Bakın kapitalizm dağın birinin tepesine kurulmuş bir adam değildir. Kapitalizm veya hangi sistem olursa olsun bir kişiliği bir benliği ve kendince bir karar alma mekanizması yoktur. Yani sistem bu sistem öyle emretti sisteme göre demek sistemi sadece yorumlamaktır bir nevi. Onu kişiselleştirip diğer bütün etkenleri ceterus paribus yapmaktır. Bunun yanlış olduğunu sistemin başında insanlar olduğunu ve o insanların da hemen hemen herşeyinizi hatta bugün içinde bulunduğunuz inanç sistemini dahi şekillendirebilecek enstrümanlara sahip olduğunu söylüyorum.Bana göre komplo bunlar demeniz bile belki sistemde birilerini gülümsetiyordur şu an kimbilir.

Pratik,motivasyonlar ve gerçek hayat, kitaplarda yazılan ütopik kavramlardan biraz farklı sanırsam. Kafasına silah dayanmamış ve ölümle burun buruna gelmemiş bir inançsız "ben kesinlikle başkalarını öldürmem" büyüklüğünde konuşması kolaydır, bugün annesi gözünün önünde tecavüze uğramış bir çocuğun içindeki "öldürme arzusunu" inançsızlık ve insana verdiğiniz yüce değer teorileriyle kaldıramazsınız, hayatında hiç bi ******nin yanına gidip hayatından memnun musun? diye sormayan adamların "insan hakları" adı altında ******lik meslektir ve korunmalıdır insani yaklaşımı yapması da kolaydır, kendi kızının bir grup çalışmasında ne gibi yeteneklerinin olduğuna şahit olmamış baba için "zina günahtır da ne demek ne yobazca herkes istediği gibi sevişebilmeli!" demesi de kolaydır, YOK olacağına inandığı bir dünyada her gün gezip eğlenmesi gerekirken ve hayatını dolu dolu yaşaması gerekirken ve bunu da yapmak için yeterli parası olduğunda, anında yapacak temelde olduklarını farketmeyenlerin "çalışmanın motivasyonu ve kapitalizmin ne kötü bişi olduğu hakkında atıp tutması da kolaydır, biricik oğlumuz Can, Cemil'le gözümüzün önünde French Kiss yapmadığı ve evimizin üst katından sevişme seslerini hiiiiiç duymadığımız için "eşcinsellere saygı duyulmalı onlarda insan!" yapmacıklığında da teorik takılmak kolaydır. Sistemde para-çıkar ortadan kalktığında senin veya birbaşkası için neden birilerinin birşeyler üretmesi zorunluluğunun olduğunu düşünmeden ve sistem dediğin şeyin tamamiyle sen olduğunu anlamadan sisteme amiyane tabiriyle laf atmakta kolay olanıdır, eğitimlerimizi alıp güvenli evlerimizde internetten yazışırken hayatında okuyabildiği 1 tane kitap olmamış insanları kullananları suçlamak yerine onların dahi okumadıklarına inandığım din kitaplarını suçlamakta kolay olanıdır.

Konu uzun. Irak katliam bunlar güzel sözler insanlık adına. Ama bir gün de misal Hitler'in neden 7 milyon yahudi öldürdüğüne de değinelim.Zira din için değil ırk ve genetik kodlarla uğraşıyordu kendisi.Bilimin de tüm nimetlerini kullanarak yaptı bunları. Bugünkü saydığın birçok katliam ise yeterince yazılmış kitaplar var. En azından benim bildiğim ABD'nin Kuveyt operasyonuna ve Kürtlerin imhasına destek verip ardından hepsini kılıçtan geçirmesi örneği verilebilir. Petrol için yani diyelim sen yine dini katma baş etken olarak. Ayrıca madem senin fikrine göre sistem yapıyor demekki başka değerler için yapıyor onu.O değerler uğruna da bilimi kullanıyor haliyle değil mi?

E bilimi kötü amaçla kullandırtmamayı yıllardır beceremeyenler ve bunun için 2 kelam etmeyenler, iş inanç konusuna gelince dinleri kullanıyor diyorlar misal. Atom bombasını Ateist olduğuyla gurur duyulan Einstein'ın bulduğundan hiç bahsedilmez. Ama tabi bulduğu için çok üzgündü hep barışçıl amaçlarla yaptı onu değil mi? Bu da biraz kolaya kaçma gibi.

Alarm örneğini yine çok insani vermeye çabaladım. Zaten sorun da burada. Bak diyorsun işte insanlar kurallar içinde yaşamalıdır ama bu dinler olmamalıdır diye Kanada'daki gibi olsun diyosun. Bunu diyebilen insanın sene 800 e gidip henüz hapishaneler yokken, polisler yokken, hukuk kuralları yokken diyelim...Bizlere öyle bi motivasyon kaynağı söylemeli ki o tarihte bi insan başka bi insanı öldürmesin misal. Var mı elinde bi kural? Zira 3.dünya savaşı sonrası o kurala baya bi ihtiyacın olacak. Hani şunu soruyorum daha da açayım "3.dünya savaşı sonrası paranın geçmediği kendi gerçekliğimizle yüzleşebileceğimiz , sistemin çöktüğü ve kanadadaki kuralların savaş nedeniyle kanada da artık olmadığı bir dünyada, benim seni Kanada'da 1 adet ortada kalan "son ekmek,1 şişe su v.s" için öldürmememi sağlayacak motivasyonu söyle. O tarihte 1 adet ekmek için bir insanı öldüremezsin diyen bir kitap vardı. Adı da insan hakları evrensel beyannamesi ya da ceza hukuğu kitabı değildi misal.Din kitabıydı.

Daha da yazmayayım diğer konularda cevap vermem için, hakikaten 3-5 sayfa dolusu yazmam gerek.Zaten illuminatiyi de bataklıktaki sinek olarak tanımlamışsın. Hiç katılmıyor aksine iyi kullanılabilse ve ehilleştirilebilse tüm insanların çıkarına olan bir sistemi bataklığın içine sokan kişiler olduğuna inanıyorum. Doğru ellerde kullanılırsa kapitalizm insanın "çalışma-çıkar-üretme-ilerleme" prensibine -dini bakışla değil- en uygun sistemdir. Herkesin anlayacağı tarzda pek kitaplardan değil, hayattan konuştum umarım anlaşılmıştır ne demek istediğim. Darılmaca olmasın uzatmanın da dediğin gibi manası yok.

Görüşürüz.

Simdi Bence Hikaye anlatan hatta uydurma yapan hatta kendine gore Ayeti ve mealni degistiren siziniz burada.OlayidaSaptiran siziniz.

Yazilanlari Dikkatli oku, Oldurmek-Savas -Cihat ne anlama geldigini ilk once ogren.

Hic bir ayetde git Masum insanlari oldur demiyor

Ister Atesit olsun ister hangi kitap ehli olsun ister putperest olsun

Islamda Git Masum insanin Canina kiy yoktur

Savaş taktiği olarak düşmanı vurmak için çekilme, ya da diğer bir birliğe katılmak durumu hariç- böyle bir günde her kim onlara arkasını dönerse mutlaka o, Allah’ın gazabına uğramış olur. Onun varacağı yer de cehennemdir. Ne kötü varılacak yerdir orası. ( Enfal Suresi )

Bak pkk teror orgutu 3 ayda 50e yakin Mehmetcik oldurdu.Yani bir savas var.

Bir Mehmetcik gozunun onunde 5 arkadasini terorsitlerin oldurecegini goruyor.Hic Bir sey yapmasin mi?

Insan oldurmemek icin hic bir sey yapmasin mi?

Oyle Hayat yok, Eger Kurani Kerimde boyle bir sey yazmis olsaydi

Simdi sizin gibi sapik dusunceli insanlar icin baska konu olurdu degilmi?

CIHAT-SAVAS

Simdi ben bunlari sadece birini oldurmek saymiyorum

Sizin gibi boyle sapik dusuncelerde olan insalnlari bildiklerimle Karsi cikmayi Cevap vermeyide CIHAT olarak goruyorum

Yanlız verilen Kuran ayetleri konusunda bir açıklama yapıyım :

Arabistan'da ozamanlar, Muhammed ve ona bağlı olanlara karşı, geri kalan Arap halkı son derece sert bir tutum içerisindeydi. (Bir ara çok fazla araştırdım o yüzden azıcık bir bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum) Yani bu Araplar Muhammed'in yandaşlarını nerede görse öldürüyordü vs. Ayetler bunlara yönelik. Yani durduk yerde gidip onları öldürün manası çıkarılmamalı.

Çünkü Kuran'da çoğu yerde "Onları (inançsızları kastederek) kendi hallerine bırakın" yada "Benim inancım bana, sizinki size", "Onları bırakın boş işleriyle oyalanadursunlar" turevinde ayetler yazar. Yani Selen'in verdiği ayetler genelde Muhammed'e inananların birlik olmasına ve birbirlerini korumasına yönelik ayetlerdir. Burada biraz düşünüp olayı kavramak gerekiyor. Bazı ayetlerin belli başlı sebepleri var.

Yani şimdi bugün Illuminati ve güçlerinin kişisel çıkarları uğruna milyonlarca insanı katletmesiyle, Kuran'ın "onları (sizi öldüreni, yurtlarınızdan kovanları, size haksız yere zulmedenleri) öldürün" demesi arasında dağlar kadar fark var. O çöl hayatında çok pis işler dönüyordu ozaman.

Sırf Muhammed'e inandılar diye 100'lerce kişiyi öldürdüler, ayetler bunlara yöneliktir..

İncil'e gelince, bildiğiniz gibi İncil'in %90'ı orijinal değil. Tekrar yazıldı, hatta yazılmaya devam ediyor. Ancak ben İsa'nın oradaki bazı sözleri söylemiş olabileceğini düşünüyorum, adamlar sonuçta bizim bilmediğimiz şeyler biliyorlar. Bir konuda kesin bilgin yoksa, anti-tez üretecek kaynağın yoksa, tezi toptan inkar edemezsin.

Ya Selen anlamayacak ne var. Bin tane örnek verip dinler bütün kötülüklerin anasıdır mantığında bakmışsın herşeye.Herkes inançsız olursa süper dünya olur, savaşlar olmaz tadında cümleler kuruyosun. Sosyal devlet istiyorsun yani. Yani kuralları öyle mükemmel olsun ki Matrix öyle güzel kurallarla dizayn edilsin ki ben daha rahat bi köle olarak yaşayayım. Bu bütün söylediklerinin özeti. Bu kadar insanlık tarihini araştırıp çıkarta çıkarta bütün suçu sistemlerde ve dinlerde buldun yani. Hımm Tanrı'nın suçu sistemin kendi suçu. Tanrıyı kaldırıp sistemi düzeltirsek süper oluruz. Kötülük, ahlak, savaşlar ve sebepleri bu kadar basit mi ya?

Hayır kaldıralım dinleri Tanrıyı ve dünyaca inançsız bir toplum olalım tamam, o zaman savaşın olmayacağının garantisini kim veriyor size? Din kullanılıyor demek ayrı, bütün herşeye din kitapları sebep oldu demek çok ayrı. İkisinin arasında fark var.Bir de senin sosyal devlet dediğin şey bundan 1400 yıl önce kadar bi kitapta yazılmış. Temelinde de eşitlik ve adalet dediğin şeyi yazmış oraya. Misal ZEKAT denen verilmesi zorunlu bi para var toplumdaki eşitsizliği önleme adına. Öyle 40 ta 1i falan da değil. İhtiyacın olmayanın tamamıdır kitaba göre. Ama adı ZEKAT olunca tabi dogmatik oluyo şekil itibariyle. FOUNDATION deyince eşitlik paylaşım deyince daha seksi geliyo sanırım, ohh Tanrı yok dinler yok çok sosyal devlet oluyoruz.

Yani yeni kavramınız hiç yok. Demeye çalıştığım bu.Senin sosyal devlet dediğin sistem de kitaplarda var, eşitlik adalet dediğin sistem de din kitaplarında var. Ama savaş kelimesini alıp işi feodal yapıya götürürsen anlaşamayız. Neden iyiler alınmıyor da sürekli kötü örnekler alınıyor. Yine söyledim din kitabı moda mod kurallar değildir. Çağın koşullarına göre yorumlanmalıdır ve yorumlanırda. Savaşların yapılış şekilleri de bellidir. Zulümle hiçbir ülke 600 yıl başka bir ülkeyi yönetemez. Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var, insanların inançlarını da kılıçla kalkanla değiştiremezsin. Varsa böyle bi durum demek ki sizi tehdit etsek 5 vakit namaza başlarsınız.Bu böyle değil herhalde değil mi? Öyle tarih kitaplarında yazdığı gibi değil herşey.Zira kısıtlı ve yanlı bilgiler barındırır tüm tarih. Din adına savaş olmuş sonra da müslüman olmuş milletler misal..Hımm müthiş, artık kendi öbür dinimize nasıl bağlıymışsak hemen değiştirivermişiz bi kılıç görünce. Böyle olabilir mi? Bu minvalde anlatıyorsun bi çok şeyi.

Hayır birileri din kitabını alıp katliam yapıyorsa buna içinde asla izin vermediğini söyleyen din kitabını sen nasıl suçlu bulabilirsin ya Bu kadar suç işleniyormuş otorite kimmiş? Otorite zekan aklın vicdanın ve kitap.Ama sen OKUmadan kulluk yaparsan birilerine e onlar da seni kullanıyorlarsa bunun suçu din kitabının olabilir mi?

Herneyse işin özünde sosyal devlet feodal yapı falan farketmez Selen. Çünkü senin o beğenmediğin dinlerin kuralları kadar bile adil kuralların hiç olmadı bugüne kadar. AB'nde asla insanlar idam edilmediği için -insanın yaşama hakkı- sana adaletin en güzel şekli o geliyor. Misal şimdi katliam yapan o Norveç'li vatandaş öldürülmemeli değil mi ahlaken, insan hakları gereği, kanunlar nezdinde v.s. Hıhı zira senin çocuğun ölmedi orada. Eğer senin hukuk kuralların bunu söylemeseydi ve çocuğun öldürülseydi yapan kişiyi kendi ellerinle öldürürdün.Zira insansın.Ama seni kurallar tutuyo değil mi? Sana ne hissetmen gerektiğini bile dayatan kurallar. İyi hissetmelisin başkaları ölmeyecek artık onu hapse tıkıyoruz. Kusura bakma işte senin kurallarını kaldırdığın zaman kendi gerçeğini de görmen mümkün. O feodal yapı din v.s diye şimdi oturduğun koltuğundan sana yıllarca dikte edilen ahlak şeklinin davranış şeklinin otorite olduğuna inancın gidiverir birden kaldırısak polisi mahkemeleri v.s. Ama dinler Kısasa kısas diyince çok vahşi çok dogmatik çok kaka oluyo mesela. Bence çok adaletli.

Dinler tam da insana göre, insanın ne mal olduğunu bilerek gönderilmiş. Özellikle de sonuncusu. Bunu bi yerde okudum çok da hoşuma gitti. Tabi bizler şu an hapishanede yaşamadığımız için birilerini hapse atalım kurallarımızı çiğneyeni 80 yıl ömrünün sonuna kadar süründürelim onun elindeki en değerli şey olan özgürlüğünü alalım elinden modunda çok ahlaklı davranıyoruz ama. Bi soralım mı hapishanedeki arkadaşlara kaç tanesi kaç tane uzvunu verirdi şu an özgürlüğüne kavuşabilmek için? Aslında bu kadar da acımasızız. 1 kere hata yapma şansı dahi vermiyor o müthiş sistemimiz insanlara. Özgürlüklerini anında alıveriyoruz ellerinden. Senin sosyal devletin de affetmek var mıdır misal? Kısasa kısas vardır dinde istersen ama öncesinde der ki affetmek en güzel olanıdır. Senin sisteminde nasıl affedebiliyo musun insanları hani farzetki baktın adam pişman olmuş çok belli. O şansın bile yok.

Sosyal devlet dediğin şey de 1400 yıl önceki kitaptan alıntılar sadece. Ateizm habire fikirdir diyosun. Fikir görünümlü inançtır. Zira Tanrının var olmadığına inanman gerekir. İnanırsın da asla da bilemezsin. Düşünce sistemiymiş.Hea yani bütün ateistler diyor ki aldığım verilere göre bence tanrı yok. Yani Tanrının YOKluğuna inanıyorsun. İnanıyosun yani. Kavram kargaşası yaratmayayım herneyse. Einstein Hitler örneklerini de hiç kullanmak istemeyişinizden verdim. Atom bombasını üreten bilmemkimmiş bize ne. Bulup dünyaya yayan kim bunu. Hitler'in genetik kodlarla uğraşısına neden cevap vermedin? Adam bilimsel çalışma yaparak bilimin tüm imkanlarını kullana kullana 7 milyon insan öldürdü ona neden cevap vermiyosun? Sabun üretti yani daha ötesi var mı? Yani dinle alakası olmayan ve dini kullanmayarakta çok eğitimli çok başarılı bir adam çıkıyor ve böcek gibi insanları öldürebiliyor. Tarihin de en büyük trajedisi bu olay.

Bilimin otoritesini kim sağlıyor Selen? Bilimin kötüye kullanılmasını önleyenler kim? Atom bombasını bilmem kim bulmuş. Tsar'ı kim buldu? Kimyasal silahları kim buldu? Bak hemen Einstein'ı atom bombasını o bulmadı diyerek temize çıkarttın. Yani diyosun ki onun suçu yok onun formülünü kötüye kullanan adamın suçu değil mi? İşte dinde böyle verdiği formülleri kötüye kullanmakla iyiye kullanmak arasında dağlar kadar fark var. Birileri onu kötüye kullanıyo diye laf atmamak lazım hemen tüm suçu din kitaplarına Tanrının varlığına falan atmamak lazım.

Herneyse ben din alimi değilim. Ama okurum kitapları elimden geldiğince. Sadece temel aldığın o eşitlik adalet kağıt üstündeki süper sosyal devlet, Zeitgeist'ten hayaller tadında bir dünyanın realite de hikaye ve insan gerçeğinden çok çok uzak olduğunu anlatmaya çabaladım. O aralara sokuşturdğum hayattan örneklerde senin sosyal devletinde o şekilde anılıyor şu günler. Eşcinsel hakları'ndan f.a.h.i.ş.e'ye bakış açısına kadar.

Sosyal devlet dediğin herkesin durumu iyi olsun herkesin parası birbiri kadar olsun teknolojinin nimetlerinden eşit şartlarda faydalanabilelim v.s. Bi savaşta o kağıttan kuralların eğitimin ve dahasının hiç bi anlamı olmadığını ve insanın gerçeğinden uzak farklı bi Matrix olduğunu söylüyorum.

Ve evet Tanrı inancı olmayan insan bencil insandır.Kötülüğün alasını da yapar.Zira şans eseri geldiği ve 1 kere yaşadığı hayatta evrimin gereği ve yine insanın içgüdüsü gereği olabildiğince hayatta kalmak ister. Kendi özgürlüğünden ve kendisinin hayatından daha değerli başka hiçbirşey olmayan kişiler de o 2 unsuru kaybetmemek için dayatılan tüm kurallara uyar, kriz anlarında da yaşamlarını maksimize edecek tüm yolları seçecek kadar da bencildirler.Bu bilimsel bir sonuç.Ben demiyorum bilim diyor.

"İtalya’da 30 yıl boyunca Borjiyalar vardı.Yani savaş kıyım, cinayet.Ama Michelangelo,Leonardo ve Rönesans aynı dönemde var oldular..Oysa İsviçre'de kardeşlik,500 yıllık demokrasi ve barış vardı.Ama ne yaratabildiler? Sadece guguklu saat!"

Bu aslında tüm demek istediğim. Barış, demokrasi, insan hakları, evrensel hukuk, sosyal devlet, hadi sevgi çemberi oluşturalım, Tanrıyı yok edelim, feodal yapı kalksın burjuvaziyi yıkalım herşey kapitalizmin suçu dinlerin suçu v.s sonra herşey iyi olacak tezinin altı bomboştur. Pratiği yoktur. Varsa gösterin bana dünyadaki en sosyal devleti, hukuk kurallarını açıp nasıl köle yapıldığınızı ve ne ile uyuşturulduğunuzu göstereyim. Hangi sistem olursa olsun uyuşturmak ve sizi köle yapmak üzerine kurulmuştur. Ben bu eroini beğenmedim dur sosyal devlet tozundan deneyeyim. Eh deneyin madem ama temelini dinlerden almayın var zaten dinlerde bunlar.

İnsanı iyi tanımış yani. Ne olduğumuzu iyi görmüş. Gerçekliğin orada sen oturduğun yerden rahat rahat sövüyosun dinlere. E bi savaş gör sen tecavüze uğrarken ben elimde gelirim tecavüz edene insan hakları beyannamesini okurum artık. Vazgeçer ve korkutur belki o inançsız arkadaşı. İnsan haklarından dem vururum yapma sevgili inançsız çünkü bu kanunlara aykırı derim. Şimdi demogoji gelmesin ama işte sizin insanın gerçekliğinden uzak kağıttan kurallarınızın bittiği yer orası. Bizim bi sistemimiz var ve o hiç yıkılmaz güveniyle dinlere onun kitaplarını okumadan okudğunu da cımbızlayarak alırsan işin içinden çıkman zor.

Bugüne kadar bütün dinleri eleştiren eğitimli çok okumuş arkadaşlar eğer bu dünyada dinler olmasaydı sene 800 e gidip bir adamı öldürmemek için nasıl bir motivasyon bulurdun dediğinde öyle bön bön bakıyorlar. Bak yok o dönemde hapishane polis tutuklu yargılama v.s. Kadın gördü mü gidiyo hayvan gibi tecavüz ediyo adam. Bunu engellemek için varsa senin bi kuralın buyur sen söyle senden ilk defa duymuş olayım misal Selen. Ama yok öyle bi kural. Neden yok zira 1 kere hayata gelmiş ve tesadüf eseri gelmiş ve kendisinden değerli hiçbişeyi olmayan adam şartlar oluştuğunda annesiyle de ilişkiye girer 500 adamı da öldürür. Zaten arap yarım adasındaki bütün bu pislikler üzerine kural koyucu toplumu düzenleyici olarak gelmiştir Kuran. Sen Tanrının dışında bana bi motivasyon söyle uygulanabilir olsun ve o inançsız dünyada engelle bu kötülükleri.

Dinlerin ben toplumları muhteşem yapacağım iddiası da yok. İsteyeni muhteşem yapar isteyeni rezalet. Bilim gibi o da. İster bu dünyanın içine eden bilimlerle uğraşırsın istersen güzelleştirecek. Bilimi göklere çıkarırken insanları öldürenin de bilim olduğunu unutmamak lazım. Sosyal devlet olunca silah üretmeyi bırakmayacak o devlet en basitinden emin ol. Bu arada yüzde 90'ı ateist olan İsviçre'de 1 gün olsun dünyanın kara para aklama merkezi olan ülkelerini protesto ettikleri bi gösteri göremedim. Neden acaba? Farkında değiller mi bütün bu sistemin bankaları kendi ülkeleri ve bütün dünyada oluşan kara para trafiği kendi ülkelerinden geçiyor.Bu ahlaksızlığa dur demek için herhangi bi çabası olan İNANÇSIZ ve demokrasi özgürlük içinde yaşayan bu süper insanlar birşeyler yapmışlar mı? Yapmamışlar. Neden? Çünkü çıkarları yerinde. Hayatları tıkırında sosyal devletleri de var paraları da bol kim ne yaparsa yapsın modundalar sanırım. Hımm pek sosyal pek ahlaklı. İşte o senin sosyal devletinin ve inançsızlığın ve bilimin temeli olan yerde hergün dünyanın ahlaksızlığı kötülüğünün parası dönerken göt üstünde oturup dinler çok kaka diyen arkadaşların samimiyeti ve insanlığa olan bakış açıları ve pratikte aslında ne kadar aciz oldukları bi örnek olarak önümüzde.

Daha çok örnek veririm o ülkeden. Ama çok uzadı. Hadi kolay gelsin.

Not : İlluminati v.b örgütlerin LUCIFER-İBLİS'e inandığını bilip bir de konu dine dönüyor diyosunuz ya. İBLİS bir bilim dalının konusu değil. Dinin konusu. Belki ondan dönüyordur. Sadece Rihanna'nın klibi olsun, piramit görelim, caps verin şok olalım. Herhalde konu dine sistemlere felsefeye dönecek.

Ha selen ayrıca ZİNA nedir ya tabiki insanlar özgürce sevişebilmeli fikrinin de aslında pratikte yine insandan onun hislerinden ne kadar uzak olduğunu görmen lazım aslında. Ama tabi sana görmemen için sadece fikir üretmen ve o fikrin çook çağdaş olduğu dikte edildi. Haliyle insanlar birbirileriyle sevişebilmeli evleneceği insanı rahat rahat seçebilmeli v.b modunda takılıyoruz genelde.

Eğer bu savunduğumuz kelime bazlı yüksek ahlaklı tez geçerliyse bi zahmet herkes her seviştiği insanla yatakta paylaştıklarını videoya kaydetsin. Sonra da bunları albüm şeklinde evleneceği o inançsız yüksek ahlaklı ve bunları çoook normal kabul ettiğini söyleyen süper entellektüel son arkadaşa bi izletsin bakalım. Erman Toroğlu Şansal Büyüka misali işte burada Sevgi'yle sevişirken ama çok iyi sevişmezdi, işte burada Cem Ve Ahmet'leyim süperdi bu gece, tadında bi pratiğini göstere göstere evleneceği kişiyle yorumlasınlar bakalım. O ,sevişmenin normal olduğunu insanlaın tabiki bunu çok rahat yapması gerektiğini kelimeleriyle söyleyebilen adamlar gözleriyle olanı biteni görünce nasıl hissedecekler bi görelim.

Ama işte biz o kadar güzel kelimelerle birbirimize oyunlar oynuyoruz ki süslü cümleler gerçekliğimizi saklıyor sanıyoruz. Pratik kelimelerde değildir. O yüzden oğluyla öpüşen başka bi erkeği hiç görmemiş adam oturduğu koltuğundan eşitlik ahlak martavalları okuyabilir. O yüzden ******lik meslektir özgür olmalılar diyen o yapmacık insana saygım hiç yoktur. Kendisine gerçekliği gösterilmeden başkalarının yaşantıları üzerinden rahat rahat sevgi pıtırcığı entellektüel kesilen insanların pratikte kocaman birer sıfır olduğunu söylüyorum.

Ben hiç kıskanmam sevişmek normal tabi. Eh bak bu senin o kıyamadığın çok sevdiğin evleneceğin adamın seviştiği 38 tane kadının videosu. Toplamda 190 saatlik bu performansı izledikten sonra hala "hımm çok saygılıyım e tabi normal bunlar diyorsan" sana da selam ederim dünyamızın ilk düşünebilen robotu olarak.

Haliyle "sevişmek tabiki süper bi olgu" dediğin zaman birileri önüne videolar koyup bu düşüncenin gerçekten öyle olup olmadığını anlamak istediğinde yine kendi gerçeğinle karşılarsın insan olarak. Gözlerimizi birçok gerçeğe kapatıp aslında tahammül edemeyeceğimiz görüntüler üzerine kelimelerle ahkam kesmekte kolay olanı. Ama tabi şimdi o özel hayat geyiğine gireceksin. Hiç girme. Demeye çalıştığım net. Herkesin istediği zaman herkesle sevişmesi ve sonunda evleneceğin adamın o biricik insanın da senin kafanda birisi olduğunu düşünüyorsan eh adama "sadece seviştim tabiki sende seviştin bu normal" deyip kelimelerle işi kotaracağını ve normalleştireceğini düşünmüşsen, baya bi yanlış anlamışsın yine gerçeğini. Ki daha zina dediğin kuralın var olması sadece bu anlamda insanın gerçeğine uygun olmasının yanı sıra, aynı zamanda kadını koruyan bir çok sosyal kuralı da beraberinde getirmesiyle toplumda kadını her ne olursa olsun bir erkekle aynı seviyede aynı hayat koşullarında yaşamasını sağlayacak bi kuraldır.

Öyle evlenmeden sevişmek yok diyen,bunun arkasından evlendiğin kadınla seviştin oh ne güzel ne iyi boşamakta istiyosun o zaman o kadının hayatını idame ettireceği şartları da vermek zorundasın kısmına da gider. Yine cımbızlayarak bakarsan bu zina dediğin yasağa sana sevişmeye engel olmakta ne demek ne güzel sevişiyoruz minvalinde bi yorum çıkartacaktır. Sadece bunun için yollamamış o kuralı. Onu tamamlayan birçok kuralı da barındırırıyor yanında.Yukarıda senin bu tarz düşünüşünde bile insanın gerçeğinden uzak bir algılayış olduğunu da farkettin sanırım.

A tabi bu arada aşk sevgi sadakat gibi hislerin nasıl içlerinin boşaltığını da "****buddy" kelimesine indirgendiğini yine aynı kelimelerle görmemiz mümkün günümüzde. 2 biradan sonra hoşumuza giden her kadınla 1 gece seviştikten sonra bunun normal olduğunu kelimelerle karşınızdaki yeni sevişeceğini insana bi müddet yedirebilirsiniz.O da size "tabi ya bi de zina denen dogmatik bi olgu var ahaha ne gerizekalı bunlar" tadında onaylayadabilir o minik sevişmelere giden oyununuzda. Ama işin içine sevgi aşk gibi kavramlar girdiğinde kimse ahmet'le cemil'le seda'yla olan sevişme görüntülerini izleyemez.Zira normalleştiremez pratiği öyle, kelimelerle normalleştirdiğiniz gibi. Aa Seda'mı iyi seviştik onla ya, ama mesala Jennifer vardı dehşet sevişirdi üstümden inmezdi bak bu da videomuz karıcığım diyebilen, sevişmenin normal olduğunu savunan insanlara pek denk gelemedim. Temel insan duygularına inmeden yarı yolda sevişmeye mantıklı argümanlar getirip, üzerine felsefeler giydirip çıkarınız maksimum olduğu noktada sorgulamayı kesiyorsanız orada ahlaktan ve objektif bakış açısından söz edilemez. Haliyle sizin sevişme üzerinde sunduğunuz yüksek ahlak çağdaşlık kavramlarının içine gömdüğünüz o herkesle sevişme sahneleri-kelimeleri değil- sorgulamaya devam eden insana gayet ahlaksız ve katlanılamayacak bir olgu olarak gelir.

Pratikte olmayacağımız ama herkesin çıkarı gereği süslü gördüğü kavramlarla da ZİNA'ya kaka ne yobazca demek ancak kendini kandırmak olur. Bi müddet. O videoları görene kadar diyelim bu minvalde. Gerçeğin çölü biraz acımasız gibi. Zira kelimelerle değil hissiyatlarla gerçek insan tepkilerinden oluşan bi çöl kendisi.

Biraz kendimizin ne olduğunu bilir, bilmediğimiz birçok olgunun kavramın ve sebebin olduğunu düşünüp, empati yapabilirsek her konuda. Daha gerçekçi çözümlere ulaşır, en azından fikirlerimizi o gerçeklik üzerinden insanlara sunabiliriz.Zira hangi kavram üzerine konuşuyorsanız konuşun bunun temeli insan duygularına gider.

Sadece sevişmek üzerine bi 5-10 sayfa daha yazı yazabilirim neden öyle kafamıza göre sevişmemeliyizi koymuş birileri diye. Ama şimdilik bu kadarı yeter sanırım. Sana göre, söylediğin ve olması gerektiğine inandığın ve çırpıda geçtiğin "sevişmek normaldir tabi" lafın için bu kadar yazı yazdım bak. Doğrusu da değildir belki, belki herkes dayanbiliyodur bu sevişme mevzuna, benim görünce katlanabileceğim bi olgu değil,görmezsem katlanabileceğim bi olgu. E görmeyince katlanabileceğim bi olguda da ben çok ahlaklıyım bunlar "çok normal yea" falan diyemem.

Feodal yapıyı falan bırak, kapitalizmi,komunizmi, sosyal devleti sistemleri de bırak , en temel sorun bu dünyadaki -en azından senin düşüncende olanlar açısından-, Tanrıyı kaldırırsak yerine ne koymalıyız, parayı kaldırırsak yerine nasıl bir motivasyon koymalıyız olmalı. Bunları bulabilirsen mükemmel dünyayı kurabilirsin. Şimdilik maalesef Tanrı yok demekten ve sistemleri ne olursa olsun eleştirmekten başka yapabildiğiniz ekstra bir şey yok maalesef. O da zaten kolay olanı. Her konuda hep kolay olanındayız gibi.

Ben İlluminati denen örgüt ve ya insan gruplarının olduğunu daha yeni öğrendim.Geç sayılmaz aslında daha çok gencim.:)İlluminati (ve ya adı her neyse) bence vardır ama buna çokta kafa yormamak gerekir.Allahın varlığına ve Onun bizim tek tanrımız olduğuna gönülden inananlar İlluminatiye kanmaz, onlara istediklerini vermez.Asıl önemli olan gerçekten de inanmak.Babam bize sık sık Allah kendisine ortak koşmayı asla affetmez, en büyük günahlardan biridir der.Şimdi daha iyi anlıyorum...Ve şeytanı tanrı olarak görenlere de, kendi yarattıkları putlara inanlara da, kısacası İlluminatiye kananlara hesap zamanı Allahın hiç merhamet göstermeyeceğini biliyorum...

Katy Perrynin şarkısını severdim ama anlamını, kendi dilimde çevirisini bilmiyordum.İngilizce bilmemenin zararları:o

Ben İlluminati denen örgüt ve ya insan gruplarının olduğunu daha yeni öğrendim.Geç sayılmaz aslında daha çok gencim.:)İlluminati (ve ya adı her neyse) bence vardır ama buna çokta kafa yormamak gerekir.Allahın varlığına ve Onun bizim tek tanrımız olduğuna gönülden inananlar İlluminatiye kanmaz, onlara istediklerini vermez.Asıl önemli olan gerçekten de inanmak.Babam bize sık sık Allah kendisine ortak koşmayı asla affetmez, en büyük günahlardan biridir der.Şimdi daha iyi anlıyorum...Ve şeytanı tanrı olarak görenlere de, kendi yarattıkları putlara inanlara da, kısacası İlluminatiye kananlara hesap zamanı Allahın hiç merhamet göstermeyeceğini biliyorum...

Katy Perrynin şarkısını severdim ama anlamını, kendi dilimde çevirisini bilmiyordum.İngilizce bilmemenin zararları:o

Bizzat Allah mi soylemis

Allah inancının olması illuminatiye hizmet etmeni engellemez

çünkü Allah kuranda genelde imansızlara yani ateistlere karşı konuşmuş

ama o zaman illuminati ya da masonluk diye bişey olmadığı için onlara karşı bişey yok

tabiyki şeytana uyanlardan şeytanın istediğini yapanlardan da bahsediliyo ama o ayrı mevzu bana göre

yani demem şudur ki

eğer bilinçlendirilmezse Allaha inanan bir müslüman da masonlara hizmet edebilir

ne yaparak mesela ?

marka düşkünlüğü yaparak

çok fazla tüketerek

onların starbucksına hamburgercisine giderek

amerikanın yaptığı ortadoğu fetihlerini meşru ve mantılı kabul ederek

toplumdaki ahlak bozukluğuna kayıtsız kalarak

yanlı medya kuruluşlarını takip ederek ve onların dolduruşuna gelerek

apple hıyar üretse bir avuç tuz alıp koşarak

onlara hizmet eden bir sürü müslüman var türkiyede

şimdilik aklıma bunlar geldi ama daha da farklı yollardan da yardım ediyo olabiliriz onlara

yukarıda yazdıklarımdan sadece bir tanesi yapıyorum

toplumdaki ahlak bozukluğuna hatta bunun medeniyetin gereği olduğu kandırmacasına

karşı bireysel olarak yapabilecek fazla bişeyim yok

ama diğer maddelerdekileri yapmıyorum en azından

ama o zaman illuminati ya da masonluk diye bişey olmadığı için onlara karşı bişey yok

tabiyki şeytana uyanlardan şeytanın istediğini yapanlardan da bahsediliyo ama o ayrı mevzu bana göre

yani demem şudur ki

eğer bilinçlendirilmezse Allaha inanan bir müslüman da masonlara hizmet edebilir

ne yaparak mesela ?

marka düşkünlüğü yaparak

çok fazla tüketerek

şimdilik aklıma bunlar geldi ama daha da farklı yollardan da yardım ediyo olabiliriz onlara

toplumdaki ahlak bozukluğuna hatta bunun medeniyetin gereği olduğu kandırmacasına

Katılıyorum.Malesef bilinçlendirilmeyen, Allaha inanan insanlar farkında olmadan ya da karşı koyamayarak onlara hizmet edebiliyor.Ama ben daha kötüsünden bahsettim.Şeytanı tanrı olarak gören, onlara bilinçli şekilde hizmet eden insanları kastetdim.

Fazla bir şey yazmama gerek yok zaten bu konudan anladıklarım bu kadar.:)

[video=youtube;j5-yKhDd64s]https://www.youtube.com/watch?v=j5-yKhDd64s&ob=av2e[/video]

Şu şarkıda eminem illuminatiye bayağı sağlam giydiriyor.

[video=youtube;B9rfhMP36lc]https://www.youtube.com/watch?v=B9rfhMP36lc[/video]

Burda da sözleri var.

Biz ne kadar İlluminati'ye istediklerini vermesek de onlar istediklerini alıyorlar. Adamlar subliminal mesajlarla bizi ister istemez kendi inançlarına, pisliklerine alet ediyorlar. Eskiden ben de inanmazdım bazı şarkıların geriye sarılırken dinlendiğinde şeytan'a tapmaktan vs. bahsettiklerini, ancak İlluminati hakkında bilgi edindikten sonra bunlara inanmamak elde değil. Adamlar çok akıllı oynuyorlar. Eskiden İlluminati hakkında konuşanlar olduğunda "Adamlar gizli bir organizasyon kuruyor, ne hikmetse lise öğrencisi sen, bu gizli şeyi biliyorsun. Bırak Allah'ını seversen" gibi şeyler diyordum. Ama gel gör ki adamlar bizim bunu düşünmemizi istiyorlar. İlluminati'ye inanmayanların da dedikleri şey bu işte. Gizliler madem, neden sen biliyorsun, ve neden açıktan açığa piramit+göz'ü gösteriyorlar?.. Adamlar akıllıca bir oyun oynuyorlar. İnsanların böyle bi organizasyonun olduğuna inanması ve inanmaması, her ikisi de işlerine geliyor.

Ayrıca, İngilizce bilmek yetmiyor. İnsanların çoğu oradaki mesajları anlayamıyor. Britney Spears "I am a slave for you (senin kölenim)" derken, burada neyi kastettiğini ancak araştıranlar bilebilir. Bu sözde de olduğu gibi İlluminati biz istemesek de beynimize bu bilgiyi subliminal olarak sokuyor, ve bu bizim beynimizde yer ediyor. Bilinçaltımızda istemesek de bu tip şeylere inanabiliyoruz. Yapmamız gereken İlluminati hakkında iyi bir bilgiye sahip olmak ve onların nerde ne yaptıklarını anlamaya çalışmak bence. Bu şekilde en azından kendimizi biraz olsun koruyabiliriz. Hiç bilmemekten daha iyidir bunları bilmek.

images

Halkla ilişkiler ya da iletişim okuyan,bu alanların tarihçesini bilir. Bildiğiniz üzere Halkla ilişkilerin en büyük vasıflarından biri, hedef kitleyi etkilemek,markayı kitleye kabul ettirip saygın bir işletme haline getirme çabasıdır. Yani doğrudan olarak geniş kitleler hakkında derin bir etkileme çabası ihtiyacından doğmuştur. Bu yalnızca masumca bir firmayı pazarlama amacıyla da olabilir,yazıda bahsedildiği gibi derin amaçlar ile de kullanılabilir. Ben Lise2de meslek öğretimi kapsamında Halkla ilişkilerin tarihi anlatıldığı vakit doğal olarak Rockefeller/İlluminati gibi detayların şuurunda değildim. Fakat kitaplar makaleler okudukça, tarihçede bahsi geçen isimlerin hiçte anlatıldığı kadar masum olmadığını farkettim.

Milli Eğitimin mesleki tarihçe modüllerinde Üniversite öğretilerinde geçen masumane(!) bir tarihçe. Rockefeller ailesi meşhurdur bildiğiniz üzere özellikle bir 100 yıl önce büyük bir güce sahiplerdi. Halkla İlişkiler kavramsal olarak ortaya çıkmadan önce hedef kitleyi kontrol üzerine kurulu bir iletişim amacında kullanılıyordu. O vakit John Rockefeller'in danışmanı olarak Iyv Lee işe alınmıştır. Iyv Lee Halkla ilişkilerin kurucusu olarak bilinir. Üniversite ve Lise mesleki modülden aynı şekilde alıntılıyorum;

"Büyük kapitalist John d. Rockefeller'in kişisel danışmanlığına getirilen Iyv Lee, 1914 yılında grevler sırasında Coloroda'ki bütün gazetelere tam sayfa kaplayan ilanlar vererek(ilk ilan örnekleri) işyerinin görüşünü halka açıklamak için büyük bir kampanya yürütmüştür. Lee, Rockefeller hakkında (kapitalist,para babası) imajını "çocuklara onar sent,hayır kurumlarına milyonlar veren iyi kalpli bir ihtiyar " imajını yaratmış ve işletmenin satışlarının patladığını tarihin önüne sermiştir"

Ayrıca aynı modülde,

"Hilişkiler deyimini ilk 1807 yılında Amerika Birleşik Devletleri başkanı Thomas Jefferson tarafından ortaya atıldığını ve bu kişinin kişisel propagandasını halka çok iyi imajla yaydığı başka bir örnektir"

Meşhur Thomas Jefferson'un ne mal olduğunu bilmeyen yoktur heralde.

Yazı gayet masumane Halkla ilişkiler ne ki, eee ne var bundaa? diyenler elbetteki olacak, ama;özet geçecek olursam, hedef kitlemeyi etkileme faaliyetlerinin şirketler ve işletmeler nezdinde yaratan,kuran,geliştiren bu illuminatici çevredir. Günümüzde subliminal mesajıda aynı amaçla kullanan bunlar, kliplerle filmlerle empoze edenler bunlar. Reklamcılığın kara yüzünü yaratan da bunlar. Sadece "Meb"den verdiğim bu örnek bile, bu soysuzların propaganda işlerini ne denli yürüttüğünün örneğini gösterir.

[video=youtube;j5-yKhDd64s]https://www.youtube.com/watch?v=j5-yKhDd64s&ob=av2e[/video]

Şu şarkıda eminem illuminatiye bayağı sağlam giydiriyor.

[video=youtube;B9rfhMP36lc]https://www.youtube.com/watch?v=B9rfhMP36lc[/video]

Burda da sözleri var.

Araştırmalarıma göre Eminem'in başı büyük belada ve bu şarkıyla isyan etmiş adeta..

Helal olsun dedim delikanlı çocukmuş :D

yani demem şudur ki

ne yaparak mesela ?

marka düşkünlüğü yaparak

çok fazla tüketerek

Toplumumuza hep böyle duyarlı insanlar lazım ve bunları yaymak da bizim görevimiz.. Ben de bahsettiğin karşı duruşların çoğunu yapmakla beraber, 10-15 sene önce izlediğim Titanic filminden sonra hiç bir yabancı film izlemedim, izlemem de.. Bu hepsini zan altında bırakmasın, bana çok faydası dokunabilecek bir çok filmi es geçmişimdir belki de.. Ama bana şu "50 kiloluk etin içinde 1 gram domuz eti var ama geriye kalan 49 kilo 999 gram sığır eti" deseler ben o ete dokunmam, harama bulaşabilirim diye. Yabancı filim izlemememdeki mantık da bu. Ya aklımı çelecek, bilinç altıma hitap edecek, bana acabalar yükleyecek mesajlar o filmde gizliyse diye düşünürüm.. Koyunu her daim çitlerden uzak tutacaksın ki kurtun kapma ihtimalini en aza düşüresin...

Geri
Üst Alt