İmparator, Şaş, Mancini ve Vizyon

Yerli transferinde zaten sorun yonetim degildi ki. Bunu gidince soylemistik hoca. Bu donem kanitlanmis oldu. Her zaman dedim, sen istedin diye Bruma'ya 12 veren baskan, gidip istedigin Koray'i filan almazmi istesen. Neymis almazmis. Gorduk aliyor mu almiyor mu

Yani rahat rahat alınabilirdi

Gökhan Zan mükemmel bir karakter ama

Ne zaman sakatlanacağı belirsiz bir futbolcumuz

Yani insan nasıl 3-4 takviye istemez

Terim'in bam bam bam dan başka bir taktiği olmadığı ve tek özelliğinin takıma çok iyi gaz vermek olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz sanırım. Müthiş egosu ve inanılmaz inadı ile takımı son sezon sabote etti. Sırf "Terim haklı, Başkan haksız" dedittirmek için elinden geleni ardına koymadı. Herkes layığını bulurmuş. Oda layık olduğu yerde, Türk futbolunun ve Galatasaray'ımızın en büyük düşmanı tüpçünün kucağında.

Burak Hamit falan hep bunlar yüzünden. Çok tatlı yazmışım +rep veriyorum kendime. Terimciler okusunda bizi aydınlatsın

Mancini'nin yerli ve yabancı transferleriyle ilgili güncel bir yorum yapmak gerekmez ki Fatih Hoca'yı o kadar eleştirdikten sonra?

Ki ilk senesinde kusursuza yakın bir transfer politikası ve takım planlaması vardı.

Engin-Necati-Selçuk-Melo-Muslera-Elmander-Ujfalusi bu adamlardan %200 verim aldı neden yazmıyorsunuz? Semih'le Emre takıma katıldı.

Bunları hiç yazmadan Yiğit-Sercan-Riera deniliyor. 10 tane adam almışsın 2 tane alt yapıdan monte etmişsin hepsi tutacak diye bir kaide yok.Ki Riera ikinci senesinde katkı verdi zaten. Umut'la Burak'ın ilk geldikleri sezon bize maliyeti 5.5 milyon euro( Umut kiralık). Beğen ya da beğenme bu iki adam o sezon 47 tane gol atmış. Yazıyla kırk yedi. Başarısız transfer dersen art niyet ararım. Sonra daha iyisini niye almadın diye eleştirirsin ama f/p olarak eleştirilebilecek hiç bir yönleri yok ki burak sadece c.l. de attığı gollerle bonservisini çıkarttı zaten.

Hamit deniyor şimdi eleştirenlerin %90'ı bize imza atmadan önce fenerle anlaştı haberleri çıktığında ağlıyordu.

Yanlışları da oldu tutmayanlar da olacaktır tabii. Zarara da uğratmış olabilir. Ama madem Mancini ve vizyon denmiş onunkileri de yazalım f/p potansiyel vs her şeyiyle karşılaştıralım. Başarıya hiç girmiyorum artık insanların kriteri o değil çünkü iki gaz verince şampiyon oluyoruz nasıl olsa.

Vizyon tarafından Terim'e laf atılmaya çalışılıyor da enteresandır en büyük uluslararası başarılarda hep vardır.İtalya'da Milan'ın başına geçmek "gaz verme" ile olmaz...Hani biz biliyoruz ya herşeyi,kimse hiçbirşey bilmiyor. Divan kurulu toplantısında "Bizim rakibimiz Fenerbahçe veya Beşiktaş olmamalı, Real Madrid olmalı" demiştir(şimdi biri çıkar 6-1'lik maçı hatırlatır asıl vizyonist/anlatılmak istenen düşünceye balta atarak)...Vizyon düşünce midir, yoksa gerçekleştirmek mi önce buna karar verelim..

Marka taraftarlığı var bizde...Ya da egolar o kadar şişmiş ki devamlı "ego"ya atıf yapılıyor...Eleştirin ama abartmayın bence. Yapılan şeyler çocukçaydı ve 1 senemize maloldu nitekim.

Mancini'nin yerli ve yabancı transferleriyle ilgili güncel bir yorum yapmak gerekmez ki Fatih Hoca'yı o kadar eleştirdikten sonra?

Ki ilk senesinde kusursuza yakın bir transfer politikası ve takım planlaması vardı.

Engin-Necati-Selçuk-Melo-Muslera-Elmander-Ujfalusi bu adamlardan %200 verim aldı neden yazmıyorsunuz? Semih'le Emre takıma katıldı.

Bunları hiç yazmadan Yiğit-Sercan-Riera deniliyor. 10 tane adam almışsın 2 tane alt yapıdan monte etmişsin hepsi tutacak diye bir kaide yok.Ki Riera ikinci senesinde katkı verdi zaten. Umut'la Burak'ın ilk geldikleri sezon bize maliyeti 5.5 milyon euro( Umut kiralık). Beğen ya da beğenme bu iki adam o sezon 47 tane gol atmış. Yazıyla kırk yedi. Başarısız transfer dersen art niyet ararım. Sonra daha iyisini niye almadın diye eleştirirsin ama f/p olarak eleştirilebilecek hiç bir yönleri yok ki burak sadece c.l. de attığı gollerle bonservisini çıkarttı zaten.

Hamit deniyor şimdi eleştirenlerin %90'ı bize imza atmadan önce fenerle anlaştı haberleri çıktığında ağlıyordu.

Yanlışları da oldu tutmayanlar da olacaktır tabii. Zarara da uğratmış olabilir. Ama madem Mancini ve vizyon denmiş onunkileri de yazalım f/p potansiyel vs her şeyiyle karşılaştıralım. Başarıya hiç girmiyorum artık insanların kriteri o değil çünkü iki gaz verince şampiyon oluyoruz nasıl olsa.

ozaman anlat Emre nerde, Furkan Nerde ? Takimda tuttugu cöplük oyuncular Aykut, Aydin, Ufuk filan nerde

Oynatmicaksn diye neye aliyorsun, toplamis da gencler den a takima kadar yardimcilarini eski bi ise yaramaz adamlari, sonra da alt yapi neden b.tkan bahsediyoruz.

Fatih Terim in o aldirdigi adamlara yaptigi belki vefa filan dir, ama Galatasaray a yapilan büyük terbiyesizlik dir. Sen onca genc oyuncularin hayatinla oynuyorsun, cünkü getirdigin o dangalak Hocalar hic bisey yapmayip o oyuncularin gelisiminden ediyor.

Çabuk gaza geliyoruz.Mancini geldi, iki maç kazandı, iki güzel açıklama yaptı; "adamsın, kralsın, uzun seneler bizle kal" diyenden geçilmedi buralarda.Mancini ile yollar ayrıldığında ise, üzülen tek bir kişi bile yoktu.E bu kadar kolaymış demek ki fikirlerimizin değişmesi.

O yüzden bir şey hakkında konuşurken mantıkla, sakinlikle hareket etmek gerek.Mesela Terim olayında forumun ezici çoğunluğu Terim'e saldırıyor diye ben de iki sallayayım demek insana sadece layk kazandırır.Gün gelir devran döner, fikirler yine 180 derece değişir, değişecek de.Bir daha kapıdan içeri girmemeli dediğiniz Terim belki de bizleri yeniden sevindirecek.Hayat bu, bugün kral ilan ettiklerimizin arkasından teneke bağlamayı çok çok iyi biliriz biz.Dönün bakın geçmişe.

Çoğu düşüncelerin değişmesine rağmen Terimin İnsanlığını 1 dakika olsun özlemem.

Ana bacı sövdüğü kişilerin kardeşi oldu adam.Ha Galatasaray kulubune kazandırdıklarıyla kesinlikle efsanedir .

Ben Terim'in bir daha Galatasaray ile ilgili herhangibir görev alabileceğini düşünmüyorum ,

Başkan ve yönetimlerin isimlerinden bağımsız olarak yazıyorum bunu ,

ve sportif açıdan da değil , Terim'in sportif açıdan yaptığı hatalar bu klüpte görev almasına engel değil , isterse küme düşürsün yinede bir gün gelir yollar birleşir.

Çabuk gaza geliyoruz.Mancini geldi, iki maç kazandı, iki güzel açıklama yaptı; "adamsın, kralsın, uzun seneler bizle kal" diyenden geçilmedi buralarda.Mancini ile yollar ayrıldığında ise, üzülen tek bir kişi bile yoktu.E bu kadar kolaymış demek ki fikirlerimizin değişmesi.

O yüzden bir şey hakkında konuşurken mantıkla, sakinlikle hareket etmek gerek.Mesela Terim olayında forumun ezici çoğunluğu Terim'e saldırıyor diye ben de iki sallayayım demek insana sadece layk kazandırır.Gün gelir devran döner, fikirler yine 180 derece değişir, değişecek de.Bir daha kapıdan içeri girmemeli dediğiniz Terim belki de bizleri yeniden sevindirecek.Hayat bu, bugün kral ilan ettiklerimizin arkasından teneke bağlamayı çok çok iyi biliriz biz.Dönün bakın geçmişe.

Ergün haklısın da aynısı Adnan Polata da yapıldı bunların, başımızdayken efsaneydi ama baktılar rüzgar tersine döndü adam aforoz edildi hain oldu,tamam hata varsa zaten eleştiri olacak ama bazı arkadaşların eleştirileri de övgüleri de çok abartılı,şimdi de başkana zemin hazırlanıyor, Allah korusun şampiyonluk giderse görecegiz neler olacağını.

bu yazı bize terim düşmanlarının düşüncelerinin ne kadar zayıf ve rezilce olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Ergün haklısın da aynısı Adnan Polata da yapıldı bunların, başımızdayken efsaneydi ama baktılar rüzgar tersine döndü adam aforoz edildi hain oldu,tamam hata varsa zaten eleştiri olacak ama bazı arkadaşların eleştirileri de övgüleri de çok abartılı,şimdi de başkana zemin hazırlanıyor, Allah korusun şampiyon giderse görecegiz neler olacağını.

İşte bunu diyorum ya abi, Terim olayında haksız bulsam da Aysal şu an bu kulübün başkanlığına aday olacak birçok insandan daha makul bir profil ama dediğin gibi şampiyonluk giderse o da gidecek yüksek ihtimal.Kalıp savaşacak bir adam değil.Halbuki insanlar ilk iki yıl başkanı bu kadar yüceltmeseydi, yeri geldiğinde adam gibi eleştirilseydi, belki başkan da hamlelerini buna göre yapacak, iş yapan yöneticileri yanında tutacaktı.

Ek olarak Prandelli'ye de müthiş bir övgü var şu an.Hepimiz güveniyoruz ama önce bir oynattığı oyuna bakalım değil mi? Adam Prandelli'nin fotoğrafını görmesiyle başlıyor bu sezon çok iyi olacak, yıkıp geçeceğiz demeye.

arka arkaya gelen 3 4 basarısız sonucta prandellının de adı kalmaz...ıbreler dırek yonetıme doner maalesef boyle bı taraftar grubuna sahıbız..bam bam kaos futbolu yeaa dıye gezınen mancını padisah soyle boyle dıyenler kurdugumuz sıstemden mancının yada yonetımın aldıgı 20m euro kazıktanda bahsederler umarım..Galatasaray tarıhının en buyuk kırılmasını yasadık gecen sene...ard arda 4. sampıyonluk rekorumuzu belkıde yakalayıp gececekken turkıyeye ambargo koyup hedefımız sadece avrupa olacakken tekrar basa donduk...

ozaman anlat Emre nerde, Furkan Nerde ? Takimda tuttugu cöplük oyuncular Aykut, Aydin, Ufuk filan nerde

Oynatmicaksn diye neye aliyorsun, toplamis da gencler den a takima kadar yardimcilarini eski bi ise yaramaz adamlari, sonra da alt yapi neden b.tkan bahsediyoruz.

Fatih Terim in o aldirdigi adamlara yaptigi belki vefa filan dir, ama Galatasaray a yapilan büyük terbiyesizlik dir. Sen onca genc oyuncularin hayatinla oynuyorsun, cünkü getirdigin o dangalak Hocalar hic bisey yapmayip o oyuncularin gelisiminden ediyor.

Ne alakası var benim yazdıklarımla. Emre-Furkan-Aykut-Aydın-Ufuk'un toplam maliyeti hajrovic kadardır yıllık ücretlerini de koyarsan maksimum Amrabat kadar eder. Ben hangi adama ne kadar para harcamış ne kadar verim almış sezon sonunda takım nerede bitirmiş bunlara bakıyorum yani somut verilere. Ona vefa göstermiş diğerini aslında sevmiyormuş gibi magazinsel işlerle uğraşmıyorum.

Hayır Fatih Terim'in yanlış transferi yok demiyorum zaten ikinci senesinden itibaren baya zarara uğratmış da olabilir. Lakin karşısına Mancin konmuş bu yazıda herhalde onunla karşılaştırmak gerekir.

Geri
Üst Alt