Aysal, Demiroren gibi babadan paraya konmus birisi degildir. Kendisini yoktan var etmis ve bugun Avrupa'nin en zengin ve en onemli is adamlarindan birisidir. Unal Aysal hakkinda bir gram bilgisi olmadan fikir sahibi olanlar bos bos yazmayi kessin. Kendisi daha once zaten geldiginde para babasi olmak icin degil kurumsallasmayi getirmek icin gelecegini acik ve net bir bicimde belirtmistir. Reyting pesindeki cahil telegol paylancolarindan etkilenip Inan Kirac gibi bir adama sallamayin ilk once dediklerini iyi dinleyin, biraz arastirin, ve kafanizi kullanip parcalari yerlestirin.
Borges takip edenelr uzun suredir bu konuya degindigini hat da Almanya'daki modellerden bahsederek yazilar yazdigini bilir. Haldun Ustunel'de buna benzer bir model onermis ama anlasilan Adnan Polat hersey ben yaparim butun basari benimdir diyerek bunu redetmis. Inan Kirac'in Unal Aysal yonetimi icin bahsetigi de budur. Unal Aysal ve Adnan Ozturk finansal konular ile ilglilenecek Faruk Suren ise futbol'dan sorumlu olacak. Suren'e butce verilecek ve teknik direktoru ve onun icin ortami ve kadroyu o ayarlayacak. Belki baslangicta Aysal kendi cebinden para verecektir kulube ama zamanla kulup kurumsallastikca ve kendi kendine saglikli bir sekilde isledikce bunu birakacaktir.
Orta dogudaki diktatorler gibi son cirpinislari olarak millete masal anlatan Polat ve yonetimine kanmayin artik. Bu yalan dolan filmi kac kere izlemek istiyorsunuz? Artik isini bilen gercekten vizyon sahibi profesyoneller yonetecek bu kulubu (ve spesifik branslarini) ben, ben, ben diyen megolamanlar degil.