Infantino’dan Radikal Değişiklikler!

Sıkıcı olup olmaması öznel bir şey.Sen ofansif futbolu seversin ben defansif futbolu severim.Ama galibiyetin 3 olduğu yerde benim beraberlik neden 1 puan demem nesnel bir olay.Maç 3 puanlıksa berabere bitti mi neden eşit dağıtılmıyor?Adil bir sistem değil.

Adil diyemezsin de sadece eşit değil dersin zira galibiyetin çarpan etkisi illa da beraberliğin iki katı kadar olacak diye bir düzenleme yok. Kaldı ki puanlar eşit dağıtılıyor ve 1'er puan veriliyor. Evet cümleye baktığın zaman 'defansif ve ofansif futbol sevmek göreceli' ifadesi doğu kaçsa da sağduyu (common sense) diye birşey var ki kimse ligde 18 tane İBB izlemek istemez. Onların yerine geçen seneki Bursaspor daha fazla izlenir. Hem savunmayı hem hücumu güzel yapanlar ise en çok izlenir. Anak sen galibiyeti iki puana indirdiğinde 0-0 biten maç sayısında patlamak olur. Golün azalması futbolun bitmesi demek. Formula 1'de 100 hız sınırı koymak gibi birşey olur bu.

Adil diyemezsin de sadece eşit değil dersin zira galibiyetin çarpan etkisi illa da beraberliğin iki katı kadar olacak diye bir düzenleme yok. Kaldı ki puanlar eşit dağıtılıyor ve 1'er puan veriliyor. Evet cümleye baktığın zaman 'defansif ve ofansif futbol sevmek göreceli' ifadesi doğu kaçsa da sağduyu (common sense) diye birşey var ki kimse ligde 18 tane İBB izlemek istemez. Onların yerine geçen seneki Bursaspor daha fazla izlenir. Hem savunmayı hem hücumu güzel yapanlar ise en çok izlenir. Anak sen galibiyeti iki puana indirdiğinde 0-0 biten maç sayısında patlamak olur. Golün azalması futbolun bitmesi demek. Formula 1'de 100 hız sınırı koymak gibi birşey olur bu.

Eşit dağıtılmıyor dediğim 1.5-1.5 değil de 1-1 paylaştırılıyor.Hadi puan tablosunda buçuklu puan pek görülen bir şey değil,o zaman 2 puanlı sisteme yeniden geçilsin dedim ben de.

Dediğin sosyolojik açıdan doğru olsa da tekrar ettiğim gibi,adil bir sistem değil.Play-off neden kaldırıldı,heyecanlı güzel falan ama adil bir sistem değil.Birebir aynı olmasa da çok yakın bir örnek bu durum ile ilgili.

Geri
Üst Alt