İngilizce Dışında Hangi Yabancı Dili Önerirsiniz?

Ben de Turizm İşletmeciliği mezunuyum. Bir heves ettim Rusça öğreneyim diye sonra tövbe ettim. Kelimeleri bu kadar ahenksiz, okunuşu bu kadar garip bir dil daha var mıdır bilmiyorum. Bir de istisnalar dili derler Rusça'ya. Yani her kuralın yüzlerce istisnası var. Aklıma geldikçe sıyırıyorum.

Etrafında bazı tipler görürsün Antalya'da birkaç ay çalışıp Rusça bildiğini iddia eden. Hiçbir b.k bildikleri de yoktur bakma onlara. Öyle birkaç ayda hakim olunabilecek bir dil değil.

Rusça'yla Almanca eğer konuşabileceğin birileri yoksa çok zor. Sürekli etrafında o dilleri konuşan birileri olmalı ki öğrenebilesin. Gerçi her dil için geçerli bu ama ben ikisini de denediğim için söylüyorum.

Çince'nin zor olduğunu zaten herkes biliyor ama öyle bir dilmiş ki burada 4 yıl Çince görüp oraya giden birisi afallıyormuş. Çünkü herkesin telaffuzu farklıymış (nasıl oluyorsa artık).

Bir şansım olsa İspanyolca öğrenmeyi çok isterdim şahsen. Ama tabi onu nerede kullanabilirsin o önemli. Dünyada en çok konuşulan 3 dilden birisi ama Türkiye'de işine yarar mı bilmiyorum.

Iş karyer icin Almanca ondan sonra Ispanyolca.

Kültür Müzik vs...icin fransızca

Zorluk dereceler(1. en zor):

1. Almanca
2. Fransızca
3. Ispanyolca

Haa almanca ve inglisce cogu kelime benziyor birbirine uzakdan

Made - machen
Appel - apfel
Sleep- schlafen
Going-gehen
Radio-radio
Bus-bus

Almanca yı öneriyim
Niye ?
Almanca bilince cok faydalanırsın.
Almanca siteler filmler gazeterler...cok var.
Ve TR-Almanya is yakınlığı var.
Haa Göthe..schiller... marx gibileri orjinal dilinde okuyabilirsiniz. ...

Fransiza bana hic keyif vermedi mesela...

* LG G2 Tapatalk *

Son düzenleme:
Ben şimdi İtalyanca bakıyorum. :D
Ama daha çok meraktan, işe yarama açısından İspanyolca olabilir.

Rusça ve ileride Çince cok onemli hale gelecek. Hele ki turizm sektorundeysen, sektordeki bir tartisma konusunun, gunden gune eline daha fazla para gecen Çinlilerin yurt dsi seyahetlere baslarsa onlari nasil cekecegimiz oldugunu bilirsin. Tabii bu ne olursa olsun riskli bir yatirim olur. Ote yandan Ruslarla ne ticari ne sosyal iliskimiz bitmez. Her zaman is gorur.

SM-P602 cihazımdan gönderildi

Ha soyle birşey var. Her ne kadar Türkiyede Avrupa dilleri hele ki turizmde çok iş yapmıyor da olsa, ortalık almanca, flemenkce biliyorum diye gezip uç cümle arka arkaya kuramayanlarla dolu. Gerçekten iyi öğrendikten sonra her dili kullanicak yer vardır. Ama gerçekten öğrenmekten bahsediyorum.

-Tapatalk-

Beyler İngilizceye ek olarak hangi dili önerirsiniz. aslında Rusça veya Çince iyi gibi ama onlardaki alfabe ve teleffuz sıkıntısı baya yorar gibi geliyor insana . altentif olarak hangi diller öğrenmesi daha kolaydır ?
rusca zorlamaz sandığın kadar.fakat çinceden vazgeç öğrenme şansın sıfır belki çind yaşıyor olsaydın 3 5 yılda bikaç bişey anca..

Son düzenleme:
Portekizce veya İspanyolca birbirine yakınlar zaten 1 tanesi ile diğerini anladığın söyleniyor çok fazla ülke bu dilleri kullanıyor. Ticaret içinse Rusça ve Çince derim.

Turizm sektörindeyim aga. İstanbuldayım ama eğer rusça öğrenebilirsem antalya felan düşünüyorumda çok zor gerçekten o dil. çince sadece iş hayatında geçerli olur gibi geliyor bana. ben daha çok insanı ilişkiler olarak ele alıyorum bu dil konusunu. Şuan en mantıklısı ispanyolca geliyor sanki
Aga bence Rusça ogren.Alfabeyi kafaya takma çok basit.

cingıl bels

Geri
Üst Alt