İnsan evrimine ait yeni bir türün fosili bulundu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: İnsan evrimine ait yeni bir türün fosili bulundu

Forumun bilgili kişilerinden böyle sohbet konusu açmasını talep ediyorum.Mesela Nihat hatipoğlu gibi otursun,bizde soru soralım sohbet edelim:D

Ya ispatı , kanıtı olmayan bir şeye inanmak sencede saçma değil mi ??

Zaten kanıtı, ispatı olmayan bir şeye inanırsın.

2+2=4

Yukarıdaki işleme inansanda, inanmasanda sonuç değişmez. O işlemin sonucu kesindir, ispatlanmıştır, dörttür. Senin inanmaman bir şeyi değiştirmez.

Bunlar bir teoridir. Ve şahsi adıma, inanmaktan çok kafa yorup türlü türlü yollar, kendimce teoriler üretirim.

Ben evrimden kastetmedim.Neyse din konusuna kayacak cevap verirsem.Ortam bozulmasın

Yok hacı din mevzusu değil konu. Senin mesajına esprütiel bir cevap vermek istedim ama olmadı sanırım. Neyse forza Zeki Müren diyelim. Muhabbetiniz çok güzel. Ailece severek izledik. Teşekkürler arkadaşlar kusurumuz varsa affola ;)

Nasıl bir evrim ki bu sonucunda çıkan yeni türün (insan) düşünmesini, mantığını kullanmasını, konuşmasını kısacası beynini kullanmasını sağlıyor ? Evrim sürecinde fiziksel anlamda değişimler olabilir, fakat bunun sonucunda ''beyin'' denen mekanizmanın ortaya çıkması söz konusu olamayacağı gibi insanın başka bir türün başkalışımı sonucu ortaya çıkması da söz konusu değildir;

50- Kâf sûresi

15. İlk yaratmada âcizlik mi gösterdik ki (yeniden yaratamayalım)? doğrusu onlar, yeniden yaratılış

konusunda şüphe içindedirler.

16. Andolsun, insanı biz yarattık ve nefsinin ona verdiği vesveseyi de biz biliriz. çünkü biz, ona şah

damarından daha yakınız.

Ya ispatı , kanıtı olmayan bir şeye inanmak sencede saçma değil mi ??

2+2=4

Yukarıdaki işleme inansanda, inanmasanda sonuç değişmez. O işlemin sonucu kesindir, ispatlanmıştır, dörttür. Senin inanmaman bir şeyi değiştirmez.

Bunlar bir teoridir. Ve şahsi adıma, inanmaktan çok kafa yorup türlü türlü yollar, kendimce teoriler üretirim...

Evrim teorisi adı üstünde bir teoridir. Kanıtın, ispatın olduğu yerde teori olmaz.

Dinde bir teoridir. Ancak elbette darwinizimden çok farklıdır.

Darwinizimden yola çıkarak başka bir teori üretebilirsiniz. Ama Kuran-ı Kerim'in üzerinden yola çıkaran başka bir dini teori üretilmez.

Bu nedenle Evrim teorisi ve Din'de, kanıt olmaz.

Din bence bir teori değildir. Din inançtır. Dini bilimsel açıdan ispatlayamazsın, zaten dinde kendisinin ispatlanmasını savunmuyor. Eğer inanıyorsan o dinin mensubusundur. Dini ispatlamaya çalışmak insanları dinden uzaklaştırır. İnançsız kılar. Felsefe gibi... Eğer sağlam felsefe yapamazsan dinden soğursun, sağlam yaparsan dinine çok bağlanırsın.

O yüzden inançlar arasına bilimin karışmasını yanlış buluyorum. Çoğu ateist, arkeolog ve bilim adamları bu yanlışa düşüyor.

Bakın gençler evrimciler burda sabahtan beri parmaklarımın anası ağladı.

Evrime inanıyorsanız şunlara bir cevap verin ya ulan burda herkesin sorusunu yanıtladık ta mezheplere bile girdik

İnsan evrimine inananlara bi kaç sorum olacak. Meraktan soruyorum sabahtan beri burda yüz tane soruya cevap verdim. Birisi de buna cevap versin

1- Faydalı mutasyon var mıdır. Var ise bunun ihtimali nedir?

2- Sudan karaya geçişte o canlı karaya nasıl ayak uydurdu. Solunum mekanizmasını suyun altında karaya göre ayarlayamayacağına göre karaya geçince nasıl ölmedi.

3- Adaptasyonların oluşması için her zaman mutasyona mı ihtiyaç vardır.

4- türlerin yok oluşu ile de ilgilenen evrim dinazorların nasıl yok olduğunu açıklıyor

Arz-ı endam ederim efendim

2+2=4

Bunlar bir teoridir. Ve şahsi adıma, inanmaktan çok kafa yorup türlü türlü yollar, kendimce teoriler üretirim...

sen öyle san :-) Bazı fizik kuralları 2 x 2 yi 3 çıkarıyor ;)

İnsan doğar,büyür ve ölür renktaş takma kafana bu kadar.:)

Büyümeden ölenlerde var. Madem bu kadar konuya girdik bunu da tartışalım. Araya kuantum, olasılık ve istatistiği de karıştırırız. Sonra da kuantumu haklı buluruz değil mi?

Din bence bir teori değildir. Din inançtır. Din'i bilimsel açıdan ispatlayamazsın, zaten dinde kendisinin ispatlanmasını savunmuyor. Eğer inanıyorsan o dinin mensubusundur. Dini ispatlamaya çalışmak insanları dinden uzaklaştırır. İnançsız kılar. Felsefe gibi... Eğer sağlam felsefe yapamazsan dinden soğursun, sağlam yaparsan dinine çok bağlanırsın.

O yüzden inançlar arasına bilimin karışmasını yanlış buluyorum. Çoğu ateist, arkeolog ve bilim adamları bu yanlışa düşüyor.

Teori zaten özünde inanç gerektirir. Tabii aralarında ki manevi derinlik çok farklı boyutlardadır. Ama örneğin, bu sene Galatasaray şampiyon olur, çünkü sebepleri bu gibi bir teori atılır ortaya ve sen bu teoriyi kendince mantıklı bulur, buna inanırsın.

Bu çok basit bir teoridir.

Kuran-ı Kerim var. Alırsın, okursun, sana öğretirler din nedir, ne gibi bir şeydir. Bana Tanrı'yı ispatlayabilir misiniz? Dersin. "Hayır yavrucuğum" derler. Dini tıpkı bir "teori" gibi algılarsın ve ister inanır ister inanmazsın.

Tıpkı Darwinizm'e inanıp, inanmadığın gibi.

Bir de bişey soracam. İnorganik maddeden organik madde üretimini ruslar denemiş ama başarısız olmuştu diye biliyorum. Başarıldı mı bu olay laborauvar ortamında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt