^hartono brothers'lara -gecmiste dunya futbolu bolumunde- detaylica deginmistim .
kendileri dolayisiyla -como- italya futbolunda en zengin/paralu kuluper listesinde tepe de idi son baktigimda .
2.sira ^rocco grubu dolayisiyla -fiorentina kulubu- .
neyse basa donersek , saglam bir rest olmus . surpriz de bulmadim basta dedigim nuans dolayisiyla .
inter'in chivu'ya gitmesi diger konusulan isimlerle( viera ) kiyas yaptigim da bi tik mantikli secim gibi gorunuyor .
chivu ve inter 'in oyunculuk dan sonraki teknik adamlik bag'ini
gecmiste inter basliklarin da vurgulamistim. ozetle, kendisi parma oncesinde *inter alt yaslarin da teknik adamlik tecrubesi olmus bir isim . iyi de sonuclar alip, potansiyellli gencleri usta yapiya sunmustu .
akabindeki *parma seruveni de fena gecmedi . oynattigi oyunu begeniyordum, donem donem bahsini de ettigim oldu. kendisinin oyun ici b plani olan bir tarzinin olmasi takdir edilesi . izledigim maclarda 3lu oynatiyordu . dolayisiyla inzaghi ile devam eden 3luyu <-> chivu gelisiyle devam ettirirler gibi . . .
chivu nun *alt yas oyunculara da sans verecegini bekliyorum.
salt inter degil, genel italya futbolu adina da olumlu olur bu tur bir *tutum .
diger yandan ,olasi handikap : buyuk takim ,yarismaci hedefler vs dolayli bu gorevi kaldiramayabilir olasiligi .
seruven kisa da gecebilir . bu baglam da takibi merak edilesi bir birliktelik olacak inter-chivu yolculugu....
bu arada , viera 4lu oynatiyordu izledigim maclarda.
kulupler dunya kupasi basliyor, inter'in oturmus bir *3lu sistem oyunu ve buna yonelik kadrosu varken , vakit kaybetmeden *ayni sistem den entegre olup bu turnuva da boy *gostermeleri *olasi . bu yonden risksiz gozukse de, ana resim ; lig de durum ne olur, buyuk muamma. (bknz, motta,pirlo,gattuso vs) .
bu kadar yazdik da, sevgili vasfi - anlasma - kesin mi ?
son olarak ;
inter'i , inzaghi denkleminde, aldiklari basarilar ve yaristiklari kulvarlardaki genel karne'lerine bakildiginda , cogu kesim kendilerinden sukseli bir hoca adayi bekliyordu . bu da anlasilir bir durum .
tum bunlar goreceli elbette .
@Aras Şimşek ,
@Onur Adıbelli ,
saygi ve selamlar.