IPTV'lere Büyük Operasyon Yapıldı

Hakkı Abukan

Parçalı Üye
Korsan IP TV yayını yapan Xtream Codes'a dünya genelinde eş zamanlı olarak baskın yapıldı. IP TV kullanıcılarının yayınları kesilmeye başladı.
Dünyadaki çoğu IP TV satıcısının kullandığı IP TV yönetim sistemi olan Xtream Codes'a İtalya, Fransa, Bulgaristan ve Hollanda başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde polis tarafından eş zamanlı olarak baskın yapıldı.
İtalyan yetkililer dün, Xtream Codes IPTV'nin kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladı. Korsanlıkla mücadele adı verilen operasyonlarda yaklaşık 22 kişinin gözaltına alındığı, 200'den fazla sunucu ve dijital ekipmanın ele geçirildiğini söyleniyor.
İtalyan yetkililer, Xtream Codes'ın sadece İtalya'da 5 milyondan fazla aktif kullanıcısının bulunduğunu ve bunun yıllık olarak yaklaşık 60 milyon euro'ya eşit olduğunu açıkladı. IP TV kullanıcılarının ceza alabileceği konuşuluyor.
Dünyadaki çoğu IP TV satıcısının kullandığı IP TV yönetim sistemi olan Xtream Codes'dan hizmet alan tüm kullanıcıların bilgileri polislerin eline geçti. Yetkililer yaklaşık 700.000 aboneliği sonlandırdıklarını söylediler.
Bazı IP TV kullanıcıları sosyal medya üzerinden yayınlarının kesildiği bilgisini paylaşmakta. Dünya genelinde 50 milyondan fazla IP TV kullanıcısının olduğu tahmin edilmekte. Konu hakkında gelişmeler olursa sizleri bilgilendireceğiz. Takipte kalın

Kaynak:Tamindir.com

İyide yayınlar engellenmedi ki. Panel engellendi. Panel farklı yayın farklı.

İstedikleri zaman nasıl bir olup yükleniyorlar şeref yoksunları

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Xtream den başka platforma geçişler başladı bile.

EF4Pk69XkAAH_ZN

IPTV ve benzeri platformlardan maç yayını yapan kuruluşlar, ortak bildiri yayınladı.

zaten kimse üstüne alınmasında ligtvye para vermek heleki su zamanda kerizliktir.

Açıklamayı ben yazmadım vallahi. Türkçeyi benim gibi tecavüz etmişler biraz :)

Ayrıca kazanıyor bazıları milyonları ama neyse. Özünde haklı oldukları yönleri olsada illegal haksız gelir kazandıkları bir konu üzerinden kendilerini haklı çıkartmak istemeleri trajikomik bir durum.

Sadece milleti düşünen kişiler olsa bu yayınları millete bedavaya yakın verirlerdi. Sadece alt yapılarını karşılayacak şekilde fiyat toplayıp ona göre senelik ücret belirlenirken ama öyle değil tabi ki.

Kendileri zengin olacak kadar yakın para kaldırıyor her sene sonra biz Robin Hooduz...yersen.

Yakın tanıdığım birisi yaşı henüz 22, ismi önemsiz.... 3 yıldır bu işi yapıyor. Çocukta ki madi güç baya sağlam açıkçası. Bugün bu işi bıraksa hayatı boyunca çalışmasına gerek olmaya bilir akılı yönetim gösterir ise mali yönden.

Ha bide ekip işi yapanlar mevcut tabiki. Onlarda çok iyi para kaldırıyor bu işten ama uzun vaadede belki milyoner olur kişi başı.

Basit hesap.

İyi bir iptv sunumu veren birisi ortalama 30 Bin üyesi mevcut.

Avrupa'da yaşayan kişilere ayrı fiyata satıyor bunlar üstelik çatalca. 70-80 Euro senelik ortalaması.

Diyelim yaklaşık bin gurbetçi üyesi mevcut, ki bu sayılar çok daha yüksek aslında.

70 € x 1000 = 70.000 bin Euro

Yaklaşık 440 Bin TL yapıyor.

Bide Türkiye'den üye olup giren miktarları ekleyin.

Diyelim 20 Bin üye Türkiye'den mevcut. Ortalama yıllık fiyat olarak 150 TL alalım.

20bin x 150 TL = 3.000.000 TL

Yurtdışı üyeleri de ekleyelim...

3.440.000 TL.

Bir senede !!!

Bide alt sınır üye sayısından hesap ettim :)

50-60 Bin üyesi olanlar mevcut piyasada.

Yapsınlar umrumda değil ki bende bir ara düşündüm ama risk faktoru yüksek olduğu için vaz geçtim açıkçası...ama milleti düşünüyoruz ayağına girmesinler. Hemen hemen hepsi kendi çıkarları için bu işi yapıyor net şekilde. Böyle İyi niyetle sizi düşünüyoruz ayaklarını yalanı arkasında kendilerini övme peşinde olan kişilere sinir oluyorum açıkçası.

İllegal iş yapıyorum... Paranın a..koyurum söylesen bir tarafın kopacak sanki.

Açıklamayı ben yazmadım vallahi. Türkçeyi benim gibi tecavüz etmişler biraz :)

Ayrıca kazanıyor bazıları milyonları ama neyse. Özünde haklı oldukları yönleri olsada illegal haksız gelir kazandıkları bir konu üzerinden kendilerini haklı çıkartmak istemeleri trajikomik bir durum.

Sadece milleti düşünen kişiler olsa bu yayınları millete bedavaya yakın verirlerdi. Sadece alt yapılarını karşılayacak şekilde fiyat toplayıp ona göre senelik ücret belirlenirken ama öyle değil tabi ki.

Kendileri zengin olacak kadar yakın para kaldırıyor her sene sonra biz Robin Hooduz...yersen.

Yakın tanıdığım birisi yaşı henüz 22, ismi önemsiz.... 3 yıldır bu işi yapıyor. Çocukta ki madi güç baya sağlam açıkçası. Bugün bu işi bıraksa hayatı boyunca çalışmasına gerek olmaya bilir akılı yönetim gösterir ise mali yönden.

Ha bide ekip işi yapanlar mevcut tabiki. Onlarda çok iyi para kaldırıyor bu işten ama uzun vaadede belki milyoner olur kişi başı.

Basit hesap.

İyi bir iptv sunumu veren birisi ortalama 30 Bin üyesi mevcut.

Avrupa'da yaşayan kişilere ayrı fiyata satıyor bunlar üstelik çatalca. 70-80 Euro senelik ortalaması.

Diyelim yaklaşık bin gurbetçi üyesi mevcut, ki bu sayılar çok daha yüksek aslında.

70 € x 1000 = 70.000 bin Euro

Yaklaşık 440 Bin TL yapıyor.

Bide Türkiye'den üye olup giren miktarları ekleyin.

Diyelim 20 Bin üye Türkiye'den mevcut. Ortalama yıllık fiyat olarak 150 TL alalım.

20bin x 150 TL = 3.000.000 TL

Yurtdışı üyeleri de ekleyelim...

3.440.000 TL.

Bir senede !!!

Bide alt sınır üye sayısından hesap ettim :)

50-60 Bin üyesi olanlar mevcut piyasada.

Yapsınlar umrumda değil ki bende bir ara düşündüm ama risk faktoru yüksek olduğu için vaz geçtim açıkçası...ama milleti düşünüyoruz ayağına girmesinler. Hemen hemen hepsi kendi çıkarları için bu işi yapıyor net şekilde. Böyle İyi niyetle sizi düşünüyoruz ayaklarını yalanı arkasında kendilerini övme peşinde olan kişilere sinir oluyorum açıkçası.

İllegal iş yapıyorum... Paranın a..koyurum söylesen bir tarafın kopacak sanki.

Yolun postu. Bir tarafı eleştirirken diğer tarafı haklı çıkarmamak gerek. Her ikisi de haksız. Bir taraf cebimizden çok fazla para alıyor; diğer taraf korsan yayınla takımımızın gelirlerini sabote ediyor.

En büyük suçlu yüksek meblağlara izin veren yozlaşmış FIFA

Geri
Üst Alt