iş hayatında çalışmaktan tiksindiren şeyler

İşinizden ne kadar memnum musunuz ?

• İşimi sevmiyorum

• Eh işte, ne iyi ne de kötü

• İşimden memnunum

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
işinin değerli görülmemesi
personelin yaptığı işin takdir edilmemesi
özel sektöre mahkumiyet
sigorta priminden asgariden patronun maliyet düşürmesi
zam konuşurken "okumanın anlamı kalmadı - durumlar kötü" tatavaları
benim işim değil diyen ekip elemanı
SGK'yı Asgariden yatıran firmalar, denetim veya özellikle şikayet (kötü ayrıldığı eski çalışanlar). Ciddi ceza yiyorlar, sonra mecbur SGK'yı tam yatırmaya başlıyorlar. Bu devirde hala buna yeltenen firmalarda tabi var, o da onların yürek yemiş olmaları.

Sömürge den baska bisey degil, modern köleyiz, Allah bu sistemi kahretsin

Sene 1997 Turizm Otelcilik Meslek Lisesi stajı için. Kamiloba (Büyükçekmece) girişinde olan 5. yıldızlı otel de staj yapıyorduk.

Mayıs ayı Otele servis, İstanbul yönünde Mecidiyeköy'den (bizim eski ASY'nin oradan), diğer yönde Silivri merkezden oluyordu. İstanbul servisi ile Mayıs ayında giderken (Cevizlibağ'dan biniyorduk) otobüs doldukça Metrobüs'ten beter hale dönüyordu.

Tabi en ön koltukta oturan personel müdürü dayı göbeği salmış otururken stajyerler yer verecek diye buyurup duruyordu.

Sonrasında bir sabah Personel Müdürü dayının olmadığı nadir sabahlardan birinde, Kumburgaz Köy durağında trafik polisleri otobüsü çevirdi. Tersinden kalkmış bir trafik polisi ağır ceza kesip otobüsü de bağladı.

Sonrasında 2 km. ileride olan otelden minibüsler geldi, işe gittik. Sonra ki günden itibaren de Mecidiyeköy dışında bir otobüs daha Avcılar'dan, bir de Büyükçekmece merkezden Minibüs ilave edildin. Ah be dayı sen ne yaptın. :asd:

Calismak basli basina tiksindirici bir sey. Koltuga uzanip butun gun mac seyretmek varken.

İş hayatında en kötü şey ayıya mecburen dayı demektir. Kendi işiniz bile olsa.

Ofis ortamı dedikodu kadar kafamı bozan bir şey yok.

Iki herif var her sabah önceki gün çocukları ne yaptı ne yaşadı onu konuşuyorlar. Çocuklarını taklit ediyorlar seslerini incilterek.

Ofise gelir gelmez kapımı kapatıyorum sabahları bu iki hıyar yüzünden.

Yol. Günlük 60 km yapıyorum minimum

Bir de çok toksik insan var yav.

Geçen önemli bir projeyi deadline bitmeden bir kaç hafta önce bitirdim patrona sundum. Patron da herkese attığı bir mail'in içinde bana özel bir parantez açıp bana teşekkür etmiş bu konuyla ilgili.

Önceki mesajımda bahsettiğim durmadan çocuğuyla ilgili konuşan herif sonra yanıma geldi ben senden daha uzun burada çalışıyorum patron daha bir defa bile bana teşekkür etmedi dedi. Ben de şakaya vurarak demek ki işini iyi yapmıyorsun dedim bozuldu gitti.

Bir de çok toksik insan var yav.

Geçen önemli bir projeyi deadline bitmeden bir kaç hafta önce bitirdim patrona sundum. Patron da herkese attığı bir mail'in içinde bana özel bir parantez açıp bana teşekkür etmiş bu konuyla ilgili.

Önceki mesajımda bahsettiğim durmadan çocuğuyla ilgili konuşan herif sonra yanıma geldi ben senden daha uzun burada çalışıyorum patron daha bir defa bile bana teşekkür etmedi dedi. Ben de şakaya vurarak demek ki işini iyi yapmıyorsun dedim bozuldu gitti.
O arkadası o kadar iyi anliyorum kii. Kıdem olarak senden önce kayıt oldu ama gel gelelim sen likeları toplarken biz izlemekle yetiniyoruz.

Herkese tavsiyem, maaşlı çalıştığınız işinizin yanında gelir elde ettiğiniz mutlaka 2. Bir işiniz olmalı. Bunu hobi olarak kar amacı gütmeden görebilirsiniz. Tek ricam 2. İşte ısrar edin. İnanarak severek 2. İşinize de mutlaka zaman ayırın. Severek yaptığınız da uykunuzdan ya da diğer özel hayata dair faaliyetlerden kıssanız bile bu sizi rahatsız etmeyecektir. Peki 2. İşi nasıl bulabilirsiniz ? Kendinizi ve güçlü kaslarınızı çok iyi bilmeli ve tanımalısınız. Dipnot bu korkularınızdan biri de olabilir çünkü korkularımız en ciddi gelişim kaydedebileceğimiz alanlardır. Bu yolculuk boynuzun kulağı geçtiği, sizi kendi işinizin patronu yapacak yaşamaya değer bir değişime dönüşecektir. Her şey sizde bitiyor. Asker olursanız emir altında bir ömür geçirir ne uzar ne kısalırsınız. Son olarak sosyal medyanın gücünü mutlaka es geçmeyin. Vitrini süslerseniz mağazanız dolacaktır. Kendinize güvenin, hiç birimiz buraya kalabalık yapmak için gönderilmedik. Farkının farkına varanlar, fark yaratıyor. Umarım bu yazdıklarım birilerinin hayatına ilham olur, vesile olmaktan kıvanç duyarım.

“Dünyada iki tür insan vardır dostum; boynunda ip olanlar ve o ipi kesenler.”

The Good, the Bad and the Ugly
(Sergio Leone, 1966)

Geri
Üst Alt