İş Kurma Fikrime, Kimi Ortak Seçmeliyim?

İş Kurma Fikrime, Kimi Ortak Seçmeliyim ?

• Kullanılan toplam oy
    17

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Tek Yumruk
Arkadaşlar iş yerimden ayrıldığım için uzun zamandır kendi işimi kurmak adına fikirler arıyordum. Tazminatım, elimdeki birikmişimi ve evimi de satarak bir aklımdaki catering işi için sermaye oluşturdum.

Fikrimi aileme açıkladığımda ortaklık ile projeyi güçlendirebileceğim fikrini verdiler. Annem ve baba seneler evvel ben doğduktan sonra ayrılıp, kendi hayatlarını kurdukları için zor bir tercihle karşı karşıyayım.

Annemin ve Babamın yeni evliliklerinden olan kardeşlerim bu işe ortak olmak için adeta birbirleriyle yarışır hale geldiler. Olayın daha iyi anlaşılması için aşağıdaki aile kronolojisini oluşturdum.

1759611989029.webp
avatarım köpek olduğu için mizahsen olması için onlarada köpek fotoğrafları koydum.. sizce bu ortaklığa Sami ile mi yoksa Vasfi ile girmeliyim ? İkisinin de eksi ve artı yanlarını aşağıda ayrıca yazıyorum..

1759612049987.webp
Pozitif yanları: Ustalığı ve esnaflık bilgisi var, ticarette bulunmuş çalışkan bir adam.
Negatif yanları: Sermayesi kısıtlı, fazla kurnaz olduğu için beni dolandırma ihtimali var.

1759612113434.webp
Pozitif yanları: Hayalperest birisi, yüklü sermaye yatırabilir, Elit takılan çevresi var.
Negatif yanları: Ticari bir tecrübesi yok, Yumuşak yüzlü ve hayır demeyi bilmiyor.

Dürüst olmak gerekirse kardeşim olmasına rağmen tip olarak, karakter olarak ikisi de bana benzemiyor. Duygusal olarak tam olarak bir bağ kuramadığım içinde bir türlü karar veremiyorum.

Vasfi’yi ortak olarak alırsan, şirketimizin reklamı adına digital platforma şirketimizin belgeselini çektiriyorum deyip istediğin parayı kendisinden alabilirsin zira Vasfi digital platform lafını duyduğu anda para vermekten imtina etmez.

Tecrübeyle sabittir ki it it'i ısırır (Teşbihte hata olmaz) ! Bu mevzuda hangisini tercih edersen et diğeri tarafından yoğun tacizlerine maruz kalacaksın. Özetle ortaksız kal olmuyorsa X birisini tercih et, hem yeni heyecanlar yaşamış olursun.

X kişisi

at kafası.webp

ben ortak olurum fakat eksiklerim var:

1. Sermayem yok
2. Ticaret bilmem
3. Daha önce çok iş batırdım
4. Alkol ve kumar düşkünlüğüm var

Bunları göz ardı edebilirsen ortaklığa talibim

Sami çalışma ortamında güzel kizlar ister. Vasfi, için odasına PlayStation5 , netflix ve feramuz dan korunmasını saglarsan Max verim alirsin.

Geri
Üst Alt