İşe Girişteki İstenen Belgeler Hk.

Mustafa Akan

Parçalı Üye
Arkadaşlar fabrikada işe başlayacağım fakat benden istenen belgelerin birkaçını anlayamadım.

1- Askerlik Belgesi Fotokopisi ( Ben askerliğimi yaptım nedir bu belge ? )

2- Çalışma Belgesi ( Bu nedir çözemedim )

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Askerlik durum belgesi alman gerekli diye biliyorum bagli olduğun yerin askerlik şubesinden askerlik yapmıştır diye ama ötekini bilmiyorum.

e devlet üzerinden askerlik durum belgesi alınabiliyor.İşini görür herhalde.
Çalışma belgesi hakkında bilgim yok.

Biri askeri şubelerden diğeri de büyük ihtimal sgk dan alınıyordur..

O çalışma belgesinin içinde akciğer röntgeni kan grubun falan istemiyor mu ? Aga

Bundan önce başka bir yerde çalıştıysan, oradan ayrılırken o şirket sana ''Çalışma Belgesi'' vermek zorunda. Nasıl ayrıldığının hiç önemi yok, yani ister şirket kararıyla ister kendi kararınla ayrılmış ol, o belgeyi alırsın. Daha önce çalışmadıysan, böyle bir belgeye gerek yok zaten.

Askerlik belgesini ise şubeden alırsın veya şirket kabul ederse terhis kağıdının fotokopisini verirsin.

Çalışma belgesi şu üçünden biridir:

1) Çalışmaya engel herhangi bir probleminin olmadığını gösteren sağlık raporu (buna direk sağlık raporu deniliyor gerçi).
2) SGK belgesi.
3) Çalışılan en son yerden çalıştığınıza dair onaylı belge.

1- Askerlik Belgesi Fotokopisi ( Ben askerliğimi yaptım nedir bu belge ? )

Bağlı olduğun askerlik şubesinden askerlik durum belgesi alacaksın, askerlik yaptığını gösteren bir belge
2- Çalışma Belgesi ( Bu nedir çözemedim )
Bunu bende duymadım ama Fabrika'da bir araç, makine vs kullanacaksan bunu kullanma yetki belgesi olabilir gerçi bunu ismiyle istiyorlar genelde ama.. Diğer türlü belki çalışmaya engel bir sağlık problemi olmadığını gösterir bir belge de olabilir kendilerine sorsan daha iyi olur bunu..

Calisma belgesi derken en son maas bortronu istiyorlar. Insan kaynaklari bolumunun hava olsun diye ismini degistirdigi belgedir

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Geri
Üst Alt