İSKK 15/16 YF M:1 | Barcelona 7-0 Valencia | M.S | 3 Şubat

Doğru ama takımlar ilk 11leri belli olurken Messi'yi FW olarak yaziyorlar. Kağıt üzeri orda yazıyor, oyunda ise hücum hattının her yerde oynuyor

Napcan kağıt üzerindeki kadroyu. Sneijder de mesela kağıt üzerinde 10 numara olarak başlıyor ama maç içerisinde sola kayıyor. O sezon Messi ofansif orta saha, Zlatan - Henry çift forvet olabilirdi. Bugün işte özellikle o sezonun ŞL yarı finalindeki Inter - Barça rövanşını izledim. Inter otobüsü çektiği zaman Barça'nın ceza sahasında Pique ve Zlatan vardı. Diğerleri ceza sahasında etkisiz kalıyordu özellikle hava toplarında. Golü de Pique atmıştı o maçta. Henry - Zlatan çift forvet yapmalıydı o maç Pep.

Aslinda biz GALATASARAY lilara ,Barcelona maclarini izlemek iyi gelmeyebilir,düsünsenize messi-neymar-suarez den umut-burak-yasine gecmek sok etkisi yapip bitkisel hayata sokabilir bizi..sonra 90 dakika söveriz garibim umuta :D :D :D

Bu dedigin aslinda neredeyse her takim icin gecerli. Barcelona,Real Madrid,Münih,Dortmund, Arsenal, City bilmem ne diye uzar gider liste.

Higuain olmasa Messi son Dünya kupasını da Copa America'yı da almıştı

Messi sadece Barcelona da oynar zaten Milli takimda les gibi topcu.Tabi Barcelonada sistem oldugu icin Messiye yildiz muamelesi yapiliyor.

olabilir belki ama lewayı bayernin bırakmayacağını düşünürsek alabileceği oyuncular içinde yoktur sanırım, alabileceği derken rm,bayern hariç tabiki geriye kalan bütün takımlardan alırlar
Gerek yok zaten ya. Suarez de boru değil sonuçta :) birazcık kusur olsun artık hucum set oyunlarında ki dediğim kusurda çok üst seviyede aradığım bir incecik olay işte. Pas oyununda kötü değil sonuçta adam. İdare ediyor işte

NKFVaklınaK

Son düzenleme:
O özgürlük isteyen oyuncu işte. Tabikide oynardı ronaldo. Etkili de olurdu ama barça systemi ya ona göre farklı olurdu yada o ayak uydurması gerekirdi barça ya ki ben onun bunu yapa bilecek karakterde olduğunu düşünmüyorum. Egosu maximum derecede adamın resmen. O ego barça da yüreyemez systemlerinde.

NKFVaklınaK

Bence egosu fazlasıyla abartılıyor. Gol atmayınca bencil olduğunu inkar etmem ama genelde takım için de de oynuyor

Yanılmıyorsam geçen sezon veya 2 sezon önce Messiyle ligde assist oranı aşağı yukarı aynıydı

Napcan kağıt üzerindeki kadroyu. Sneijder de mesela kağıt üzerinde 10 numara olarak başlıyor ama maç içerisinde sola kayıyor. O sezon Messi ofansif orta saha, Zlatan - Henry çift forvet olabilirdi. Bugün işte özellikle o sezonun ŞL yarı finalindeki Inter - Barça rövanşını izledim. Inter otobüsü çektiği zaman Barça'nın ceza sahasında Pique ve Zlatan vardı. Diğerleri ceza sahasında etkisiz kalıyordu özellikle hava toplarında. Golü de Pique atmıştı o maçta. Henry - Zlatan çift forvet yapmalıydı o maç Pep.

Sistemi bozmuş olurdun

Barçanın en büyük özelliği orta sahası. Orta sahası çalışmazsa çok kolay gol yiyorlar

Bence egosu fazlasıyla abartılıyor. Gol atmayınca bencil olduğunu inkar etmem ama genelde takım için de de oynuyor

Yanılmıyorsam geçen sezon veya 2 sezon önce Messiyle ligde assist oranı aşağı yukarı aynıydı
Asist sayısını biliyorum şükrü yahu. Farklı egodan söz ediyorum ben ki yaptığı asistleride izlemek gerekir yinede

NKFVaklınaK

Messi sadece Barcelona da oynar zaten Milli takimda les gibi topcu.Tabi Barcelonada sistem oldugu icin Messiye yildiz muamelesi yapiliyor.

Messi tiki-taka'nın olduğu her sistemde oynar. Adam makine gibi. Zaten yıllardır bu oyunu oynadıkları için de alışmış. Tak-tak hallediyor. Milli takımda bir Suarez, Neymar falan olmayınca sıkıntı olabiliyor. Higuain mesela DK Finali'nde rezil oynadı, bu seneki Copa America'da bomboş 2 tane pozisyonu atamadı bir de üstüne penaltı kaçırdı ve elendiler.

[SUP][/SUP]Allah allah laflara bak :D

İtalya 90 da az çok hatırlarım maradonayı da bu messi hakaten farklı yeryüzünde kıyaslanabileceği bir oyuncu yok bence (maradona dan iyi demek değil de ondan farklı diyebiliriz) daha fazla özelliğe sahip gibi.. mesela ronaldo dan farkı takımı oynatadabiliyor sadece kendi oynamıyor herkesin görüşü farklı tabi de ondan iyisini görmeyi ömrümüz izin vermez gibi görünüyor...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Asist sayısını biliyorum şükrü yahu. Farklı egodan söz ediyorum ben ki yaptığı asistleride izlemek gerekir yinede

NKFVaklınaK

Ronaldodan ne bekliyorsun - bin kere pas yapması mı? Takım yıllardır Ronaldo etrafında organize edildi. Ronaldo'yu en iyi şeyi yapmak için aldık - şut çekmek, gol atmak. Dedigim gibi atmayınca bencil oluyor zaman zaman ama abartildigi kadar bencil değil

Barça maçı bitti beyler uyanın rüyadan. Sabri Umut Burak bizi bekliyorlar :)

Messi den daha iyisi ancak aynı özelikler ile olup daha çok koşan birisi olur galiba. Konu açılmışken. O kişide insan değil makine olma ihtimali yüksek

NKFVaklınaK

Sistemi bozmuş olurdun

Barçanın en büyük özelliği orta sahası. Orta sahası çalışmazsa çok kolay gol yiyorlar

Bazı maçlarda dedim zaten, tüm sezon öyle oynamasınlar zaten. O maçta mesela Mourinho belki de kariyerinin en iyi hocalığını yaptı. Motta daha 30. dakikada kırmızı gördü kalan dakikalarda Mou kademeli olarak 1. hat 2. diye savunma hattı çekti. O hatlar geçilince kalan oyuncular ceza sahasına yönleniyordu. Bu yüzden zar zor pozisyon buldu Barça. O maçta tiki-takayı bırakıp ilk defa doldur boşalt yapan Pep, Henry'i almadı orta sahadan top getirsin diye. Çift forvet yapmalıydı.

Bu sezona gelirsek kusursuz gidiyorlar. Sakatlık, ceza olmazsa bozmadan bu sistemde devam etmeliler.

Geri
Üst Alt