iskoçya

william wallace mezarında ters dönmüştür.. etek giyen heriflerden bağımsızlık istemesini beklemek hayaldır.

Gesendet von iPad Air mit Tapatalk

Ooo milli irade, alırım bi dal.

İngilizler iyi iş çıkardı vallaha.

Bağımsızlık meselesine vatan millet Sakarya gözüyle bakmanız saçma. Adamlar gelecek adına öngörülebilirlik sıkıntısından dolayı hayır dediler. Yoksa hemen hemen hepsi ülkesini seven insanlar. Ben olsam evet derdim o ayrı konu ama hayır dendiği için sallanacak bir durum söz konusu değil.​

Bağımsızlık meselesine vatan millet Sakarya gözüyle bakmanız saçma. Adamlar gelecek adına öngörülebilirlik sıkıntısından dolayı hayır dediler. Yoksa hemen hemen hepsi ülkesini seven insanlar. Ben olsam evet derdim o ayrı konu ama hayır dendiği için sallanacak bir durum söz konusu değil.​

Zaten şak diye bağımsız olmayacaklardı. 2016 Mart ayına kadar halen Britanya'nın parçası olacaklardı. O zaman kadar siyasi ve ekonomik meseleler görüşülüp , uzlaşılırdı. Yazık oldu. Wallace'nin kemikleri sızlıyor ..

Dünyanın playmakerı ingilteredir o ne isterse o olur adamlar hep rahatta

Cesur Yürek'in kemikleri sızlıyor.

Tapa

İskoçya başbakanı Sturgeon: "Brexit'den sonra tekrar bağımsızlık referandumu yapmayı düşünüyoruz" demiş.

Haydi inşallah.

2021'de bir kez daha bağımsızlık referandumu yapmayı planlıyorlarmış. Bu sefer "evet bağımsız ülke olalım" diyenlerin yüzdesi %58'e kadar çıkmış durumda. Yani İskoçya büyük ihtimalle Birleşik Krallık'tan ayrılacak. Aslında ülke olmayı baştan hakediyorlardı. Kendilerine ait bir dili ve kültürleri var. Ama İngiliz Emperyalizmi sayesinde bağımsız olamamışlardı. Bunun üzerine belki Galler de bağımsızlık isteyebilir. Kuzey İrlanda'nın bağımsızlık isteyeceğini ise düşünmüyorum.

Perşembe günü yapılan ve bugün sonuçlanan seçimlerde bağımsızlık yanlısı İskoç Ulusal Partisi kazandı. Başbakan Nicola Sturgeon önceliklerinin bağımsızlık referandumu değil Covid virüsü olduğunu ve referandumu yapmamızın önünde bir engel kalmadığını söyledi. En geç 2023'te bağımsızlık referandumuna gitmeyi düşündüklerini de belirtti.

Birleşik Krallık başbakanı Boris Johnson ise bu bağımsızlık referandumunun düzenlenmesine şiddetle karşı çıkıyor.

Bakalım William Wallace'nin hayalleri, mücadalesi uzun yıllar sonra amacına ulaşmış olacak mı?

1620586649849.png

ülkenin bölünmesine karşıyız
bölücü hainler

Geri
Üst Alt