İsmi Geçen Hocalardan Hangisinin Gelmesini İstersiniz ?

Galatasaray'ın büyüklüğünü anlayamamış Tudor olmasın da kim olursa olsun. Yabancı teknik direktör ile şampiyon olmak imkansız bence. O yüzden yerli olsun istiyorum. Ama diğer büyükler de yabancı ile giriyor sezona. Avcılı Trabzonspor için için kolay bir şampiyonluk olabilir eğer üç büyükler lige üç yabancı ile girerse ve Trabzonspor kadroyu büyük ölçüde korursa. Eğer Trabzonspor kadroyu koruyamazsa Anadolu'dan farklı bir şampiyon görebiliriz. Çünkü yerli olmadan şampiyonluk zor bizim ligde. Umarım yabancı teknik direktörler bir devrim yapar bunu çok istiyorum ama inanılmaz kötü bir futbol ortamı var ve anca Türk teknik direktörler bu ortamda hayatta kalabiliyor yıllardır. İnşallah Rose, Gallardo veya de Zerbi gelir ve bu berbat futbol ortamında hayatta kalırlar ve şampiyon olurlar. Ama hayatta kalamayacaklarsa Okan daha önce Başakşehir gibi bir takımla bile şampiyon olmuş bir teknik direktör. Mutlaka o gelmeli.

Okan Buruk' un hafife alındığını görüyorum. Akhisar ve Rizespor' un son derece kısıtlı kadrolarına gayet sağlam ve hatta baskın futbol oynatıyor, büyük takımlara bile nefes aldırmıyordu çoğu defa. Bizim kadronun da total kalite bakımından birkaç rakibimizden kısıtlı kalacağını düşünürsek olumlu referanstır. BŞ de zaten şampiyon oldu. Ertesi sene ise BŞ bütçede küçülmeye gittiği için yaşlı kadronun, Avrupa maçlarında direnç koysa da ligde toparlayamamasını normal karşılıyorum ki yerine gelen Aykut Kocaman ile de değişen pek bir şey olmamıştı...

Ligi, takımı, oyuncuların ne verip vermeyeceğini bilen biri lazım; Nuri' nin sonraki yıllar için opsiyon olarak kalmasını tercih ederim şimdilik...

Dökük kadro, düşük transfer bütçesiyle yeni bir Klopp bulup getirsek ne fayda?..

Son düzenleme:
Okan Buruk' un hafife alındığını görüyorum. Akhisar ve Rizespor' un son derece kısıtlı kadrolarına gayet sağlam ve hatta baskın futbol oynatıyor, büyük takımlara bile nefes aldırmıyordu çoğu defa. Bizim kadronun da total kalite bakımından birkaç rakibimizden kısıtlı kalacağını düşünürsek olumlu referanstır. BŞ de zaten şampiyon oldu. Ertesi sene ise BŞ bütçede küçülmeye gittiği için yaşlı kadronun, Avrupa maçlarında direnç koysa da ligde toparlayamamasını normal karşılıyorum ki yerine gelen Aykut Kocaman ile de değişen pek bir şey olmamıştı...

Ligi, takımı, oyuncuların ne verip vermeyeceğini bilen biri lazım; Nuri' nin sonraki yıllar için opsiyon olarak kalmasını tercih ederim şimdilik...

Dökük kadro, düşük transfer bütçesiyle yeni bir Klopp bulup getirsek ne fayda?..
Bize bir an önce ligi ve Galatasaray'i bilen bir hoca gerekiyor. Bunu sadece yerli biri karsilayabilir suan icin. Fatih Terim'le neredeyse ayni sekilde hücum etmeye calisan Torrent ile yürümeyecegi cok acik. Okan Buruk hatirladigim kadariyla Sampiyonlar Ligi'nde cok zor bir grupta iyi futbol oynatmisti. Fenerbahce ve Besiktas sezona yabanci teknik direktörle girecek, bizim burada bir adim önde baslamamiz gerekiyor. Okan Buruk bizi bekliyor.

Bize bir an önce ligi ve Galatasaray'i bilen bir hoca gerekiyor. Bunu sadece yerli biri karsilayabilir suan icin. Fatih Terim'le neredeyse ayni sekilde hücum etmeye calisan Torrent ile yürümeyecegi cok acik. Okan Buruk hatirladigim kadariyla Sampiyonlar Ligi'nde cok zor bir grupta iyi futbol oynatmisti. Fenerbahce ve Besiktas sezona yabanci teknik direktörle girecek, bizim burada bir adim önde baslamamiz gerekiyor. Okan Buruk bizi bekliyor.
''Gelmeye hazırım'' dediği için burun kıvrılıyor biraz da. Filanca kulüpte sözleşmesi devam ediyor olsa ve ''Şartlar oluşursa vs'' dese, daha kıymetli olurdu...

Elin yabancısı bin türlü düşünceyle ve yüksek maaşla ikna olacak, birkaç video ile takım hakkında kanaat sahibi olmaya çalışacak, Cenk Ergün-Mehmet Özbek vs kişilerin yönlendirmesiyle güya bir sistem takımı kuracak kısacık zaman içerisinde?!..Dediğim gibi, hadi yeni bir Klopp-Nagelsmann filan bulup getirdik; adamın değerini anlayamadan murdar etmemiz çok büyük olasılıktır...Ha, tabii umutla öptüğümüz kurbağa hiçbir zaman prens olamayacak biri belki, bunu da hesaba katmak lazım...

''Gelmeye hazırım'' dediği için burun kıvrılıyor biraz da. Filanca kulüpte sözleşmesi devam ediyor olsa ve ''Şartlar oluşursa vs'' dese, daha kıymetli olurdu...

Elin yabancısı bin türlü düşünceyle ve yüksek maaşla ikna olacak, birkaç video ile takım hakkında kanaat sahibi olmaya çalışacak, Cenk Ergün-Mehmet Özbek vs kişilerin yönlendirmesiyle güya bir sistem takımı kuracak kısacık zaman içerisinde?!..Dediğim gibi, hadi yeni bir Klopp-Nagelsmann filan bulup getirdik; adamın değerini anlayamadan murdar etmemiz çok büyük olasılıktır...Ha, tabii umutla öptüğümüz kurbağa hiçbir zaman prens olamayacak biri belki, bunu da hesaba katmak lazım...
Galatasaray'a yabanci teknik direktör gelecekse daha önce basarilar kazanmis kariyerli bir teknik direktör gelmeli. Bizim taraftar ve Fatih Terim'in bosta olmasi düsünülürse rahat vermez kamuoyu.

Söyle bizi calistiran yabanci hocalara bakarsak hep gelmeden önce basarilar kazanmis isimler göze carpiyor: (Basarili olup olmadiklarini yazmiyorum)
Mircea Lucescu
Eric Gerets
Karl-Heinz Feldkamp
Frank Rijkaard
Roberto Mancini
Cesare Prandelli
Graeme Souness
Reinhard Saftig
Jupp Derwall
Tomislav Ivic

Bize gelmeden önce kayda deger basarisi olmayanlar:
Reiner Hollmann / Bizde sampiyonluk kazandi
Jan Olde Riekerink / Bizde 2 kupa kazandi
Michael Skibbe / Bizde 1 kupa kazandi
Gheorghe Hagi / Pek teknik direktörlük deneyimi olmasa bile efsane futbolcumuzdu, 1 kupa kazandi
Sigfried Held
Igor Tudor
Domenec Torrent

Kayda deger basarisi olmayanlar 1 full sezondan fazlasini görmemis (Bazilari kupa kazanmis)

Üst düzey bir yabanci gelmeyecekse yerliden devam etmek lazim. Yapacak bir sey yok. Türk ligini kuralina göre oynamak gerekiyor.

Kaliteli yabancı TD gelmesi benim de ilk tercihim olur ama ideali;

1. Çoğu mevkiide belli standarda sahip kadro,

2. Sağlam bir transfer bütçesi lazım...

Yahut, kadro ne olursa olsun, neredeyse sınırsız bir bütçe ki değil şimdi, önümüzdeki en az 10 yılda bu olasılığın gerçekleşmesi zor; ömrüm yetmez...
@Murat Saylak

Okan Buruk dedim.

Gallardo'yu çok iyi tanımıyorum. Futbol anlayışını tam bilmiyorum.

Terim gelmesinde kim gelirse gelsin. Terim mümkünse efsane olarak kalsın.

Ankette Gallardo'yu işaretledim, bizim futbol iklimine benzer bir ülkede başarılı olmuş, baskıyla baş edebilen, genç ve kendi modelini oluşturabilecek bir hoca olarak görüyorum. Ama mevcut durumda gelmesi zor.

Okan Buruk arkasında durulursa, heyecanı ve daha önceki kulüplerdeki etkisi ile başarılı olabilir. Nuri Şahin de aynı şekilde ama onun için biraz daha beklemek en iyisi gibi, Antalya'dan ayrılma süreci de çok sancılı olur.

İsmi geçen teknik direktörler bence umut verici, umarım denildiği gibi yaklaşım bu şekilde olur.

Fatih Terim'in yeri ayrı ve çok sevsem de şu aşamada yarar ve heyecan getireceğini düşünmüyorum. Ama onun varlığı takım başındaki hoca için devamlı bir tehdit oluşturacaktır. Basın bir şekilde bu yolu açıyor maalesef, burada yönetimin süreci yönetip yönetemeyeceğini göreceğiz.

Nuriyi getirelim isterim. İkinci tercihim de Okan veya Marco Rose olur. Yerli veya alman hocalar harici başka milletten birinin burada başarılı olacağını düşünmüyorum.

Risk ve maliyet açısından en mantıklısı Okan Buruk. Boş sözleşmeye imza atarım diyorsa maaşını düşük başlatırsın başarısına göre artış yaparsın. Çok yüksek bir transfer bütçesi de istemeyecektir. Riski düşük, çünkü takımı ve ligi tanıyor, sıfırdan başlamayacak. Ayrıca bir lig şampiyonluğu dahil Türkiye liginde kendini ispatlamış, tecrübeli bir teknik direktör.

Ligi bilen hoca değil nasıl takım kuracağını ve verim alacağını bilen hoca yeterli olacaktır

mouse-walkout.gif

De zerbi dedim ama Okan olursa hayır demeyecegim

Geri
Üst Alt