Mimarım.ülkede zaten çok değerli değil,
kentsel dönüşüm kapsamındaki inşaat şirketlerinde çalıştım hep - bu kapsamda poje bazında ekip yönetbilirim çok rahat - epey bilgim oldu. (Sadece statik gibi inşaat mühendisi konularına haliyle çok dokunmadım, o kısımları onlara bırakıyorum)
son şirketten kendi isteğimle ayrıldım çünkü 5 kişilik çalışıp afedersin yevmiyeli ameleden az kazanmak koyuyordu bana, değerinde bilinmiyordu sürekli hatalı işlerde otobüsün önüne patron atıyordu seni laf yememek için. 1 sene öncesiydi bu . o 1 sene içinde 3 tane kendi başıma iş aldım (şahış şirketi olarak değil - tanıdık insanlara gibi düşün) ve 1 senede o şirkette kazandığımın çok üstünde kazandım belkide 15 te 1 eforla.
zaten kaosta şu an ayrıldığım firma takip ediyorum projeleri yakınlarımda sayılır - gecikmeler hat safhada vs.
çokta iyi yapmışım - 2 projeyi kaldırabilecek kadroları var , ama 8 proje almış durumdalar ve hepsinin inşaat süreci üst üste bindi. 2025 te total kaos var orada. Ucuz yırttım diyebilirim. yoksa yani çok goyogy adamım ama iş özelinde disiplinsizliğe ciddi alerjim var - baya agresif oluyorum bazen. Patron azarlamaya kadar gitmişti iş 1 -2 kere "ne biçim kadro yönetimi , nasıl iş bakışı" gibisinden.
hangi sektör olursa olsun ama...bir şirkette/işyerinde/cafede/ tezgahta hiç farketmez... iş planlaman ve düzenin yoksa... iş kapasitesi ve maliyetini yönetemeyen tepe noktası yoksa ... verimli ortam olmaz - hep gergin kriz yönetimi olur. Kimse mecbur kalmasın o duruma ama ekonomik durum bunuda zorluyor işte.