İstanbul'da Deprem

Vay arkadaş.. Koca teknoloji ve bilim devi Japonya depremin merkezine göre 5 ile 50 saniye önceden haber verebiliyor maksimum bizim afad saatler öncesinden bilecek öyle mi :) Bu mesajları kim yayıyorsa Allah belasını versin bunlara inanıp uyuyamayan bir sürü insan vardır kesin, inş yakalanırlar okkalı bir ceza alırlar.

Afad açıklama yaptı zaten günümüz teknoloji şartlarıyla depremi önceden bilmek mümkün değilmiş

Afad açıklama yaptı zaten günümüz teknoloji şartlarıyla depremi önceden bilmek mümkün değilmiş
Aynen öyle de işte insanlar inanıyor ne yazık ki.

99 depreminde sizler kadar olmasa da biz Ankara'da da hissettik ben sincanda dedemlerin evindeydim, o günü hiç unutmam millet sokakta birbirini gazlıyordu yalan yanlış saçma sapan ne muhabbetler dönüyordu. Biri hiç unutmam uzay fanı gırılmış gııız(fay hattını uzay fanı anlamış ) bir kaç saate tekrar olacağıymış demişti :) amacı da komşusuyla dışarıda çekirdek çitlemek, eve girsin istemiyor :) Ulan ne manyak insanlar var yav.

Aynen öyle de işte insanlar inanıyor ne yazık ki.

99 depreminde sizler kadar olmasa da biz Ankara'da da hissettik ben sincanda dedemlerin evindeydim, o günü hiç unutmam millet sokakta birbirini gazlıyordu yalan yanlış saçma sapan ne muhabbetler dönüyordu. Biri hiç unutmam uzay fanı gırılmış gııız(fay hattını uzay fanı anlamış ) bir kaç saate tekrar olacağıymış demişti :) amacı da komşusuyla dışarıda çekirdek çitlemek, eve girsin istemiyor :) Ulan ne manyak insanlar var yav.
baya sallandı mı ankara o depremde?

Depremi önceden bilmek mümkün degil

Gunumuz teknoloji dünyasinda en fazla belki 1 dakika öncesinden bilmek mümkün olabilir belki

Yapilmasi gereken önceden bilmek degil,önceden önlem almak

Ülke için ciddi bir konu var ama tv ler de sen benden daha iyi bilemezsin, ben onu araştırdım, siz Japonları okudunuz mu diyerek sidik yarıştıran bilim adamları.

Deprem tv lerde izleniyor asıl şimdi, insan hayatı söz konusu haklı çıkmak için kıçını yırtan prof lar. Pis pis gülüp duruyorlar bir de.

Entelektüel dünyamız yıkılmış, geleceğimiz Hıyarların eline emanet.

Ha bu hıyar benzetmesin de siyasiler en başa yazılır, olacak olan belli, gelecek için atılan adımlar ortada

Uyuyamiyoz
Bizim bina ciddi sallaniyor depremde bugün cokecek sandim

Depremi önceden bilmek mümkün degil

Gunumuz teknoloji dünyasinda en fazla belki 1 dakika öncesinden bilmek mümkün olabilir belki

Yapilmasi gereken önceden bilmek degil,önceden önlem almak
Kamu binaları ve altyapı aslında yenilendi. Sıkıntı hanelerde ve 1999 öncesi yapılan işyerlerinde. Neredeyse sakat viyadük, köprü, tünel, hastane, okul, karakol filan kalmadı... Ama sonuçta milyonlarca insanın yaşadığı İstanbul'da %1 yıkılsa on binlerce depremzede olacak demektir. Bundan kurtuluş yok...

Ülke için ciddi bir konu var ama tv ler de sen benden daha iyi bilemezsin, ben onu araştırdım, siz Japonları okudunuz mu diyerek sidik yarıştıran bilim adamları.

Deprem tv lerde izleniyor asıl şimdi, insan hayatı söz konusu haklı çıkmak için kıçını yırtan prof lar. Pis pis gülüp duruyorlar bir de.

Entelektüel dünyamız yıkılmış, geleceğimiz Hıyarların eline emanet.

Ha bu hıyar benzetmesin de siyasiler en başa yazılır, olacak olan belli, gelecek için atılan adımlar ortada

ALL QUIET ON THE WESTERN FRONT

Sallandık epey 6 küsür olması lazım, 6.2 diyesim geliyor ama emin değilim.

yalnız ankaranın yorgun binaları bi 6yı daha kaldırır mı bilemem. çankaya mamak dikmen keçiören zemini kayalık. buranın zeminleri iyi ama eryaman fatih sincan bataklık. oralarda sıkıntı büyük. keza demetevler çok kez deprem raporlarında altı çizilen yer. burdaki yapılaşmalarda sıkıntılı.

zaten ankarada da gerede ya da çankırı üzerinden 7 civarı bir deprem vuracak ama bunun da süresi belli değil

yalnız ankaranın yorgun binaları bi 6yı daha kaldırır mı bilemem. çankaya mamak dikmen keçiören zemini kayalık. buranın zeminleri iyi ama eryaman fatih sincan bataklık. oralarda sıkıntı büyük. keza demetevler çok kez deprem raporlarında altı çizilen yer. burdaki yapılaşmalarda sıkıntılı.

zaten ankarada da gerede ya da çankırı üzerinden 7 civarı bir deprem vuracak ama bunun da süresi belli değil

Ankara'da çok sakat. Çankırı Çerkeş'i eğer 7 vurursa orayı dümdüz eder Ankara'nın da yarısı g.te gelir deniyor.

Ankara'da deprem konusunda ciddi sıkıntılı dediğin gibi seneler önce bir konferansta anlatmışlardı uzun uzun, nerede katıldım neydi hiç hatırlamıyorum tek hatırladığım şey Türkiye'deki en sıkıntılı fay'ın bu civarda olduğu idi, çayırhan üzerinden geçiyor falan bir şeyler denmişti hatta.

Ankara'da çok sakat. Çankırı Çerkeş'i eğer 7 vurursa orayı dümdüz eder Ankara'nın da yarısı g.te gelir deniyor.
malesef sakat çerkeşten vurursa tuz buz oluruz. ankaradaki yapılaşma da sakat. ankarada deprem olmaz diyerek özellikle 70lerde 80lerde zayıf yapılmış apartmanlar. demetevler için değil deprem tüp patlasa yıkılır diyolar. bu evlere çok katlı gecekondu diyorlar uzmanlar. ankara da çerkeşten ve gerededen dolayı çok riskli. ege zaten riskli. 81 ilin 41 ili fay hattı üzerine konumlu. kalanların yarısı da bu faylara komşu

Ankara'da deprem konusunda ciddi sıkıntılı dediğin gibi seneler önce bir konferansta anlatmışlardı uzun uzun, nerede katıldım neydi hiç hatırlamıyorum tek hatırladığım şey Türkiye'deki en sıkıntılı fay'ın bu civarda olduğu idi, çayırhan üzerinden geçiyor falan bir şeyler denmişti hatta.

ankarada bulunan fay hatları pek riskli değilmiş. yenimahallede balada eskişehir tarafında faylar var. yalnız bunların maks. üreteceği enerji 6 civarı. ankaranın sıkıntısı gerede ve çerkeş üzerindeki kuzey anadolu fay hattı. buralarda hep 7 üzerinde enerji üretiyor. o halde ankaranın kuzeyi ve batısı yerle bir olur

Geri
Üst Alt