İstanbul'da Deprem

Buraya Celal Şengör de katıldı ama rahmetlinin ömrü yetmedi senaryoya eklemeye
Bulamadım malum kızıldereli professör ilerleyen dakikalarda bana baksana sen diyordu bana mı dedin diyordu levent kırca da evet sana deyip ok frlatıyor göğsünden vuruyordu ata sporu bu ata sporu diye yumruğunu kaldırıyordu :ROFLMAO:

ankarada bulunan fay hatları pek riskli değilmiş. yenimahallede balada eskişehir tarafında faylar var. yalnız bunların maks. üreteceği enerji 6 civarı. ankaranın sıkıntısı gerede ve çerkeş üzerindeki kuzey anadolu fay hattı. buralarda hep 7 üzerinde enerji üretiyor. o halde ankaranın kuzeyi ve batısı yerle bir olur

Heh tamam şimdi odlu kuzey anadolu fay hattı, konu başlığı da çayırhanda bulunan madendi şimdi hatırladım karıştırmışım birbirine. Allah sonumuzu hayretsin ne diyeyim, benim oturduğum yer Çankaya ve bina daha yeni sayılır en fazla 15 yıllıktır.

Ne adamdı yav nur içinde yatsın az izlemedik şunları çocukluğumuz, gençliğimiz olacak o kadar ile geçti.
Allah rahmet eylesin tarzını sevmeyenleri hiç anlamamıştım bence onlar da gülüyordu da riyakarlık yapıyorlardı...

Buna nasıl gülünmez :)

bugun dinledigim pek cok uzmanın ortak görüşleri 99 depreminden sonra Türkiye geneli dahil olmak üzere özellikle istanbul özelinde hazırlık anlamında hicbirsey yapılmadıgı
kentsel dönüsemler tamamen lafta kaldı diyor yada depremi düsünmeden kötü zeminlere yüksek gökdelenler dikildi diyor uzmanlar bende katılıyorum

istanbul cok sıkışık bir ülke maximum nufusu 8-9 milyon olması lazımken 20 milyonu bu daracık alana sıkıştırdık yanlıs politikalar yüzünden
bugun ekrem baskan soruyorlar hazırmıyız depreme adamda dua edecez diyor ne desenki 20 yıl boyunca çivi bile cakılmamıs ama bazı uyanık sırtlanlara işi partiye döküp ekreme saldırmaya calısıyor
tabi bunu yiyecek hatta sorumlu ekremdir deseler inanacak milyonlar var bu ülkede

bu kuzey anadolu fayının yarattıgı büyük depremlerin ortak bir özelligi ise genelde saga sola hareketler dısında dipten yukarı dogru dalgalar halinde geliyormus ve esas yıkımı yapan bu dalgalar oluyormus

istanbul halkı dahil depremnden bizi maalesef siyasiler kurtarmayacak siyasiler herkonuda oldugu gibi bencil olacak önce kendi götünü düsünecek
biz uyanık olacaz aklı selim hareket edecez ev alırken yaparken veya bu depremleri yasarken
yoksa devlete güvenelim filan dersek heleki bizim ülkede isin icinden cıkılmaz.

Bulamadım malum kızıldereli professör ilerleyen dakikalarda bana baksana sen diyordu bana mı dedin diyordu levent kırca da evet sana deyip ok frlatıyor göğsünden vuruyordu ata sporu bu ata sporu diye yumruğunu kaldırıyordu :ROFLMAO:
Az önce tv deydi Kızılderili abi. Hala anlatamıyordu derdini.

Yalnız Celal Şengör le paralel bir düşüncemiz oldu ilk defa.büyük bir yıkım olursa ülke de her şeyi baştan kuracak entelektüel birikime sahip olmadığımızı düşünüyorum, kendisi de, en azından tarihi eserler için böyle birikim olmadığını söyledi. Dünyadan yardım almalıyız dedi.

Benim bulduğum ses kaydında kadın afadda çalışan bir tanıdığından bahsediyordu bu da farklıymış ;

@Mehmet Arslaner

Heh tamam şimdi odlu kuzey anadolu fay hattı, konu başlığı da çayırhanda bulunan madendi şimdi hatırladım karıştırmışım birbirine. Allah sonumuzu hayretsin ne diyeyim, benim oturduğum yer Çankaya ve bina daha yeni sayılır en fazla 15 yıllıktır.

çankırıda 7 bareminde bir deprem gelecek 10 yıl içerisinde bekleniyor zaten. kesinlik yok ama büyük bi ihtimal. istanbul ile ankaranın pek de farkı yok. üstelik ankaranın büyük bölümü sağlam olmayan yapılarla dolu. sincan eryaman gibi bölgeler yumuşak zemin olduğu gibi demetevler kadar olmasa yapılaruçı da zayıf. ege desen ora da sıkıntı. amasya tokat sivas van bölgesinde herhangi bir şehrin 7 depremini yaşaması çok olası. batıda da çankırı çerkeş gerede bolu yalova istanbul diye gidiyor.

çankırıda 6.5-7 küsür baremi enerji bekleniyor

Illaki birgün hepimiz öbür dünyaya gidecegiz ama deprem korkusuyla uyuyamak cok kötü birsey
Sirf benmi abartiyorum paranoyik olduk yoksa varmi benim gibi baska biri

SM-N960F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
99 da bende yaşamıştım, sokağımızda ki bina çökmüş, 38 kişi vefat etmişti. Çalışmalara katılmıştık.

Günlerce uyuyamamıştım sonrasında.

Eskişehir de çöken tek binaydı, Gölcük, Körfez, İzmit, düşünemiyorum. Ne büyük acılar atlattı insanlar

Benim bulduğum ses kaydında kadın afadda çalışan bir tanıdığından bahsediyordu bu da farklıymış ;

@Mehmet Arslaner

hepsi bir gecede prof oldular anasını satayım.Twitter logaritma hesabı yapan adamlar ile dolu :)

bu ekşi cöplügü cidden kapatılmalı özellikle ilk dönemlerdeki yazarlar gidip yerlerıne çoluk cocuk tinerci tayfası türeyince anarşist birplatformdan insanları sürekli kışkırtan bir ortamdan farkı kalmadı

ilginc sekilde heryere sansür uygulanıyor ama oraya dokunamıyorlar

Geri
Üst Alt