GSC Portal İşte Selçuk Gerçeği!

Bu kadar saçma bir veri olamaz, maçı izleyen herkes neyin ne olduğunu görüyor. 2 metre sol çaprazındaki adama verdiği pası bile dikine pas olarak değerlendiren bir istatistik kaide alınamaz. Bıraksınlar bu güneşi balçıkla sıvama çabalarını. Olmuyor, yapamıyorlar.

Günlerdir bunu yazdığım halde hala " yana geriye oynuyor " diyen cühela kesim var..

Senin öndeki hucumcularin hareketli olacak , topsuz koşu yapacak , boşa kaçacak ki orta saha oyuncusu da öne oynayabilsin.
Bizim takıma bakıyorum ; sneijder topsuz koşu yapmaz , Bruma yapmaz ,orta saha üçlüsü yapmaz ,tek yapan adam Burak..diğerleri kağnı gibi top bekliyor.
Selçuk'ta haliyle burak'a pas atıyor ve yine bu cühela kesim tarafından " gözü buraktan başkasını görmüyor " , " yok efendim sneijder'e pas atmıyor" şeklinde algılanıyor.

Tarafsız ve bağımsız gözlerle Anderlecht maçını izleyen herkes selçuk'un o maçta iyi ,hatta çok iyi oynadığını görür.
Maçtan çıkarken skor bizim lehimize olsaydı ıslıklanmaz, alkışlanırdı.
Çünkü skor taraftarı takım mağlupken " adı çıkmış " oyuncuya saldırır.
Deme öyle hayatta stadtan maç izlememis gerçek futbolun ne olduğunu bilmeyen büyük bir cahil taraftar grubumuz var maalesef..

baa333f5-s.jpg

"İstatistik mini eteğe benzer; çok şey gösterir ama asıl görünmesi gerekeni göstermez..”

Sir Alex Ferguson

Kendi açtığım konuya genelde yorum yapmam ama...

Selçuk kaybedilmeyecek kadar değerli bir oyuncu.

Savunan bir tek ben kalacağım belki burada, yine de ona inanacağım.

Karakter olarak sağlam bir isim burada eleştirilenin aksine.

Sessiz sakin, biraz pasif diye eleştiriliyor, çünkü kendini ifade edemiyor. Bu duyguyu iyi bilirim.

Haksızlığa uğramaktan korkarsan en çok haksızlığa uğrayan da sen olursun bu dünya'da.

Psikolojik destek alması şart, ama maalesef bunu sağlayacak bir kişi bile yok kulüpte.
Söylediklerine katılıyorum lakin bu kadar sağlam karakteri olan bir oyuncu, derbi maçında oyundan alınırken formasını çıkartıp atma konusunda da aynı hassasiyette olması gerekmez miydi?

Sessiz sakin, biraz pasif diye eleştiriliyor, çünkü kendini ifade edemiyor. Bu duyguyu iyi bilirim.

Haksızlığa uğramaktan korkarsan en çok haksızlığa uğrayan da sen olursun bu dünya'da.

Psikolojik destek alması şart, ama maalesef bunu sağlayacak bir kişi bile yok kulüpte.
Sadece spor hekimi , ortopedisyen değil psikolog ve pskiyatr da bulunmalı sağlık ekibinde , part time kaliteli hocalarla anlaşılabilir , hatta mental gelişimleri için altyapıdan itibaren vereceksin bu hizmeti.

Söylediklerine katılıyorum lakin bu kadar sağlam karakteri olan bir oyuncu, derbi maçında oyundan alınırken formasını çıkartıp atma konusunda da aynı hassasiyette olması gerekmez miydi?

Hassaslık ve 2 sene pamuklar ile sarmalandıktan sonra yaşadığı şok orada onun geçirdiği.

Ama ceza gerekirdi veremedik.

En az 2 maç oynatılmamalı, ve para cezası verilmeliydi.

Şu an TRT Sporda bunu koruyorlar. Korumak ile beraber Meloyu yerin dibine sokuyorlar.

I am the one who knocks!

selcuk burak ın en az 3 4 mac dınlendırılmesı lazım psıkologla fılan gorusturmek lazım ıkısı de cıdden ıyı degıl ozguvenlerı sıfır..

Siz böyle kendinizi kandırmaya devam edin

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Selçuk rezalet oynuyor. Hücumda etkisiz, savunma yönü zaten hiç bir zaman çok çok iyi değildi, top kayıpları çok arttı. Takıma herhangi bir katkısı yok şu anda, sıradan bir orta saha görüntüsü veriyor. Ama tek günah keçisi Selçuk değil. Burak'ın yaptığı top kayıpları, hücum faulleri, top kontrolü özürlü olması vs.. bir sürü zararı var takıma. Tek iyi yaptığı şey savunma arkasına iyi koşup bitirebilmesi. Sneijder aşırı formsuz sezon başı itibariyle. Selçuk gibi o da etkisiz, sorumluluk alması gerek. Topsuz alanda hiç yok, sadece bekliyor, top ayağına gelecek de birşeyler yapacak. Melo da çok formsuz.. Bütün bunlarla birlikte Prandelli'nin kanatsız sistemi.. İyi oynadığımız zamanlar hep kanatta Bruma-Sneijder organizasyonları yaptığımız dakikalar.

Lan Bundesliga da falan bir oyuncu sorunlar yaşadı mı hemen psikolog falan ayarlıyorlar.

Mesela şu an Mönchengladbach da oynayan Raffael Berlin de oynarken bir kaç sene önce baya dağılıyordu sahada.

Adama psikolojik yardım için psikolog getirdiler.

Selçuka da mutlaka psikolojik destek lazım. Baska türlü düzelmez bu. Adam kafa olarak resmen ölü.

I am the one who knocks!

Bu istatistikleri gördük ya selçuka karşı bütün fikriyatlarımız değişti..

Oyuncunun performansını eleştirmek ayrı ihanetçi yapmak ayrı ölçüyü tutturalım lütfen.

ileriye attığı pasların çoğuda burak'a

kendimizi kandırmayalım boşuna selçuktan daha ne köy olur ne kasaba

bence fırsat varken gönderelim yoksa hem elimizde patlayacak hemde birsürü para ödemek zounda kalacaz

Klasik 4-4-2'ye dönülüp ileride Burak yerine Elmander-Baros ayarında forvet olsun..Selçuk olur sana Xavi yeniden..

Bırakın istatistiği ben sahaya bakarım adamı savunmak için bu kadar çabaya gerek yok. İyi oynadıda biz mi eleştirdik sanki. 2 senedir ortada yok.

Aldığı topların çoğunu yana veya geriye neymiş istatistik. Oyuna katkısı hiç yok.

Hassaslık ve 2 sene pamuklar ile sarmalandıktan sonra yaşadığı şok orada onun geçirdiği.

Ama ceza gerekirdi veremedik.

En az 2 maç oynatılmamalı, ve para cezası verilmeliydi.
Sebebi ne olursa olsun bir Galatasaray futbolcusu o formayi cikartip atiyorsa hele bu oyuncu kaptansa karakterinde ciddi bir sıkıntı var demektir. Evet ceza veremedik dogrudur ama 2 sene önce arkamiza yaslanarak izledigimiz bir adamin su anda bu seviyeye gelmesi kendi sorunu. Kredisi bu kadar fazla olan ama bunu yine de tuketmeyi basaran tek futbolcudur Selcuk. Bu saatten sonra ondan bir seyler beklemek bana kalirsa bir utopyadir.

Sonuna kadar katılıyorum.

eskişehir maçında 11,5 km koşmuş, son 3 senede 7 maç kaçırmış bir oyuncu selçuk. bana nuriyi pirloyu inleri örnek gösteriyorlar. nasıl maç izliyor taraftarlar bileniyorum. bir iddia kuponu yapın bu oyuncuları izleyin. selçuğa bağırdığınızdan çok bağırmazsanız ben

bişey bilmiyorum. klasik ortasaha oyuncusu işte. atak kesicek zaman yaratıcak oyunu kuracak. daha ne istiyoruz ki. emre can, xabi alonso yırtıyor mu rakibi parçalıyor mu sanıyoruz, tüm pasları isabetli mi sanıyoruz. ntvsporda mehmet demirkol 1 yıl önce şöyle demişti

'ligimizden barçada oynayabilecek tek oyuncu selçuktur.'' burak da aynı mesele.

Geri
Üst Alt