İtalya'da Büyük Facia!

Keramettin TANRIVERDİ

"Bizi sevenleri üzmeyelim baba"
Yönetici
Administrator
Son dakika... İtalya'nın Cenova kentinde üzerinde otoyol bulunan bir köprü çöktü. Ambulans servisi yetkilisi, olayda onlarca kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Olay yerine çok sayıda acil durum ekibi gönderildi

1 km boyundaki köprü çökmüş, çok fena bir durum.

2102866_44da4fb549e31a7e29e8d85723a0f7b7.webp

Çok üzücü bir durum. Can kaybı umarım daha çok olmaz.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Avrupa´da bir cok köprü bu tehlike ile karsi karsiya.
Benim ikamet ettigim yerde iki sehri bir birine baglayan köprü bile cok kötü durumda, adamlar artik agir vasitalarin köprüye cikmasini engelliyorlar.
Allah gani gani rahmet eylesin.

Rezonansa mı girdi acaba köprü.Neden olmuş olabilir başka bilemiyorum.İnşaat işlerinden anlayan arkadaşlar varsa yorum getirebilirler sanırım

Görüntü korku filmi gibi. Son Durak filmindeki efsane sahneyi hatırlattı.

Allah sabır versin geride kalanlara, ölenlerin de toprağı bol olsun.

İtalyada ekonomik durum bizden kötü.Gsmh nın dış borca+kamu borcuna oranı %138.Bizde bu rakam %55 civarı.

Kotu bir durum.

Bana gta III'u hatirlatti.

Gorevleri yapinca acilir.

Gecen yil bu sehri gezdim . Bu sehirde birakin yikilan kopruyu , yollar cokse yeridir .. etraf surekli sidik kokusu , sokaklarda guvenlik yok , kendi haline terk edilmis les bir yer , marinasi haric elle tutulur hic bir tarafi yok

Hic ama hic sasirmadim , kesin ne bakim yapilmistir ne bir sey

Italyanin 80% i boyle , cogu turistik sehrinde sokaklar lagim farelerine kalmis durumda , cunku altyapilari rezalet , isimlerini soylemeden gezdirsen , turkiye ile italyayi , kiyaslayanlar avrupa birligine uye burasi mi derler

Yunanistanin sahil seridi iyi ama atinanin bile cogu yeri bizim begenmedigimiz istanbuldan cok daha kotu

Akdeniz ulkelerinin hepsi , belki fransa nin guneyi haric bizden fersah fersah geride inanin

Insaat teknigi acisindan , bu islerden anlarim , aciklayim , bana sanki ankraj bloklarindan kaynakli bir sorun gibi geldi cunku burasi hibrit kablolu dedigimiz sistemle yapilmis . Orta ayaktaki yuku dengelemesi gereken ana hatta bagli kablolar ruzgar veya tasima ekipmanlarinin metal yorgunlugu , korozyon gibi sebeplerle agirligi tamamen ayaga yigmis olabilir

Veya zemin sivilasmasi yani viskoz sivi davranisi ve nihayetinde yanal yayilma sebepli de olabilir .

Türkiye'yi batıdan ibaret düşündüğümüz için çok rahat bir şekilde İtalya bize göre geride kalmış diyebiliyoruz. Çoğu yazdıklarınızda haklısınız.

Ama bu ülkede doğuda, güneydoğuda insanlar ölen çocuklarını çuvalla taşıyor!

Avrupa ulkeleri eger ingiltereyse , isvecse , isvicreyse , polonya almanyaysa , eski yapilarini herseylerini bakarak kullaniyor , hem yasatiyor hem de istifade ediyor

Ama kismen fransanin bir bolumu haric , tum akdeniz ulkeleri , o renovasyonu yapmadiklari , eskiyi kullanirken bakmadiklari icin , cok duyariz bu tip seyleri

Bizde de 7-8 sene evvel avrasya maratonunda bunun kiyisindan donuldu , koprudeydim ve nasil kactigimi ben bilirim , millet "aman ruzgar , normal" diyordu , ben anladim bir seyin esiginde oldugumuzu cunku mukavemet toleransi limitlere ulasmisti , gozlemlenebilmisti

Sonra parsiyel katilim basladi zaten . Oturmak durmak yasaklandi , sure kisaltildi halk kosusunda . Ayrica zaten tum halatlar ve tasiyici ekipman degisti

Eskiden bogaz ici koprusu halatlari nasildi simdi nasil , farkettiniz mi ?

Geri
Üst Alt