İtalya'da Yeşil Forma Yasaklandı

Mehmet Mehmetoglu

Mehmetoğulları Etliekmek
Yönetici
Süper Moderatör

İtalya'da yeşil forma yasaklandı​

1626451743080.png

İtalya Futbol Federasyonu, futbol tarihinin en ilginç yasaklarından birini hayata geçirdi.

Serie A'da forma giyen takımlar bu sezon son kez yeşil formalarıyla sahaya çıkabilecekler. İtalya'da 2022-2023 sezonu itibarıyla takımların yeşil forma giymelerine yasak getirildi.

Karara gerekçe olarak yeşil formaların saha ile bütünleşerek maç izleme deneyimini azaltması gösteriliyor.

Bu kararın ardından gözler Sassuolo'ya çevrilmiş durumda. Yeşil-siyah çubuklu forma giyen Sassuolo'ya izin verilip verilmeyeceği merak konusu oldu.

Serie A'da geçtiğimiz sezon Lazio ve Atalanta da zaman zaman alternatif yeşil formalarıyla sahaya çıkmıştı.

Hak veriyorum. Geçen Dinamo Bükreşli oyuncuları güneşli sahada göremedim.

Oglende haberini yabanci medyada okumustum. Yayinci kurulus sikayetciymis yesil formalardan :) . Seyirciler icin guzel ve net goruntu vermiyormus. Bakalim Sassuolo ne edecek.

Tümden yasaklamaktansa formada yeşili daha az kullanmayı getirseler. 100 yıllık kulüpler rengini mi değiştirecek şimdi?

Tümden yasaklamaktansa formada yeşili daha az kullanmayı getirseler. 100 yıllık kulüpler rengini mi değiştirecek şimdi?
Kimseye renklerinizi degistirin diyemezler lakin cok yesilce forma yerine biraz daha baska renklerle yesil'i azaltmalari gerekebilir, siyah veya beyaz renkli tonlar ile mesela.

Geri
Üst Alt