İyi ki Doğdun İmparator

Emre ismine fazla takilmissiniz. Emre'yi para ve güç için değerlerini hiçe sayan bir karakter sembolü olarak düşünün. Bire bir Emre B. Ile Fatih Hocanın katkı bazında kıyas kabul etmeyeceğini herkes biliyor.

Tepkinin özünü çıkartmak için biraz abartmak ve damara basmak gerekir. Bunu Fatih Hoca ayrılmadan önce bir de Ozan abi yapmış, o da anlasilmayip hakaretlere maruz kalmisti.

-Tapatalk-

Sıkıntı Terim'in eleştirilmesi veya sevilmemesi değil abi.

Soğuk bakan, nötr olan, arada kalan, sevmeyen herkes kendince haklıdır. Zorla sevdirmek derdinde de değilim, olanlar da olmamalı.

Sevmeyenin de kendine göre sebepleri var.

TFF ile çalışmasını yediremeyip sevmeyen çıkabilir.

Siyasi görüşünü veya yakın durduğu isimleri sevmeyen çıkabilir.

Agresif görüp yakıştırmayan çıkabilir.

Ama sorun teşkil eden, her başlık açıldığında aynı saçma şeyin sürekli tartışılması.

Yok 6-0 , 6-1, yok bilmemne tor'lu lakaplar. Çocukça geliyor bana, ama bu adamlara da kötü duygu beslemem. Bu benim yapım, başkası çabuk nefret eder. Ben zor ederim.

Yani kişisel olarak Terim Fenerbahçe'ye bile gitse bize saygısızlık da bulunmadıkça üzülürüm, sevgim azalır ama saygım yine olur.

Tebrik ederim!. Açtığın provokatif Emre konusuyla çok kötü bir örnek verdin. Sana ve görüşüne belki destek vardı ama sen o desteği de yitirdin. Görüşünün anlaşılabilir tarafı varken, artık anlaşılmaz, onlarca şikayet yiyen biri oldun.

Senin mantığınla "ezeli rakibim olmazsa ben bir hiçim, yaşasın Fenerbahçe" diye konu açabilir isteyen üyemiz. (Tabii açabilirler de, burada değil.)

Terim 'e duyduğu sitem, duyduğu saygıdan büyük olan kişilerin en büyük sebebi, sizler gibi tahammülsüz destekçileri olabilir.

Kendimi başarıyla izah etmişim başka ne yapsam beni anlamazdınız. Verdiğiniz tepkiler konuyu kilitlemeniz de bunu gösterdi. Ayrıca kimseden bir destek beklentim yok. Ben sadece şahsi görüşlerimi paylaşıyorum o kadar. Ha istemezseniz forumda onu da yazmam... Unutmadan bir ironi daha, beni şikayet edenler nasıl şikayet ettiler merak ediyorum. Yazdığım bilgiler wikipedie'den alınmış doğruluğunu başka yerlerden teyit ettiğim bilgilerdi. Sabahtan beri emek emek emek başımızın etini yediler, ne oldu emek?????

Demek ki herşey başarı herşey emek değilmiş! Vefa güzeldir, ama insanda vefa'nın v sini bıraktırmayanlar utansın...

Çirkeflik değil mevzu sadece,kaldı ki Emre'nin yapısı bu değiştiremeyiz,bir insanı değiştirmeye çalışmak da hayattaki en zor şeylerdendir; Galatasaray geçmişini hiçe saymak en önemli neden.İroni yaparken ortak paydaların fazla olması gerek, tam bütünleşmeye tabii ki gerek yok...

Ve ayrıca tartışmayı beceremeyen bir millet olduğumuzu da bu başlık altında görebiliriz. İlla ki bir fikir enjekte edilecek ve kabul ettirilecek.Şu an farklı fikirlerde de olsak tartışabiliyoruz ama geçmiş sayfalardaki saçmalıklar hakikaten bir Galatasaray taraftarı olarak üzdü beni. Devamlı bir laf sokma nereye kadar ? Ya Fatih terim ismi forumdan kaldırılacak ya da arıza çıkaranlar temizlenecek...

"Fatih Terim gel kurtar bizi şu Aysal'dan" diyenler de aynı "Fatih Terim defol parator" diyenler de aynı benim gözümde...Objektif bakabilirsek aslında süreci gayet net görebiliriz;fikir sahibi olmadan tespit yapabilme kabiliyeti olması gerek ki kişisel egolarımızdan feragat edebilelim,fluluk ortadan kalksın. Hala geçen seneki olayların Galatasaray'ın 1 senesine malolduğunu görmezden geliyoruz...Ha bu sene ve sonraki senelerde telafi etsek ne ala tabii...

Bence Emre baya da özdeşleşmişti, özellikle İnter ve Newcastle'da oynadığı dönemlerde hala taraftarın sevgilisiydi. Hatırlarım TV'lerde Galatasaray'a bağış kampanyası aldı altında organizasyonlar yapılmıştı (her ne kadar utanç verici olsa da) Ve Emre de 50 bin dolar bağışlıyorum demişti. Yani o dönemler çok seviliyordu Emre. Sürekli geri dönmesi isteniyordu, o da bir gün dönersem mutlaka Gaatasaray'a dönerim diyordu.

O yüzden fener'e gidince kabullenilmedi doğal olarak, bende kabul etmedim zaten. Herkes kadar bende nefret ediyorum. Yani olay da Emre olayı değil aslında, orada bir benzetme söz konusuydu. Benim söylemeye çalıştığım şey bu genel tavır farkının Fenerbahçe endeksli olduğu. Yani Terim Fener'e gitse aynı şeyler onun içinde söylenirdi bu bir gerçek. Bu konunun içeriğinde de sadece doğum günü kutlamaktan ziyade, sen bize ihanet ettin ama olsun, yine de sana kızamıyoruz, bir gün yeniden buluşacağız gibi sözler dönüyor. Ama aynısı Emre için söylenmez o kesin. Çünkü burada ki temel nüans Fenerbahçe. Az önce açılan konu da bunu ortaya koyma amaçlıydı bence.

Saygı, sevgi ve başarı tamamen işin içerisinde Fenerbahçe olup olmamasına göre şekilleniyor bence. Terim'i Emre'den farklı kılan tek etken görünen o ki Fener'e gitmemiş olması. Az önce kilitlenen konuyu göz önüne alırsak bunu daha net görebiliriz.

Renktaş aslında anlatmak istediğim biraz bu. Benim olayım Aysal-Terim olayı değil. Gerçekten sinir olduğum olay, bu tüp kafanın fenere hizmetini azize yapmamıştır... Bu şahsiyeti beşikataşı batırdığı, beşiktaşa dolandırıcılıktan bir yıl, şikeden 1 yıl avrupadan men cezası aldırması yüksek başarılarıyla Siyasetin kim olduğunu biliyosunuz başımıza getirmesi ve arkasında durması. Tam yine herşey eline ayağına dolanırken, tam gündem fener tüpçüye odaklanmışken, sayın tüpçü ekibinin milli takımda 20 yıl sonrasının planlarını yapıyoruz cümlelerinin rezilliği yaşanıyoken, arkasındaki siyaset bile arkasından çekilecekken! Saolsun imparotorumuz kalkan oldu kendisine... Benim şuan en gıcık olduğum mevzu bu!

Bence Emre baya da özdeşleşmişti, özellikle İnter ve Newcastle'da oynadığı dönemlerde hala taraftarın sevgilisiydi. Hatırlarım TV'lerde Galatasaray'a bağış kampanyası aldı altında organizasyonlar yapılmıştı (her ne kadar utanç verici olsa da) Ve Emre de 50 bin dolar bağışlıyorum demişti. Yani o dönemler çok seviliyordu Emre. Sürekli geri dönmesi isteniyordu, o da bir gün dönersem mutlaka Gaatasaray'a dönerim diyordu.

O yüzden fener'e gidince kabullenilmedi doğal olarak, bende kabul etmedim zaten. Herkes kadar bende nefret ediyorum. Yani olay da Emre olayı değil aslında, orada bir benzetme söz konusuydu. Benim söylemeye çalıştığım şey bu genel tavır farkının Fenerbahçe endeksli olduğu. Yani Terim Fener'e gitse aynı şeyler onun içinde söylenirdi bu bir gerçek. Bu konunun içeriğinde de sadece doğum günü kutlamaktan ziyade, sen bize ihanet ettin ama olsun, yine de sana kızamıyoruz, bir gün yeniden buluşacağız gibi sözler dönüyor. Ama aynısı Emre için söylenmez o kesin. Çünkü burada ki temel nüans Fenerbahçe. Az önce açılan konu da bunu ortaya koyma amaçlıydı bence.

Ben Fenerbahçe odaklı kesinlikle bakmıyorum kendi açımdan,Emre'yi düşündüğümde Fenerbahçe forması gelmiyor ilk; diğerlerini bilemem tabii... Latife ediyorum; Fatih Terim milli takımdan sonra Fenrbahçe ile imzalasa yine de bakmam o gözle...Profesyonel bir iş yaşamında herşey olur,biz taraftar gözüyle baktığımızdan öyle görünüyor.Oysa Avrupa'da kimin eli kimin cebinde olayı var(kötü manada değil). Adamlar aşmışlar...Tabii ki Demirören ile yan yana görmem rahatsız ediyor beni. Ama salt olayları buna bağlamak da at gözlüğü takmak gibi...Yapılan ironiyi de zaten ilk baştan anladığımdan yazmamıştım o başlığa,belliydi ironi olduğu; fakat biraz daha yakın önermeler seçilebilirdi.

Geri
Üst Alt