Yanlışı dediğin gibi alınan işe yaramaz topçulara saçılan paralar.
Ama şu konuda katılıyorum sana taraftar hep başarı istiyor, yönetimler de düşük paralara yapamıyor bu işi ya fazla para saçıyorlar başarı geliyor ya da az harcıyorlar gelmiyorlar 2 türlü de suçlu oluyorlar dengeyi tutturmak için ülkece değişiklik gerekiyor 1 kulüp yapınca işe yaramıyor bütün kulüpler para saçmayı bırakmalı.
Yolu yok . Mesela sallamasyon soyluyorum , canbuyuk efendi almanya sokaklarinda dolasirken bir kiosktan su alirken rakami salliyorum 1,5 euro oduyor ama sen bir bufede "su 10 lira" deseler kufur edersin
Bu mikro ornek , futbol piyasasi icin de gecerli . Buraya gelen adam hem ayni is ciddiyetinde olmuyor , cunku kendince "doguya" geliyor
Hem de dogunun daha guzel alternatifleri var elinde "orta dogu" ve "uzak dogu" gibi
Yani turkiye bu konuda en sanssiz ulkelerden biri , digeri israil , biraz kazakistan , bazi avrupa ulkeleri de keza oyle , polonya sayilabilir , sirplar , yunanlilar
Bu ulkelerin ve takimlarinin yukari oynama sansi yok . Ne yaparsan yap yok . Ve bu "yokluk" her sene daha da artiyor
Bu gercegi kabullenmek yerine yonetimlere baski yapilarak hic bir sey elde edemezsin
Mesela basketboldaki butcelere erisebildigin icin efes ve fb nin durumu ortada . Keza voleybolu inceleyin , dunyanin en iyi ligi belki de bizde , dunya sampiyonu takimlarimiz var
Ama futbolun seviyesine ulasamiyoruz , bugun bir entegrasyon olsa mesela , avrupa da nba in butcelerine seviyelerine erisemez ..
Bunlari biraz rakamlarla hasir nesir insanlar gorup soyluyor , ben de bunlardan biriyim ama 10 senedir tukaka ediliyoruz ama malesef dogru yani
Artik uefa kafamiza vurmaya basladi da biraz anliyoruz , yarin devlet , spk ,Gsgm vs de vuracak