İyi ki Varsın FFP

Bence tek mevzu FFP değil

Kriz var eskisi gibi de bol para yok. Euronun 2-3 olduğu zamanlar olsa FFP etkisi bu seviyede hissedilmezdi. 10 m euroya adam alabilmek falan artık bayağı zor işler.

Aynen.Yayın gelirleri,iddaa gelirleri falan hep TL üstünden.Onların % olarak artışıyla kurun artışı arasında çok fark var.

Valla cok gec.

Riva ve floryayi sattik hala 1.2 milyar borc var.

Bjk 2 milyar, fb 4 milyar.

Kuluplerimiz satilacak. Baska care yok.

Keske 10 sene once gelseydi ffp!

11 yerli oynatmak çözüm değil amatör liglerdeki tüm topçular yerli ama hiç biri yıldız değil

Yurt disi islerimizde cok basvurdugumuz kelimelerden biri "compromise" dir . aslinda bizdeki karsiligi vasatcilik , aza tamah gibidir ama bazen onemli bir finansal duzenleyicidir bu ifade

Bizim yoneticilerin farkli motivasyonlarla , orn teknik adamlarin talepleri , orn taraftar baskisi ile ve kendilerinin de sorumlu olmayacaklari dernek yapisinin da yardimiyla isledikleri gunahlarin sonucudur bu

Kimisi dogru yapisal isler yapti ama idari anlamda hatalari yuzunden sportif gelirlerden mahrum birakti bizi (orn polat)

Kimisi bu kadar acilmadi mali anlamda , ara sira basari da elde etti , ama camia uzerinde zayiflik ve arka planda kalma hissiyatini kara bulut gibi cokertti (canaydin)

Kimisi daha vizyonerdi , gelirleri farkli yontemlerle yukseltmeyi planladi , fakat bunu basarirken , sportif yapilanmalardaki farkli mukavemetleri , insan yonetimini ayni basariyla yurutemedi (aysal)

Kimisi ise bana her yol paris , bizden sonrasi tufan deyip kulubun icine etti (dursun)

Bu adamlarin hepsinin kabahatidir bu , yalniz her zaman en onemli sey dip dalgadir , eger bu kulubun mali kapasitesi , gelirleri , ulke sartlarindan da hareketle , yarismayi dusundugun tepe 20-30 kulup seviyesinde degilse , bir karar almak zorundasin

Bu karar yonetimler ustu , bir kurum kulturu kararidir ve gerektirdigi sey risk-getiri hesabidir

Su hep es geciliyor , girdigin risk yarismak istedigin kuluplere yakin olmak zorunda sportif basari icin , ama ulastigin seviyede bunun karsiliginda elde edecegin getiri rakiplerinden cok daha az

-sponsorluklari kiyaslayin
-avrupa gelirlerini karsilastirin
-gise ve kombine gelirlerini
-yayin gelirini

Bu kalemlerde ucurum var , sen nasil o seviyeye cikip onlarla yarisacaksin ? Bu imkansizligi kabullenmek de bir erdemdir , ama yonetimler bu dik durusu yediremiyorlar kendilerine

Bu borç batağına kulüpler %50 taraftar yüzünden yüzünden girdi ama yöneticiler eleştiriliyor ilginç taraftar ilk önce kendini eleştirsin birazda bu konuda (taraftar baskısıyla nice transferler yapıldı çöpe atıldı bu konudan bahsediyorum)

Bu borç batağına kulüpler %50 taraftar yüzünden yüzünden girdi ama yöneticiler eleştiriliyor ilginç taraftar ilk önce kendini eleştirsin birazda bu konuda (taraftar baskısıyla nice transferler yapıldı çöpe atıldı bu konudan bahsediyorum)

Taraftar ne Belhanda'yı ne Mariano'yu ne bitik Maicon'u istedi ne Eren'i istedi, Feguli'yi istedi sadece Tudor ve Dursun Aş.nin yaptığı yığınla transferde ya da daha önceye gidersek Drogba ve Sneijder'i istedi taraftar ama zaten parasını çıkardık onların zararı kimlerde yaptık ben söylemiyim.

Hatta daha ileri gideyim 3 aydır burda gençlere şans verilsin diyor taraftar yöneticilerin mallığını iş bilmezliğini hiç bize yükleme boşuna.

Taraftar ne Belhanda'yı ne Mariano'yu ne bitik Maicon'u istedi ne Eren'i istedi, Feguli'yi istedi sadece Tudor ve Dursun Aş.nin yaptığı yığınla transferde ya da daha önceye gidersek Drogba ve Sneijder'i istedi taraftar ama zaten parasını çıkardık onların zararı kimlerde yaptık ben söylemiyim.

Hatta daha ileri gideyim 3 aydır burda gençlere şans verilsin diyor taraftar yöneticilerin mallığını iş bilmezliğini hiç bize yükleme boşuna.
Gençler oynasa ne olacak 2 defa yenilerler hepsine çöp muamelesi ft ve yönetim istifa diyeceksiniz

Alinti yaptigin arkadasin sozu dogru ama verdigi ornekler yanlis

Ama hakli , soyle ki , belhanda su bu gibi adamlara sacilan paralar sadece yonetimlere yazar cunku hic bir taraftar bu adamlara 100 milyon tl ler mertebesinde paralar odenmesini istemez , bu hususta sana hak veriyorum , ayni fikirdeyim

Ama surada da arkadas hakli . Bugun taraftar deminki mesajimda bahsettigim mali gerceklerin farkina varamiyor ve yonetimleri surekli basari avrupa bilmem ne kadro diye baskiliyor

Bugun biri ciksa dese ki , bu avrupa takimlari arasinda bu mali yapi ve farklarla sansimiz yok bilesiniz dese , hemen tefe konur

Ama oysa ki gercekleri soylemistir

Alinti yaptigin arkadasin sozu dogru ama verdigi ornekler yanlis

Ama hakli , soyle ki , belhanda su bu gibi adamlara sacilan paralar sadece yonetimlere yazar cunku hic bir taraftar bu adamlara 100 milyon tl ler mertebesinde paralar odenmesini istemez , bu hususta sana hak veriyorum , ayni fikirdeyim

Ama surada da arkadas hakli . Bugun taraftar deminki mesajimda bahsettigim mali gerceklerin farkina varamiyor ve yonetimleri surekli basari avrupa bilmem ne kadro diye baskiliyor

Bugun biri ciksa dese ki , bu avrupa takimlari arasinda bu mali yapi ve farklarla sansimiz yok bilesiniz dese , hemen tefe konur

Ama oysa ki gercekleri soylemistir

Yanlışı dediğin gibi alınan işe yaramaz topçulara saçılan paralar.

Ama şu konuda katılıyorum sana taraftar hep başarı istiyor, yönetimler de düşük paralara yapamıyor bu işi ya fazla para saçıyorlar başarı geliyor ya da az harcıyorlar gelmiyorlar 2 türlü de suçlu oluyorlar dengeyi tutturmak için ülkece değişiklik gerekiyor 1 kulüp yapınca işe yaramıyor bütün kulüpler para saçmayı bırakmalı.

Arkadaşlar amacım yetenekli gençlere sahip onlarla yürümemiz gerektiğini anlatmaktı. Konu nerelere geldi :)

Düşünsenize Ffp olmasa 2 stoper alırdık. Ozan karagümrük e kiraya giderdi. Ama şimdi değer biçemiyoruz kendisine

Yanlışı dediğin gibi alınan işe yaramaz topçulara saçılan paralar.

Ama şu konuda katılıyorum sana taraftar hep başarı istiyor, yönetimler de düşük paralara yapamıyor bu işi ya fazla para saçıyorlar başarı geliyor ya da az harcıyorlar gelmiyorlar 2 türlü de suçlu oluyorlar dengeyi tutturmak için ülkece değişiklik gerekiyor 1 kulüp yapınca işe yaramıyor bütün kulüpler para saçmayı bırakmalı.

Yolu yok . Mesela sallamasyon soyluyorum , canbuyuk efendi almanya sokaklarinda dolasirken bir kiosktan su alirken rakami salliyorum 1,5 euro oduyor ama sen bir bufede "su 10 lira" deseler kufur edersin

Bu mikro ornek , futbol piyasasi icin de gecerli . Buraya gelen adam hem ayni is ciddiyetinde olmuyor , cunku kendince "doguya" geliyor

Hem de dogunun daha guzel alternatifleri var elinde "orta dogu" ve "uzak dogu" gibi

Yani turkiye bu konuda en sanssiz ulkelerden biri , digeri israil , biraz kazakistan , bazi avrupa ulkeleri de keza oyle , polonya sayilabilir , sirplar , yunanlilar

Bu ulkelerin ve takimlarinin yukari oynama sansi yok . Ne yaparsan yap yok . Ve bu "yokluk" her sene daha da artiyor

Bu gercegi kabullenmek yerine yonetimlere baski yapilarak hic bir sey elde edemezsin

Mesela basketboldaki butcelere erisebildigin icin efes ve fb nin durumu ortada . Keza voleybolu inceleyin , dunyanin en iyi ligi belki de bizde , dunya sampiyonu takimlarimiz var

Ama futbolun seviyesine ulasamiyoruz , bugun bir entegrasyon olsa mesela , avrupa da nba in butcelerine seviyelerine erisemez ..

Bunlari biraz rakamlarla hasir nesir insanlar gorup soyluyor , ben de bunlardan biriyim ama 10 senedir tukaka ediliyoruz ama malesef dogru yani

Artik uefa kafamiza vurmaya basladi da biraz anliyoruz , yarin devlet , spk ,Gsgm vs de vuracak

Yabanci sinirinin makul seviyeye gelmesi yerli oyuncularin fiyatlarini epey düsürdü. Gayet iyi oldu. Artik bu sezon sonunda biz bu yerlilerin cogundan kurtulabiliriz, sözlesmeleri bitiyor eger uzatilmazsa. Afedersiniz hayvani paralara oynayan veya yatan yerlilerin dönemi bitmelidir. Tarik Camdal gibi serefsizlere bir sürü para ödedik, hala da ödüyoruz. Yabanci transferinde de bonservisi elinde olan isimler ve genclere yönelmek lazim. 30 yas ve üstü oyuncuya gerek yok.

Vardar 15 bin euro eksiye düştüğü için ceza yiyor hain yuefa

Geri
Üst Alt