Çok şizofrenik bir film. Klişeler mevcut ama izlemeye değer. En sonda düğümü çözülen cinsten

6.4 ile haksızlık edilmiş bence. Yönetmen güzel bi gözkırpmayla finali yapmış.
8/10
Korku/Gizem/Gerilim
Cok güzel bir konuya ayak bastin, bu filim ile ilgili yorumuna da imzami atiyorum....
Söyle bir aciklayayim ki, tabiki burada daha tecrübeli, degerli büyüklerimiz daha iyi bilir diye baslayayim yinede... Hakan Sükür mod off...
Bana kalirsa insanlar genel olarak korku filimlerine, gerektigi degeri vermiyorlar gibi geliyor bana. Harbiden korku filim konusunda, bir cok low budget cöp var... Ama bazen harbiden iyi olan filimlerde, yani begenilen, etkileyen insanlar ile oynayan filimlerde, düsük puanlar aliyorlar.
Korku filimi yapmak belki cok zor degildir, ancak günümüz film sekteründe IYI ve ETKILIYECI bir korku filimi yapmanin belkide en zor is oldugunu düsünüyorum. Begendiremiyorsun yani... Özellik ile belkide en fazla bullshit barindiran filim sektörü oldugu icin, ön yargili gözler ile izleniyor. Insanlar nerdeyse her konudan, her olaydan korku filim izlemis, bir doyumluluk yasamis bile. Artik tüyler zor ürperiyor, shok moment yaratamiyorsun kolay kolay, derisi kalinlasmis insanlarin. O yüzden iyi olsa bile, artik cok zor deger görüyor filimler... Netflix´i bir aciyorum baba, korku filimlerin yildizlarinin hepsi affedersin bok gibi. Bir yildiz, bir ceyrek yildiz... Bazilari harbiden cok kötü, ama gayet solid filimlerde vardi aralarinda. Nacizhane kanatima göre, cok iyi olmadigi sürece, bir korku filiminin zerre etki yaratmasi bile cok zor sanat artik.
Ve bunun üzerine ek olarak, oyuncular icinde, nekadar zor oldugunu da vurgulamak lazim iyi bir sahnenin. Cok büyük ve usta sanatcilarin bile, bazi korku filimlerinde cok garip pozlar, ve tiplemelere girdigini görmüs olduk, Ben Kingsley agabeyimiz gibi... Yani mesele zaten cok zor, uygun aktörde bulmak cok zor. Yatirimlarda nekadar azalirsa, iyi aktör bulmakta okadar zorlanir... Bir cok aktör korkup, kariyerini zedelememek icin bile, teklifleri geri ceviyordur. Bir Di Caprio bile mesela girmez bu toplara. Yatirim da yederli degil ki, bu adamlari getirmek icin, o riske degecek kadar para verelim. Veremiyoruz yani.
Genel olarak böyle dini sembol tasiyan filimler etki yaratiyor. Eskiye nazaran, yine baya azalsa bile...
Mesela ninesinin korku hikayeleri ile büyümüs bir insan, böyle Türk korku filimlerinden etkilenirim. Oysaki ben Türkce dublaj olmasina ragmen, yine giderim bir filmi türkce alt yazi ile izlerim... Dublaj genelde cok kötü oldugu icin hic zevk alamiyorum, hele hele korku filimlerinden. "Git burdan lanet olasi sey" tadinda birsey gelince, bende zaten direk olarak iniyor. Ama bu Türk cin filimlerinde, dedeler cikiyor, nineler cikiyor, bir birini gömüyorlar, sonra bende tüyler diken diken oluyor.
Hiristiyan olmamama ragmen, Emily Rose gibi filimlerde etkiliyebiliyor. O cin filimleri kadar olmasa, ki orada birden türkcenin de rolü büyük oluyor...
.
------------------
Yani sonuc olarak, korku filimlerini cok seven bir insan olarak, buraya gereken degeri verilsin artik kardesim. Sinan Engin´e bagladim sabah sabah, ama yakinda böyle yapa öldürecekler bu sektörü. Iyi korku filimi üreten adamlar, gerektigi degeri görmedikleri vakit, artik yönelmezler yani, sirketlerde yatirim yapmazlar zaten... Yemeyin bilader, bu güzelim sektörü... Sonrada niye korku filimleri kötü oluyor, eee kardesim sen birsey begenmiyorsun, adamlar istedigi hasilati cikaramiyor, sonrada piyasa tabiki tonlarca low budget amatör filimlere kaliyor...
Yani cok dolu oldugum bir konu bu... Yatirim yapin bu sektöre kardesim... Di Caprio oradan 2 mi aliyor, sen 6 verip getir kardesim. Adamin asabini bozdular artik.