Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
seyretmeyen varsa mutlaka seyretmeli..

ilk hacker - yapay oyun..

2. Dünya savaşı sırasında savaşa katılan karşıt devletlerin birbirleri ile her cephede savaşmaları gerekiyordu .Bunlardan biride istihbarat edinme ve haber almadır.Ülkeler telsiz frekanslarına girip birbirlerinin konuşmalarını dinleyerek istihbarat sağlarlar .Kazanmak için hayati bir bilgidir bunlar .Filmde Alan Turing bir matematik dehasıdır.2. Dünya Savaşı tüm şiddeti ile sürerken Nazi Almanyası telsiz konuşmalarında yeni bir kripto kullanarak dışa haber sızmasını önler .Aşılamayan bu kripto yüzünden Savaşın yönü birden bire değişir ve bu kriptoyu kırması için Alan Turing den yardım istenir.

Alan Turing'in gerçek hayatı. Kendisi nazilerin şifreli mesajlarını çözen ve ikinci dünya savaşının kaderini değiştiren turing machine'ı yapan adamdır. Bu modern bilgisayarların ilk atasıdır. Turing kriptolojinin (şifre kırma bilimi) ve hackerların atası olarak bilinir. Savaşı bitirmiştir, belki de dünyanın savaş yüzünden 100 yıl geriye gitmesine engel olmuştur.

Son düzenleme:
2429db4b9a2284e01e2f054d8152f1a3.jpg

Nightcrawler (2014) - IMDb

İyiydi. Jake reis döktürmüş yine.

7.0/10

Sent from my iPhone using Tapatalk

MV5BNzIzMDk2NTY2MF5BMl5BanBnXkFtZTcwMDczMjE2Nw@@._V1_UY268_CR3,0,182,268_AL_.webp

La Cara Oculta (2011) 7.4

Sağlam bi gizem-gerilim filmiydi. İzleyecek film bulamayan varsa bu ispanyol yapımı filmi öneririm. IMDB puanını hak eden bir çalışma olmuş.

MV5BNjdlNTFkNDEtNjM3YS00NDJiLTgxYzUtZjk5MzVmYjQ2ZjcyXkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_UX182_CR...webp

Los cronocrimenes (2007) 7.2

Bu tarz filmleri çok sevdiğim için daha ilk dakikasından içine çekti ve film sonuna kadar hiç sıkılmadan izledim. Özellikle zamanın işlenişi çok iyi olmuş. Puanım 8/10

Clv4GeuWYAAujhZ.jpg

Conjuring 2: Le cas Enfield (2016) - IMDb

En az ilk film kadar iyiydi. Başından itibaren titretmeye başladı. Kurgusu, konusu, mekanlar, oyunculuklar vs mükemmel. Biran olsun kopmuyorsunuz filmden.

İzlemeyen varsa şiddetle tavsiye ederim. (Tabi önce serinin ilk filmini izlemek şartıyla :))

Puanım: 8.5/10 :ka21:

Bu aralar İmdb top 250'de ki izlemediğim filmleri izlemeye çalışıyorum.
The Truman Show (1998) - IMDb Konusu çok ilginç bir o kadar da iyi.
The Grand Budapest hotel (2014) - IMDb Enfes bir hikaye.
Un jour sans fin (1993) - IMDb Zamanda yolculuk temalı filmleri sevdiğim için beğenmemem mümkün olmazdı.
L'incroyable destin de Harold Crick (2006) - IMDb Bu filmin de konusu bir hayli özgün merakla izledim.
Un homme d'exception (2001) - IMDb John Nash'in hayatını anlatan sağlam bir yapım.

Who am I 8/10
Keyifli bir filmdi.

[REC] 8/10
Gerildim.

{taptap}

Son düzenleme:

nefesini tut ...
çok güzel bir film kesinlikle tavsiye ederim.

the accountant . 2016.

muhasebeci bir profesyonel katili anlatıyor. adamın soğukkanlılığı çok etkileyici. bu da iyiydi.

not : filmleri seçerek izlerim. izlemeden önce mutlaka bluray halini indirir tvden büyük ekran meşk ederim.
pek pişman olacağınızı sanmam.

images

5 farklı şehirde 5 farklı hikayeyi anlatan güzel bir film 7/10

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt