Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
enough said

EnoughSaid_KA_COL-Promo-600x254.jpg

Amerikan bağımsız sinemasının tanınmış yönetmenlerinden Nicole Holofcener'in yönetmenliğini üstlendiği, ilk gösterimini Toronto Film Festivali'nde yapan Başka Söze Gerek Yok, Haziran ayında kaybettiğimiz, The Sopranos dizisinin yıldızı James Gandolfini'nin rol aldığı son film. Başrolde Gandolfini'ye Seinfeld dizisinde Elaine rolüyle tanıdığımız Julia Louis-Dreyfus eşlik ediyor. Kızına düşkün Albert, eşinden yeni boşanmıştır, tıpkı masöz Eva gibi. Bir partide tanışan Eva ve Albert, yakınlaşmaya ve sonunda görüşmeye başlarlar. Ne var ki, Eva'nın arkadaş olduğu bir kadın müşterisi, bu tatlı denklemi alt-üst edecektir: Albert hakkında kimsenin bilmediği gerçekleri anlatacak olan bu kadın, Albert'ın eski eşidir.

sinemalar.com

-------------------------------

Welcome To The Rileys

welcome-to-the-rileys-movie-poster.jpg

:k19:
----------------------------------------
not fade away
not-fade-away-movie-poster-425.jpg

David Chase’in bu ilk yönetmenlik denemesi 1964 yılında New Jersey’de geçiyor. Filmde yetenekli bir şarkıcı ve söz yazarının öncülüğünde kendi rock gruplarını kurmak isteyen bir grup arkadaşın hikayesi anlatılıyor. Film dönemin birbiriyle çelişen akımlarını ve ideolojilerini mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Tüm bu sahnelerin arka planında ise efsanevi Steven Van Zandt tarafından hazırlanmış olan dinamik soundtrack’ler var. Filmde John Magaro, Jack Huston, Will Brill, Bella Heathcote, James Gandolfini, Brad Garrett ve Christopher McDonald rol alıyor.

sinemalar.com

not-fade-away-filmloverss-3.jpg

:hat:

degerli bir ise imza atmissin

gandolfini_edit-300x3001.jpg

Ozluyoruz

La double vie de Véronique

La doppia vita di Veronica (1991) - IMDb

Dün gece Trt'de denk geldim,biraz şaşırdım. Zira sinematografi açısından oldukça üst düzey,anlatım açısından çözümlemeyi seyirciye bırakan ve reyting kaygısı taşımayan tematik filmlerden biridir hemen her Kieslowski yapıtında olduğu gibi. Yalnız bu filmin Rouge ile paralelliği göz önüne alınırsa durum biraz daha korkutucu. Zira ben ilk izleyişimde "bir daha izlemem gerek" kaygısını taşımıştım. Herhalde 4 kere oldu izleme sayım dün gece ile beraber ve her defasında yeni bir ayrıntı keşfettim.

Sinemada farklı bir deneyim için tavsiye ederim.Böyle filmler varken Amelie'nin Fransız sinemasının duayeni olarak algılanması üzücü.

abi kieslowski'ye seviyoruz da audrey'e niye laf attın ki şimdi naptı sana kızcağız :( :( :(

Coherence
paralel-evren-1399449822.jpg

Bir kuyrukluyıldızın dünyanın yakınından geçtiği o gece, yakın dostlar keyifli bir akşam yemeği için toplanmış. Ancak, gerçekliğin ve ilişkilerin yavaş yavaş kırılmaya başlayacağını az sonra anlayacaklar. Mahallede elektrik kesilince, yemekleri yarım kalıyor. Sadece az ilerideki tuhaf evde elektrik var. Ardı ardına gizemli olaylara tanık olan bu konuklar aslında hiçbir gücün çözemeyeceği bir muammanın içine düştüklerinin er geç farkına varacak.Alacakaranlık Kuşağı’ndan esinlenen Parelel Evren insanı saran, düşük bütçeli, doğaçlamaya dayanan, senaryosuz bir bilimkurgu.

sinemalar.com

10*10

kotuydu yaw

3/10 at most

bu arada baya film dizi falan izledim de yazamadım ya. en son a boy and his dog diye bir film izledim enteresan baya. 1975 yapımı bilim kurgu.3. dünya savaşı oluyor bir de 2000'lerde 5 gün süren 4. dünya savaşı oluyor dünya nükleer çöplüğe dönüyor. topraklarda kamplar var, erzak kısıtlı, mücadele falan. bizim başroldeki çocuk da köpeği ile geziyor, köpekle de konuşabiliyor. sonra enteresan olaylar cereyan ediyor falan aslında vasat film ama anlamsız bir çekiciliği var sonu da enteresan.

open your eyes

open_your_eyes.jpg

Hayatının baharında, genç ve güzel yüzlü Cesar (Eduardo Noriega) fazlasıyla güvendiği yüzünün şeklini bir kazada kaybedince yıkılır. Bir gün bir partide Sofia (Penelope Cruz) ile tanışır ve ona tutkuyla bağlanır. Lineer bir kurgu yapısına sahip olmayan filmde bir süre sonra Cesar korkunç kabuslarıyla yüzleşecektir.

sinemalar.com

vanilla sky ın orjinal hali. ondan önde tabiki.

La double vie de Véronique

La doppia vita di Veronica (1991) - IMDb

Dün gece Trt'de denk geldim,biraz şaşırdım. Zira sinematografi açısından oldukça üst düzey,anlatım açısından çözümlemeyi seyirciye bırakan ve reyting kaygısı taşımayan tematik filmlerden biridir hemen her Kieslowski yapıtında olduğu gibi. Yalnız bu filmin Rouge ile paralelliği göz önüne alınırsa durum biraz daha korkutucu. Zira ben ilk izleyişimde "bir daha izlemem gerek" kaygısını taşımıştım. Herhalde 4 kere oldu izleme sayım dün gece ile beraber ve her defasında yeni bir ayrıntı keşfettim.

Sinemada farklı bir deneyim için tavsiye ederim.Böyle filmler varken Amelie'nin Fransız sinemasının duayeni olarak algılanması üzücü.

Başroldeki hatunda Audrey tautou'dan güzelmiş ek olarak.

timeline

589279h.jpg

Geleceğe şaşırtıcı bir biçimde bakan “Timeline”, Fransa'da Ortaçağa ait bir kaleyi inceleyen bir grup arkeoloji öğrencisinin çalışmaları sırasında, profesörlerinin birdenbire 14. yüzyılın içinde ortadan kaybolmasını konu alıyor. Feodal savaşın içinde profesörü kurtarmak için büyük bir tehlike içine giren öğrenciler, sadece geçmişi kazı yaparak bulmaya çalışmadıklarını, aynı zamanda geçmişin içinde yaşadıklarının da farkına varırlar. Çok kısa zamanları olan öğrenciler profesörü kurtarmak için ellerinden geleni yapmaya çalışacaklar fakat; 21.yy tekrar geri dönebilecekler mi

sinemalar.com

yok abi bilgisayarda var da izlemedim

İzlediğin zaman yorumunu yaparsan sevinirim;senin görüşünü de merak ettim. Kaçırdığım noktalar vardır belki benim.Zira Rouge gibi karnakarışık ama çözümleyince verdiği zevk müthiş,bilirsin.

PREDESTINATION

MV5BMTAzODc3NjU1NzNeQTJeQWpwZ15BbWU4MDk5NTQ4NTMx._V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_.jpg

2014 yapımı Spierig kardeşlerin yazıp yönettiği bilim kurgu içerikli bir mistik dram filmi. Filmin konusu, zamanda yolculuk yaparak olmuş olan olmuş ya da olası olayların önüne geçerek suçluları yakalamaya çalışan bir zaman ajanının hikayesi olarak özetlenebilir. Bu sene izlediğim bilim kurgu filmleri içerisinde açıkçası beni en çok etkileyen film bu oldu desem doğru olur sanırım. Film boyunca gizemi ve gerilimi diri tutan senaryo bunda etkili tabi.

IMDB Puanı: 7.4
Kişisel Puanım: 8/10

Bugün The Water Diviner filmini nihayet izleme imkanı buldum. Gelibolu mümkün olduğunca objektif olarak yansıtılmaya çalışılmış. Başroller dışında oyunculuklar biraz sırıtmış. Filmi genel anlamda yorumlayacak olursam biz daha iyisini yapamadığımız için birşey diyemiyorum :red: Lakin daha önce Spartacus dizinde Varro reisi oynayan elemanı Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan ile aynı karede görmek enteresandı :)

ex_machina_ver3.jpg

Ex Machina (2015) - IMDb

Bu yil izledigim en iyi film. Konusu yapay zeka. Klise yonleri var tabii, ama guzel islenmis hikaye, oyunculuklar da iyi.

brake
brake-poster-artwork-stephen-dorff-chyler-leigh-jr-bourne.jpg

Gizli servis ajanı olan Jeremy Reins bir baygınlık sonrası gözlerini açtığında kendisini daracık bir hücreye sıkıştırılmış olarak bulur. Karanlıkta tek görebildiği geriye doğru sayan dijital bir sayaçtır. Dışarıdan duyduğu seslerse sanki dünyanın sonunun geldiğinin habercisi gibidir.
Kendisini kaçıran teröristler ondan devlet başkanıyla ilgili gizli bir bilgiyi istemektedirler ve amaçlarına ulaşıncaya kadar herkesi, özellikle Jeremy'nin ailesini, gözlerini kırpmadan öldüreceklerdir. Sorumluluğu artıkça daha çok ikilemde kalanda Jeremy için zaman tersine ve her zamankinden daha hızlı işlemektedir...
Yönetmenliğini Gabe Torres'in üstlendiği aksiyon filminin senaryosu ise Timothy Mannion'a ait. Toprak Altında (buried) filmi ile benzer bir açılış sahnesi olan yapımın başrollerinde ise Stephen Dorff, Chyler Leigh ve JR Bourne var.

beyazperde.com

:yenieek:

What We Did on Our Holiday
What-We-Did.jpg

şu kendini iyi hisset türü filmlerden. oyuncuları için izlenir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt