Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Interstellar diğer uzay filmlerinden ayrılır bence çünkü senaryo aşamasında Kip Thorne danışmanlık yapmıştır ki kendisi Nobel ödüllü bir fizikçi olmakla beraber Einstein'in teorisi olan yer çekimi dalgalarının tespitini yapan ekibin içindedir. Zaten filmdeki zaman içinde bilgi aktarımı muhabbetinin( Teserakttaki sahneler) de bu dalgalar üzerine kurulduğunu düşünüyorum ama filmle ilgili yazdığı kitabı okumadım, net bilgi değil. Kara delikler, yer çekimi hakkında da uzmandır hatta kara deliklerdeki tekillik tanımını değiştiren bir teorisi de vardı.

Film olarak da bence çok iyi çekilmiş, zaten hikayeyi parçalayıp zaman örgüsünü bozma işinde uzman Nolan eline bir de böyle fırsat gelince öttürmüş diyebiliriz. Tabii Kip Thorne senaryo danışmanı oldu diye her sahne gerçekçi olmuyor zaten solucan deliğinden içeri girdikleri andan itibaren fantezi kısmı başlıyor. Ancak bu fantezi teorilerle beslenmiş bir kurgunun parçası çoğunlukla. Ara ara izlerim sıkılmadan.

Tarantinonun filmlerini begenirim ama bu perk sarmadi. :sleep:

6/10

Bu tarz filmleri çok konsantre izlemek lazım mümkünse tek başına telefona vs bakmadan.. Zevk meselesi tabi ki ama bence mükemmel bir filmdi.. Karakterler zaten başlı başına efsane filmin geçtiği ortam o karlı western havası hatta sobanın üstüne kaynayan çay bile ayrı bir detay üstad yaşatıyor resmen izleyiciye

Bu tarz filmleri çok konsantre izlemek lazım mümkünse tek başına telefona vs bakmadan.. Zevk meselesi tabi ki ama bence mükemmel bir filmdi.. Karakterler zaten başlı başına efsane filmin geçtiği ortam o karlı western havası hatta sobanın üstüne kaynayan çay bile ayrı bir detay üstad yaşatıyor resmen izleyiciye

Uzun diyalogları pek sarmadı üstad. Yoksa pulp kill billi falan hepsini izledim ve beğendim.

the call 2013

1588809627611.png

hamdolsun aksiyon ve gerilime doyurdu kitapsız film. ilk 1 saat kalp durdurur

1 saat sonrası biraz klişe ve aptallık tabi ama iyiydi. bu senenin filmi sandım fakat 2013ünmüş devamı gelebilir gibi bitti.

Son düzenleme:
Artık Amerika yapımı filmler sarmıyor. Geçen Karayip Korsanları Salazar’ı izliyim dedim dayanamayıp kapattım. Aynısını Avengers son filminde de yaşadım. Kemal Sunal filmlerine sardım. Tabi gençliğinde ki filmler değil. Koltuk Belası,Deli Deli Küpeli,Zehir Hafiye,Doktor Civanım,Davacı vs. Yanlız çoğu kişi Zehir Hafiye’yi bilmez. Gençler izleyin. Çok iyi film.

1588863232443.webp

Biraz önce bitirdim, oyunculuklar, savaş sahneleri, geçişler, gerçekçilik.. Her şey 10 numara. Tek sıkıntı, böyle basit bir konu için film mi çekilir dedirtiyor insana. Bizim savaşlardan 50 000 film çıkar normalde, bunlarda konu sıkıntısı mevcut. Gerçek bir hikayeden alınmıştır diyor, gerçek hikaye ise bir mektubu diğer yere aktaran iki askerin hikayesi. Konu sıkıntılı. Ama bir saniye sıkılmadan heyecanla izlersiniz.

Doctor Sleep basarili idi. Shiningin devamı niteliğindeymiş meğer. Bilmeden açtım (y)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt