Türkiye siyaset gündemi malumunuz Sedat Peker videoları. Videolar içerisinde benim en çok dikkatimi çeken ve zoruma giden itiraf Mit Tırları konusuydu. Zira terörü besleyip, Suriye İç Savaşı'na karıştığımızın birinci ağızdan itirafıdır.
Bu rezaletin yaşandığı dönem de Cumhuriyet Gazetesi olayı haberleştirmiş ve gazetenin o dönemki genel yayın yönetmeni Can Dündar yargılanmıştır. İddianame devlet sırlarının afişe edilmesi, vatan hainliği üzerine hazırlanmıştır. Basın özgürlüğü mahkum edilmiştir.
Türkiye'de yakın tarihte yaşanan bu rezalet, ABD'de tıpatıp aynı sebeplerle 1970 yıllarında yaşanmış. Amerika Savunma Bakanlığı'nın Vietnam savaşına yönelik alınan yanlış kararlar aldığını ve kamuoyunu yanılttığını savaşın kaybedileceğini bile bile savaşa devam edildiğine dair belgelerin basına sızdırılması ülkede tartışmalara sebep olmuş.
The Post filmi işte bu olayı anlatmaktadır. Filmi izlerken olay 2015 Türkiye'sinde gerçekleşmiş gibi izledim.
Steven Spielberg'in yönettiği Meryl Streep, Tom Hanks ve Breaking Bad'den tanıdığımız Bob Odenkirk'in başrolünde oynadığı The Post filmini basın, hukuk filmleri sevenlere tavsiye ediyorum.