Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
the-imitation-game-wallpaper.jpg

tumblr_ngft1ca0PV1s2pswjo1_r2_1280.jpg

İki filmi de beğendim. The Imitation Game'i daha fazla beğendim, Alan Turing'in biyografisini çok iyi işlemişler. Zaten adamın yaptığı şey muazzam bir iş.
Boyhood'da da durum hikayesi çok güzel anlatılmış. 3 saate yakın sürüyor ama çok sıkmıyor. Olivia ve Mason'dan ziyade yan karakterleri çok beğendim ben.

The İmitation Game'i izleyecektim ben, merak ediyordum. Otomata Teorisi dersinde az hayran kalmamıştım büyük usta. Huzurla yat Alan Turing

tumblr_n6r58wdkVf1smiv25o1_400.jpg

dün gece tüm pazar günümü ayırıb bir zamanlar amerikayı izledim film tam 3 saat 50 dakika yönetmen leone hatta 7 saat çekmiş kısalta kısalta 3.50 ye inebilmişler en son american versiyonuda 2 saatmiş en kötü film seçilmiş uzun versiyonuyla yayınlanınca değeri anlaşılmış bir film

içeriğine gelirsek içinde 1 adet robert de niro barındıran film senaryosu kabaca 4 yahudi mafya bebenin dostlukları hayat hikayeleri anlatılıyor hikaye daha çok de niro ve james woods üstünden işlenmiş izlediğim en iyi dramlardan ilk 3e girer spoiler vermeden bunları yazabilirim şimdilik çok detaya inemicem müzikler de efsane ayrıca...​

The İmitation Game'i izleyecektim ben, merak ediyordum. Otomata Teorisi dersinde az hayran kalmamıştım büyük usta. Huzurla yat Alan Turing

Hem hikaye olarak hem de teknik olarak güzel bir film. Oscar'ı alır mı ona 2-3 gün içinde karar vereceğim tüm filmleri izledikten sonra :D

220px-Hannah_and_her_sisters.jpg

Hannah et ses soeurs (1986) - IMDb

baya iyiymis bu. itiraf edeyim biraz önyargiyla actim ama filmdeki olay örgüsü cidden müthis, dur acaba simdi nolcak diye bekliyorsun her sahneden sonra. oyunculuk zaten kusursuz. özellikle de replikler büyük titizlikle yazilmis her halinden belli.

21.10.2014_21.10.2014_197_D-300-400.jpg

Deliha: Recep İvedik'in dişisi. Gülümsetti. Cihan Ercan'ı çok sevdirdi.

mutlu-aile-defteri-filmi-4302760_300.jpg

Mutlu Aile Defteri: Çok iyiydi. Öner Erkan'ı ve İlker Aksum'u severim ama filmin adamı çok net Tuncel Kurtiz'di.

hadiinsallah05484515641165151filmsunar15454454110245filmsunar578795301film5103621.jpg

Hadi İnşallah: Neden izlediğimi bilmiyorum ama Şinasi Yurtsever'in her haline çok gülüyorum. Bu filmi de bir tek onun için izledim.

IV-poster-new.png

Inherent Vice

7.5/10

Degisik bir film oldugunu soyleyebilirim, daginik lakin anlattigi kultur, mekan ve zaman olarak ilginc kalmayi basariyor. Hikaye surekli yeni componentlar cikan ve bunlarin hepsinin birbirine bagliligi uzerinden gelisse de konunun zirvadan hallice olmasi filmin aslinda akici (cekimi, muzigiyle falan basarili bir is cikarilmis) olmasina ragmen filmi izlenmesi zor kiliyor. Suresi de 2.5 saate yakin. Josh brolinin oyunculuguna helal demem gerekiyor. Bir bakima lebowskiye de benziyor film, ama tabi yanindan gecemez. pt anderson seviyorsaniz izleyin onun haricinde kesin izleyin diyebilecegim bir film degil. Belki filmin temasi oldugu uzre bazi maddelerin etkisi altindayken izlenmesi filmi enhance eder ama ben acik kafayla izledim, belki o tarz tarraklarda bezi olanlar icin daha smooth bir tecrube olabilir tabikide

Unbroken: Gercek hikaye olmasi etkileyici.. once pi'nin yasamini yasayan sonra da savas esiri olan bir olimpik atletin hayati.. baya baya bahtsiz bedevi adam..

Son düzenleme:

Une merveilleuse histoire du temps (2014) - IMDb

Stephen Hawking'in hayatını eşi Jane'in kitabından uyarlanmış haliyle karşımıza çıkan film. Güzel bir film olmuş tavsiye ederim.

Eddie Redmayne den oscarlık bir performans, bence Oscarı kesinlikle alır. Birdman, The Grand Budapest Hotel, Boyhood, The Imıtation Game izlediğim filmler bunların hepsindeki oyunculuklar da çok iyiydi ama Eddie bir adım önde oscar için.

En iyi filmde Birdman'e gidebilir, bu sene izlediğim en iyi film diyebilirim.

220px-Foxcatcher_First_Teaser_Poster.jpg

Foxcatcher (2014) - IMDb

temposu genel olarak biraz agirdi ama hikayenin anlatilisi gayet iyiydi diye düsünüyorum. bir biyografi filminden beklentimi karsiladi kisaca.
steve carrell saglam oynamis, stephen hawking'i oynayan heriften sonraki favorim oscarlar icin.
filmin tarzi moneyball ve the fighter'e benziyor biraz.
1988 olimpiyatlari icin basarili bir güres takimi kurmak isteyen zengin, patriot bir adami ve onun yardimiyla tekrar yükselise gecmek isteyen
gözden düsmüs eski bir sampiyonu konu aliyor. hikaye gercek bu arada.

The Grand Budapest Hotel.

DEUTSCH-Review

gbh-pic-10.jpg

Grand Budapest Hotel ist ein Film mit unverwechselbarem Charakter und Charme, und einem eigenen Stil welches bis zum Schluss andauert.
Es ist nicht ein Film, wie viele andere Filme...

Normalerweise liegt bei den Filmen heutzutage der Fokus auf den Visuellen Elementen und der Geschichte. Doch mit Grand Budapest Hotel kommt eine zweite (vielleicht vergessene Ebene?) Dimension der Linguistik und Sprache. Der Film würde auch ohne Zweifel als Hörbuch funktionieren und brillieren. Die Wahl der Sprache, die verwendeten Satzstrukturen sowie mit höchster Bedacht gewählten Inhaltes der Sprachdialoge ist der Film ein Genuss für die Ohren und eine amüsante Beschäftigung des Intellekts, vor allem in Zeiten drittklassiger Dialoge in „Nullachtfünfzehn“ Hollywood Filmen.

Doch nicht nur die Sprache, auch die Bilder lassen einen in einen andere Welt eintauchen, und den Alltag für eine Weile vergessen. Die Charaktere, die Sprache, die ausdrucksstarken Bilder und der Charme einer anderen Zeit ziehen einen sofort in den Bann und lässt einen nicht mehr los. Die große Anzahl von bekannten Schauspielern übermitteln wunderbar den für Wes Anderson bekannten etwas anderen Film-Stil mit Elementen der Tragikomödie und dem gewissen Hauch von Melancholie.

Ein etwas andere Film mit Kult-Charakter, der von mir 10/10 Points :hat: bekommt.

Son düzenleme:
220px-Hannah_and_her_sisters.jpg

Hannah et ses soeurs (1986) - IMDb

baya iyiymis bu. itiraf edeyim biraz önyargiyla actim ama filmdeki olay örgüsü cidden müthis, dur acaba simdi nolcak diye bekliyorsun her sahneden sonra. oyunculuk zaten kusursuz. özellikle de replikler büyük titizlikle yazilmis her halinden belli.

Çok hoş bir filmdir. Özellikle ilişkilerin gidişatına dair gerçekçi yaklaşımlar sergiler. Aynı bayan oyuncuyla ve aynı tarzlarda Woody Allen'ın "Crimes and Misdemeanors" ve "Play It Again Sam" filmleri de gayet iyidir. Ayrıca "Zelig","Sleepers" ve "Bananas" filmlerini de es geçmemek gerek salt komedi bazında.Zaten Allen filmlerinde kara mizah yapar.Mesela yine mokümanter tarzında "Take The Money and Run" yönetmenin ilk deneyimlerinden ve oldukça eğlencelidir."Annie Hall" ve "Manhattan"ı saymadım,Allen'ın en ünlü filmlerindendir.

Son düzenleme:
State Property (2002) Yapilan tüm zenci gangster filmlere hakaret. 2.5/10

birdman-movie-poster.jpg

Birdman (2014) - IMDb

Özellikle sahne geçişlerindeki yumuşaklık ve gerçekçilik ile ön planda olan bir film. Hikaye de güzeldi beğendim.

Ama öyle abartıldığı kadar da çok çok üst düzey bir film gibi gelmedi bana. Fakat dediğim gibi güzel bir film.

En iyi film dalında Oscar'ı verirler tabi :)

Puanım: 8.0/10

Imitation Game

Açıkçası filmden oldukça etkilendiğimi söylemeyelim.Alan Turing ismini ilk defa duydum,hatta Enigma'dan 2.Dünya savaşında kayıpları önlemek için çalıştığından haberim yoktu( bu da benim ayıbım tabi).Hikayeyi oldukça güzel işlemişler.Oscar bunla Birdman arasında geçecektir.

9/10

No Tears For The Dead: Bir seri katilin zamanında yaptığı bir hatayı telafi etme çabasını anlatan kore yapımı bol kanlı güzel bir aksiyon.. 7/10

The Divine Move: Yine kore yapımı bir aksiyon.. Go adlı uzak doğu satrancı diyebileceğimiz bir oyun üzerine işlenen olaylar.. oyunu bilsem daha güzel gelirdi şüphesiz ama yine de beğendim.. 7/10

Still Alice: Öncelikle en iyi kadın oyuncu oscarı kesinlikle doğru bir isme gitti.. Belki de dünyadaki en feci hastalıklardan biri olan alzheimer'ı konu almış olan film etkileyici bir dram.. Allah kimsenin başına vermesin ama böyle bir durumla biz yada bir yakınımız karşılaşırsa neler yapmamız gerektiğine dair ders verici bir film olduğunu düşünüyorum.. 8/10

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt